Zelf kale chips maken

Kale chips worden gemaakt van boerenkool en zijn een heerlijk en gezond alternatief voor de chips en zoutjes die je in de supermarkt kunt krijgen. Je kunt kale chips ook makkelijk zelf maken, zoals dit recept laat zien. Deze kale chips hebben een heerlijke kaassmaak.

Ingrediënten:
– 1 handvol boerenkool (gewassen en gedroogd).
– ½ rode paprika (in grote stukken gesneden).
– ¾ kop cashew noten.
– 1 teen knoflook.
– 1 eetlepel shoyu of tamari of een andere gezonde sojasaus naar keuze.
– 2 eetlepels olijfolie.
– 1/3 kop natuurlijke gistmiddel (niet te verwarren met gist voor het maken van bier. Indien u niet veganistisch bent, is het vervangen met Parmezaanse kaas ook een echte aanrader!).
– 1 citroen (geschild en zonder pitten).

Bereiding:
Zet de dehydrator aan op 45-48 graden Celsius en zorg ervoor dat de boerenkool in klein stukjes gesneden is, op de grootte van de gewenste chips. Verwijder de stammetjes uit de bladeren en leg de chips bladeren in een schaal. Neem een hiervoor geschikte blender, zorg dat de cashewnoten klaar zijn met weken en droog ze af. Neem daarna een geschikte blender of food processor en maal de cashewnoten fijn tot pulver. Voeg de rode paprika, knoflook, olie en natuurlijk gist of Parmezaanse kaas toe en zet de blender of food processor aan en laat deze aanstaan tot het geheel zich tot een mooie egale substantie gevormd heeft. Voeg als laatste de citroen naar smaak toe, eventueel samen met een snufje Himalaya zout en wat peper. Als laatste voegt u nu de boerenkool toe en mengt het geheel, zodat de boerenkool her en der met een laagje van deze substantie bedekt is.

Leg vervolgens deze stukjes gedrenkte boerenkool op de laden van de dehydrator en laat deze de gehele nacht aanstaan en ja, de volgende dag heeft u heerlijke en oergezonde boerenkool chips. Let er wel op dat de chips en de topping geheel droog zijn. Tot slot is het misschien handig om te vermelden dat deze chips maximaal een week goed blijven en het beste goed blijven in de koelkast.

Geen dehydrator in huis of geen zin om zelf kale chips te maken? Je kunt kale chips ook bestellen bij superfood.nl. Kale chips is verkrijgbaar in diverse smaken zoals cacao & cinnamon, wasabi wheatgrass en natuurlijk ook met kaassmaak: cheesie purple corn.

Share:

Geef een antwoord