Zongedroogde rietsuikerkristallen: rauw, puur en ongeraffineerd

Zo, het is tijd om een blog te schrijven over een zeer omstreden voedingsproduct, waar al bizar veel over geschreven is en waar menig mens tegenwoordig met een grote bocht om heen loopt. Dit is vaak met goede redenen en we hebben het in dit geval over het onderwerp suiker. Suiker is in onze maatschappij een product geworden wat in zoveel kunstmatig bewerkte, oftewel chemische en geraffineerde vormen voorkomt, dat ondertussen door de bomen het bos bijna niet meer te zien is. We hebben het dan over vormen als geraffineerd kristalsuiker, sucrose, sacharine, sorbitol, aspartaam en vele andere kunstmatige en geraffineerde soorten. Ook kristalsuiker is hier een goed voorbeeld van en mogelijk de meest bekende, welke al sinds de naoorlogse jaren haar intrede deed en nog steeds niet is weg te denken uit het dagelijkse voedingspatroon van de meeste mensen.

Wat zijn zongedroogde longevity rietsuiker kristallen?

Mogelijk en hopelijk is het ondertussen bij de meesten bekend hoe ongezond deze vormen van kunstmatige suikers zijn en dit is waarschijnlijk ook de reden waarom zoveel mensen met een grote bocht om deze suikers heenlopen en ze zoveel mogelijk proberen te vermijden. Dit is in onze tijden geen gemakkelijke opdracht, want er bestaan ondertussen nog zeer weinig bewerkte voedingsproducten waar geen suiker in verwerkt is. Dit is ook waarom het raadzaam is zoveel mogelijk zogenaamde ‘whole foods’ te eten, wat inhoudt dat u zo veel mogelijk onbewerkte en natuurlijke producten aanschaft om te consumeren. Wat de precieze gevolgen zijn van het consumeren van dit soort suikers is, dat gaan we in het volgende blogdeel beschrijven. We gaan ons nu eerst eens verdiepen in het specifieke onderwerp  van dit blog, wat één van meer gezonde vormen van suikers is. Dit is in dit geval natuurlijke rietsuiker. Iedereen is ondertussen wel bekend met deze vorm van suiker, die met name in de jaren 80 en 90 sterk in opkomst kwam in Nederland en ook hier de markt veroverde als alternatief voor geraffineerde kristalsuikers. Het gaat in dit blog om de speciaal zongedroogde rietsuikerkristallen van het bedrijf Longevity van David Wolfe. David Wolfe is een naam die iedereen die bekend is met raw food en superfood producten zeker kent, want dit is een man die zijn naam zeer zeker op uiterst krachtige manier heeft weten te vestigen in dit zeer specifieke marktsegment. Dit met name door het feit dat hij één van de meest prominente boegbeelden is met betrekking tot het verspreiden van informatie over deze specifieke voedingsproducten en supplementen. Het is zijn bedrijf wat met dit speciale en zo zeer minimaal bewerkte rietsuiker product probeert een gezond alternatief aan te bieden voor de ongezonde suikervarianten waarmee onze markt overspoeld is geraakt over de afgelopen decennia.

