Zo krijg je makkelijk meer groente binnen: recept Broccoli Choco Muffins

Als je ze proeft, zou je niet denken dat ze vol zitten met vitamines, mineralen, vezels en andere stoffen die je lichaam écht voeden. Niet alleen doordat we broccoli in deze choco muffins hebben verstopt, maar ook door een ander krachtig ingrediënt.

Deze muffins zijn zo lekker zoet dat je er zowel volwassenen als kids mee fopt. Want nee… niet vol met geraffineerde suikers, tarwebloem, zuivel en andere stoffen die eerder belastend zijn voor het lichaam en de darmen. Wat dan wel? Gluten- en zuivelvrije choco muffins met daarin stiekem broccoli en een schepje Green Juice van Superfoodies. Green Juice poeder is een unieke mix van de beste natuurlijke ingrediënten uit de aarde en oceaan, die jouw dagelijkse basisbehoefte aan voedingsstoffen bevat. 

Dit recept is één van de inspirerende (en heel makkelijk te maken) recepten uit ons nieuwste boek GROENER. In dit boek vind je 88 plant-based recepten die voldoen aan drie belangrijke voorwaarden: makkelijk te maken, superlekker en geschikt voor het hele gezin. Omdat het binnenkrijgen van veel groenten en gezonde voeding de basis is voor heel veel energie en optimale gezondheid. Zodat jij de beste versie van jezelf kunt zijn. Omdat je puf hebt om alles te doen wat je leuk en belangrijk vindt. Voeding speelt daarin een enorm grote rol en kan echt het verschil maken voor jouw lichaam.

Gezond eten is makkelijker én leuker dan je misschien denkt. Daarom maakten we dit boek, om dit aan je te laten zien en je te inspireren.   

Dus geniet alvast van deze supergezonde choco muffins.

RECEPT BROCCOLI CHOCO MUFFINS

Voor 12 muffins heb je nodig:

  • 100g broccoli (rauw)
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 125 ml extra vierge olijfolie 
  • 150g kokosbloesemsuiker
  • 100g amandelmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 2 tl Green Juice poeder van Superfoodies
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snuf Keltisch zeezout

Zo maak je de muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Hak de broccoli fijn in de keukenmachine. 
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. 
  4. Giet het beslag in 12 cupcakevormpjes en bak in ongeveer 20 minuten gaar.

Dit is een recept uit ons nieuwste boek GROENER. Je krijgt dit boek (t.w.v. €32,99) gratis bij een pot Green Juice van 500 gram.

Share:

3 comments

  1. Wel jammer dat het gezond lijkt en dat er dan zoveel kokosbloesemsuiker in gaat, ik zou er persoonlijk 1/2 of 1/3 hoeveelheid van in doen of vervangen door dadels.

  2. Helemaal mee Anneke, dit was ook mijn eerste reactie toen ik het recept las, poeh dat is veel!

  3. Ik heb de muffins gemaakt maar proeven sterk naar broccoli. Ik denk dat als je courgette zou gebruiken dat dit beter uitpakt.
    Maar inderdaad ook veel suiker en olie. Eten met mate 😉

Geef een antwoord