Zwarte Peruaanse Olijven Tapenade

Een heerlijke rauwe tapenade van zwarte Peruaanse olijven die lekker smaakt op gehydrateerde crackers, in salades, met rauwe sushi of in een wrap.

Ingrediënten:

– 1 ons zwarte Peruaanse olijven.
– 1 handje verse basilicum.
– 1 snufje cayennepeper.
– 1 teen knoflook.
– 1 verse tomaat.
– 2 gedroogde geweekte tomaten.
– 50 gram pijnboompitten.
– een beetje weekwater v/d tomaten.

Bereiding:

Blend alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender, maar let er op dat het mengsel niet te fijn wordt. Tapenade staat bekend om het feit dat het kleine stukjes hoort te bevatten. Daarom beter een staafmixer gebruiken of even kort blenden. Eventueel is het ook nog lekker om er een theelepel tarwegras of spirulina in te verwerken, gecombineerd met een klein scheutje citroensap.

Share:

Geef een reactie