Het is daarom tijd om ons eens te verdiepen in wat rietsuiker nu precies is, waar het vandaan komt en om een klein stukje geschiedenis te vermelden voor de geïnteresseerden. Allereerst zal het niemand verbazen dat rietsuiker gemaakt wordt uit een rietvariant die wel bekend staat als suikerriet. Rietsuiker is één van ongeveer 37 verschillende ondersoorten van een bepaalde grasfamilie, afhankelijk van welk indeling systeem gehanteerd wordt. Deze zijn allemaal lid van de familie die bekend staat onder de Latijnse naam ‘Poaceae’, waar tarwe, rijst en mais bijvoorbeeld ook lid van zijn. Deze variant van riet kan bijzonder hoog groeien wat varieert tussen de twee tot maar liefst vijf meter hoog. Rietsuiker komt van natura voor in de warme tropische gebieden van zuidelijk Azië en is ondertussen een gewas geworden wat natuurlijk niet alleen in Azië verbouwd wordt, maar over zo goed als de gehele wereld. Met name Brazilië is één van de grootste verbouwers en exporteurs van dit gewas en product. Daarnaast zijn India, China, Thailand, Pakistan en Mexico de grootste producten ter wereld.. In 2010 was rietsuiker het meest verbouwde voedselproduct ter wereld. Het ging in dit jaar naar schatting om ongeveer 24 miljoen hectare aan verbouwde rietsuiker, wat natuurlijk een ongelofelijk getal is en wat aangeeft hoeveel suiker er over de gehele wereld wordt gebruikt als voedingsproduct. Dit komt daarnaast ook door de nodige productie van ethanol, wat tevens een product is wat uit rietsuiker wordt gewonnen. Tijdens het productieproces wordt het sap van deze rietvariant ingekookt, gekristalliseerd en gezeefd in een proces wat vergelijkbaar is met het proces wat gebruikt wordt voor het ons zeer bekende kristalsuiker. Eén van de zeer belangrijke verschillen is het feit dat rietsuiker echter niet door allerlei chemische stoffen gebleekt wordt, om het zo mooi wit te maken. Omdat dit niet gedaan wordt bestaan er ook meerdere kleurvarianten van rietsuiker. De meesten zijn vrij licht van kleur, wat varieert van geelachtig tot goudkleurig bruin. Daarnaast bestaan er ook donkere bruine varianten. De lichtbruine varianten worden ook wel cassonade genoemd. De kleur is ook afhankelijk van doe hoeveelheid toegevoegde melasse. Wat verder erg tricky en een gemene truck van de suikerindustrie in Nederland is, is het feit dat bijna alle rietsuiker in Nederland nep is. Dit is geraffineerde kristalsuiker uit suikerbieten, waar melasse voor de kleur aan toegevoegd is. Dit is dus net zo ongezond als geraffineerde witte kristalsuiker en is in feite hetzelfde. De gehele wereld suikerproductie uit bieten bedraagt ongeveer 20%, de rest wordt allemaal uit deze specifieke rietsoort gemaakt. Naast suiker zijn melasse, rum, cachaça (een alcoholische rietsuiker drank uit Brazilië, waaruit bijvoorbeeld Caipirinha wordt gemaakt), bagasse en ethanol ook producten die uit rietsuiker worden gemaakt.

Traditioneel gezien worden de bladeren van deze rietsoort ook gebruikt voor het maken van matten, schermen, dakbedekking, manden en andere soorten gebruiksartikelen. Dit gebeurt al gedurende vele eeuwen en is een voorbeeld van hoe lang mensen al bekend zijn met de wijde toepassingsmogelijkheden van dit gewas. Een ander voorbeeld hiervan is het feit dat rietsuiker al rond 400 voor Christus bekend was en vervolgens via het oude Perzië (Iran) en de Grieken richting Europa werd verspreid als landbouwgewas. Tot de 18e eeuw was suiker een zeer luxueus product wat bijzonder duur was en dus maar voor weinigen was voorbeschikt. Voor de 18e eeuw was de suikerproductie met name voorbehouden aan India en kende de rest van de wereld dit product eigenlijk niet. Het langzaam bekend worden en verspreiden van rietsuiker is net zo’n belangrijke factor in de verhuizing van vele volkeren en rassen, de politiek en het mixen van culturen geweest als ook ooit het geval was met de bekende katoenplantages. Dit geld voor zowel zuidelijk Azië, alsook Zuid-Amerika, de Caraïben, Noord-Afrika, het Midden-Oosten, de gebieden aan de Indische oceaan en de eilanden in de Grote Oceaan. Het is bijvoorbeeld aan deze industrie te danken dat er tegenwoordig grote hoeveelheden Japanners woonachtig zijn in Brazilië, die destijds allemaal zijn geëmigreerd naar dit land om te gaan werken in de veelbelovende suikerindustrie. Andere voorbeelden zijn de emigratie van vele inheemse indianenstammen die overal in deze gebieden aan het werk zijn gegaan en tegenwoordig ver van hun oorspronkelijke woongebieden woonachtig zijn. Dit is ook geldig voor veel Chinezen en Indiërs die met name in de Midden-Amerikaanse landen zoals Jamaica, Trinidad, Martinique, Frans Guyana, Brits Guyana, Guadeloupe, Grenada, St. Lucia, St. Vincent, St. Kitts, St. Croix, Suriname, Nevis, Mauritius en verder ook voor Fuji, Natal, Burma, Sri Lanka (oud Ceylon) en Maleisië gevestigd zijn. Ook in deze industrie, net als in de katoenindustrie, was het zeer gebruikelijk om grote hoeveelheden slaven in te zetten voor het verrichten van het verbouwen en oogsten van de rietsuikerplantages. Ook waren velen werkzaam in de zogenaamde ‘boiling houses’, waar de rietsuikerplanten bewerkt werden tot het uiteindelijke product rietsuiker. Dit verklaart het grote aantal zwarte mensen die woonachtig zijn in deze gebieden, met name in de Caraïben en Centraal-Amerika.

Wat doen zongedroogde longevity rietsuiker kristallen?

We zijn wederom aangekomen bij ons tweede blogdeel, waar we zoals gebruikelijk het één en ander uit de doeken zullen doen omtrent de gezondheidsvoordelen van het in dit blog behandelde onderwerp, wat zoals u ongetwijfeld zult hebben meegekregen, nog steeds rietsuiker is. In dit geval gaat het om een bijzonder zuivere en hoge kwaliteit aan rietsuiker in vergelijking met de meeste varianten van dit product. Zoals u eerder ook al las is het zelfs zo dat een groot gedeelte van zogenaamde rietsuiker niet eens rietsuiker, maar met melasse aangelengde witte kristalsuiker is. Dit is het zoveelste typische voorbeeld van hoe de voedingsindustrie ons dag en nacht bij de poot heeft en ons op het verkeerde been zet. Veel mensen schaffen namelijk rietsuiker aan als alternatief op witte kristalsuikers, om op die manier te voorkomen dat ze deze schadelijke suikervariant consumeren. U bent mogelijk één van die velen en zult mogelijk bijzonder onaangenaam verrast zijn om te lezen dat deze suikervariant in Nederland eigenlijk zelden tot nooit echte rietsuiker bevat. Een andere feit wat we belangrijk om te noemen vinden, is het feit dat deze heir behandelde zongedroogde rietsuikerkristallen volledig van biologische afkomst is, welke in Ecuador verbouwd wordt. Dit zorgt ervoor dat u als consument geen grote hoeveelheden ongezonde, giftige en levensbedreigende pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere gebruikelijke landbouwgiffen binnenkrijgt in uw fysieke systeem, met alle gezondheidsbedreigende gevolgen van dien. Deze rietsuiker wordt zoals gezegd in Ecuador verbouwd en wel op uiterst gezonde en zeer mineraalrijke vulkanische bodem. Dit is de meest rijke grondsoort ter wereld aan mineralen en andere voedingsstoffen en daarmee kan rustig gesteld worden dat er geen variant van dit product ter wereld te verkrijgen is, wat een hoger percentage voedingsstoffen bevat dat de zongedroogde rietsuikerkristallen van longevity, of ze moeten op soortgelijke grond worden verbouwd. Verder is het tevens een zo weinig mogelijk bewerkt product en wordt het na een eerste persing zongedroogd en vervolgens via een koelingsproces gekristalliseerd. Er komen dus geen chemische bewerkingsprocessen aan te pas, zoals in de normale suikerindustrie het geval is en wat leidt tot het aantreffen van allerlei ongezonde stoffen in deze suikers. Longevity zongedroogde rietsuikerkristallen zijn vrij van al deze landbouwgiffen en chemische stoffen, wat een zeer groot gezondheidsvoordeel oplevert ten opzichte van de normale rietsuikers en andere suikervarianten. Hierdoor heeft het ook een veel natuurlijkere smaak in vergelijking met andere suikers.

Dat rietsuiker zeer gezonde eigenschappen bezit en dit eigenlijk geldig is voor alle natuurlijke suikers, zal menig mens verassen. Suikers zijn ondertussen al zo lang negatief in ons nieuws naar voren gekomen, dat maar weinig mensen beseffen dat we suikers toch wel degelijk nodig hebben voor ons lichaam en dat deze ook absoluut bepaalde voordelen voor onze gezondheid met zich meedragen. Suikers zijn bijvoorbeeld een uitstekende energiebron, mits ze natuurlijk zijn. Alle onnatuurlijke suikervarianten geven vaak ook een flinke energetische boost, maar dit is alleen omdat ze onze bloedsuikerspiegels even heel krachtig omhoog weten te pompen, waardoor we de zogenaamde ‘sugar rush’ beleven, wat mogelijk voor sommigen een onplezierige rush is die kort, krachtig en vaak ongebalanceerde energie geeft. Dit leidt bijvoorbeeld tot het vertonen van ADHD, agressie en soortgelijk gedrag bij kinderen, pubers en volwassenen en heeft daarnaast niet alleen vaak mentale disbalans tot gevolg, maar kan tevens een grote hoeveelheid aan verschillende fysieke ziektebeelden in het leven roepen. De meest bekende variant hiervan is natuurlijk suikerziekte, oftewel diabetes. Dit is een ziekte die veroorzaakt wordt door het teveel consumeren van suikers, wat er toe leidt dat de insulineresistentie van het lichaam afneemt en de eilandjes van Langerhans uiteindelijk permanent beschadigd raken. Deze eilandjes zijn verantwoordelijk voor de productie van insuline, wat nodig is voor ons lichaam om deze suikers in energie om te zetten. Deze eilandjes bevinden zich in onze alvleesklier, die verantwoordelijk is voor de aanmaak van insuline in ons lichaam, wat weer nodig is om suikers om te zetten in energie voor ons lichaam en met name voor ons spierweefsel.

Naast het hoge risico op suikerziekte bij het consumeren van te hoge hoeveelheden suikers, is het tevens bijzonder gevaarlijk voor mensen die aanleg hebben voor hart- en vaatziekten en obesitas, oftewel zwaarlijvigheid. Hart- en vaatziekten ontstaan onder andere door disbalans van onze cholesterolspiegels. Het zal menig mens ondertussen bekend zijn dat het zeer belangrijk is om deze cholesterolspiegels in balans te houden, al is niet iedereen mogelijk bekend met het feit dat ons lichaam twee soorten cholesterol bezit. Dit is het zogenaamde L.D.L cholesterol en het H.D.L. cholesterol. De laatste variant is de meest gezonde variant, terwijl de eerste ook dient voor te komen in ons lichaam voor, maar slechts in kleine hoeveelheden. Ze hebben beide hun taak in ons lichaam, maar de L.D.L. variant is een stuk gevaarlijker in hoge concentraties voor ons lichaam dan H.D.L. cholesterol. De consumptie van hoge hoeveelheden suikers leidt met name tot het produceren van L.D.L. cholesterol in ons lichaam, wat natuurlijk een zeer ongezonde en gevaarlijke zaak is. Deze suikers worden namelijk omgezet in ons lichaam in de zogenaamde lipiden, wat een vetsoort is die ernstige schadelijke gevolgen kan hebben bij te grote concentraties. Mensen die teveel suikers consumeren leiden daarom ook vaak aan obesitas en herkennen dit vaak niet als oorzaak van hun dik zijn, al is de kennis hierover tegenwoordig beter verspreid dan een aantal decennia geleden. Dit is natuurlijk voor een groot deel te danken aan het feit dat mensen zich in deze tijden zelf kunnen informeren over allerlei zaken via het internet.

Goed, het is misschien een goede zaak om wat voorbeelden te noemen van de mogelijk voordelen die u als consument kunt hebben bij het aanschaffen van deze speciale zongedroogde rietsuikerkristallen. Zoals we eerder al aangaven bestaan er zeker gezondheidsvoordelen voor de consument en die gaan we hier voor u benoemen. Eén van de meer traditionele manieren waarop rietsuiker in de gebieden waar dit geoogst wordt geconsumeerd wordt, is bijvoorbeeld in de vorm van een verfrissend glas rietsuiker sap. Dit komt in deze gebieden voor onder een grote hoeveelheid verschillende namen zoals: usacha rass, guarab, guarapa, guarapo, papelón, aseer asab, ganna sharbat, mosto en caldo de cana. Deze vorm van sap bezit een flinke hoeveelheid nutriënten zoals gezonde koolhydraten, suikers, proteïne (eiwitten), calcium, kalium, natrium en ijzer. Dit zijn mogelijk veel meer gezonde nutriënten dan de meeste mensen zouden verwachten, want laten we eerlijk zijn, wie verwacht er na al het negatieve nieuws over suikers dat ze een flinke hoeveelheid mineralen en eiwitten binnenkrijgen bij  het consumeren van deze gezonde suikers. Dat is het mooie en bijzondere voordeel aan deze suiker en hierdoor is het bijvoorbeeld ook ideaal om te combineren met de overheerlijke rauwe cacao die ook door het bedrijf longevity op de markt wordt gebracht. Samen leveren ze een heerlijk smakenpallet op, omdat rauwe cacao van natura niet zoet, maar enigszins bitter is. De combinatie zorgt daardoor voor een heerlijke smaak. Daarnaast is het zelfs mogelijk deze zoetstof op een lege maag te consumeren, zonder dat allerlei maagproblemen optreden, zoals gewoonlijk het geval is bij het consumeren van geraffineerde en andere ongezonde suikervarianten. Wel is het zo dat de reacties kunnen verschillen per mens, wat natuurlijk nauw samenhangt met uw persoonlijke metabolische systeem. Toch zijn er tot nu toe geen rapportages van mensen die negatief reageren op deze longevity rietsuiker. Het tegendeel is eerder waar en de meeste mensen zijn vol lof over deze gezonde rietsuikerkristallen. Ook is gebleken dat deze suikervariant geen allergische reacties oproept, zoals bijvoorbeeld huiduitslag in allerlei vormen. Met name eczeem is een variant die veel voorkomt bij volwassen en kinderen naar aanleiding van de consumptie van geraffineerde en andere kunstmatige suikervarianten. Daarnaast zal het u niet onbekend in de oren klinken dat overmatige consumptie van geraffineerd kristalsuiker kan leiden tot mogelijk tand- en kiesbederf. Ook dit risico is lager met deze suikerkristallen, al dient u altijd op te passen met de consumptie van suikers in verband met uw tanden en kiezen. Verder is tevens bekend dat met name de kunstmatige suikervarianten zoals aspartaam een grote hoeveelheid negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid. Een aantal voorbeelden hiervan zijn  het beschadigen van ons zenuwnetwerk, het ontwikkelen van cel mutatie en kanker, alsook een veelvoud aan andere ernstige ziektebeelden zoals dementie, Alzheimer, Parkinson en andere ziektebeelden. Ons lichaam wordt door de hoge consumptie van suikers namelijk erg vatbaar voor de aanvallen van bacteriën en virussen, die ons lichaam op allerlei manieren ziek kunnen maken. Door de consumptie van geraffineerde suikers wordt aanwezig kalk en magnesium in onze botten en tanden onttrokken om de suikers te verteren, wat verklaart waarom mensen dan mogelijk leiden aan tandbederf en botontkalking. Ook ons spierweefsel  en zenuwnetwerk kan hierdoor aangetast worden. Verder moeten ook de B-vitamines het ontgelden, welke bijzonder belangrijk zijn voor onze hersenchemie en hersenfuncties en vele andere processen om ons lichaam gezond en in evenwicht te houden. Tot slot wordt ook de aanmaak van adrenaline opgepept door het gebruik van geraffineerd kristalsuiker en verouderd het lichaam sneller door deze ongezonde suikervariant. Al met al moge duidelijk zijn dat deze suikervariant iets is om zo veel mogelijk te vermijden en waar nodig of gewenst vervangen dient worden door de gezondere biologische rietsuiker variant.

Tot slot leidt de consumptie van geraffineerde suikers in te grote hoeveelheden tot de verzuring van ons fysieke lichaam, wat trouwens ook geld voor de consumptie van natuurlijke suikers, al geld dit dan in mindere mate en bezitten de natuurlijke suikers nutriënten die gezond voor ons lichaam zijn, welke zich weer niet bevinden in de kunstmatige en geraffineerde suikervarianten. Het verzuren van ons lichaam is iets waar we voor dienen te waken en mensen die van zichzelf weten dat ze flinke hoeveelheden suikers consumeren, in welke vorm dan ook, doen er erg goed aan om hun lichaam daarnaast te voeden met veel alkalische voeding. Dit zijn eigenlijk alle groene groentes en ook sommige fruitsoorten, zoals groene (zure) appels en citroenen. Andere fruitsoorten bevatten eigenlijk altijd fructose, wat een suikervorm is en niet alkalisch is. Volgens een Italiaans arts en wetenschapper is het mogelijk zelfs zo dat al onze bekende welvaartziekten voortkomen uit het ontregelen van de pH-waardes, oftewel de zuurtegraad van ons lichaam. Hij heeft vele onderzoeken gedaan en is tot de conclusie gekomen dat kanker in alle gevallen een gevolg is van het ontregelen van deze pH-waardes. Het is daarom bijzonder belangrijk om te hoge doseringen van welke vorm van suikers dan ook te voorkomen, om dit soort ziektebeelden te vermijden. Een prima manier om dat te doen is om gezonde zongedroogde rietsuikerkristallen bijvoorbeeld te combineren met andere alkalische voedingssupplementen en groene groentes en alkalisch fruit zoals bleekselderij, boerenkool, sla, komkommer, avocado, citroen en appels en deze te combineren in allerlei verschillende soorten groene smoothies. Om u een idee te geven van de toepassingsmogelijkheden van dit soort smoothies hebben we in het laatste blogdeel een tweetal overheerlijke groene smoothie recepten voor u geplaatst.

Waar kan ik zongedroogde longevity rietsuiker kristallen kopen?

Zongedroogde longevity rietsuiker kristallen zijn een zeer specifiek product van het bedrijf Longevity, wat inhoudt dat deze bijzonder rietsuiker kristallen eigenlijk alleen in gespecialiseerde raw food en superfood winkels te krijgen zijn. Normale rietsuiker is natuurlijk op vele plekken te verkrijgen, wat varieert van uw supermarkt tot aan de drogist en van de natuurreformzaak tot de plaatselijke biologische winkel. Het gaat hier echter om een hogere kwaliteit rietsuikerkristallen die niet zomaar overal te koop worden aangeboden. Het bedrijf is, zoals eerder ook werd vermeld, opgericht door David Wolfe, een man die bekend staat om zijn passie voor bijzondere voedingssupplementen en raw food en superfoods. Het feit dat zijn naam aan dit product verbonden is, betekent dat het hier om een exclusief product gaat en u hierdoor niet de mogelijkheid heeft dit in de reguliere winkels aan te schaffen. Mogelijk bestaan hier uitzonderingen op in verschillende zeer goede natuurreformzaken en biologische winkels, maar de kans hierop is vrij klein. Mocht u het product willen aanschaffen in een raw food of superfood winkel, dan is dit vaak mogelijk in de grotere steden van Nederland en met name in de Randstad, al komen ook hier hoe langer hoe meer uitzonderingen op, wat natuurlijk een schitterende tendens is. Het ontwaken van de mens in relatie tot haar voeding is zondermeer een feit en dit zorgt voor het onherroepelijke gegeven dat dit soort producten op steeds meer plekken te koop worden aangeboden. Eén van die plekken is natuurlijk ook op het internet, waar de raw food en superfood webwinkels als paddenstoelen uit de grond schieten. Helaas is de kwaliteit niet altijd even hoog en zuiver en is dit iets waar u voor dient te waken. Populariteit gaat niet altijd hand in hand met goede kwaliteit. Wij als bedrijf geven u echter de garantie dat wij alleen maar met de allerbeste producenten en leveranciers ter wereld werken, om op die manier een sterk onderbouwde kwaliteitsgarantie van onze producten aan te kunnen bieden aan onze klanten. Deze producten zijn terug te vinden in onze zeer gebruiksvriendelijke internetshop en wel  op www.superfood.nl waar u al uw bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen in de week kunt plaatsen. Wij zorgen er dan voor dat deze producten binnen uiterlijk 2 werkdagen bij u thuis worden bezorgd.

Hoe kan ik zongedroogde longevity rietsuiker kristallen eten?

Het consumeren van rietsuiker of de rietsuikerkristallen is natuurlijk gelijk aan het gebruik van normale suiker. Dit is mogelijk in een ongelofelijk breed scala aan producten, welke variëren van een simpel kopje kruidenthee tot aan het maken van allerlei verschillende soorten shakes, lassies, smoothies en andere koude dranken, het maken van verschillende soorten cakes, taarten, gebak, koekjes en andere zoete lekkernijen en ga zo maar door. De toepassingsmogelijkheden zijn oneindig en we hebben als voorbeeld hier twee recepten geplaatst waarin we deze rietsuiker kristallen voor u verwerkt hebben. Wees er alert op dat u alleen een kleine hoeveelheid van deze rietsuikerkristallen toegevoegd voor de smaak, maar de hoeveelheid laag houdt. Dit om de alkalische waardes zo hoog mogelijk te houden. We hopen natuurlijk dat het u van harte smaakt en wensen u bijzonder veel plezier met het bereiden van dit en dit overheerlijk recept met longevity zongedroogde rietsuikerkristallen.

Share:

Geef een antwoord