Zelf Cruesli Maken (Gezond Ontbijt voor Kinderen) – van Boekweit

In de supermarkt kun je allerlei verschillende ontbijtgranen kopen, maar die zitten altijd vol met suiker en andere stoffen die je eigenlijk niet wil eten. Een goed alternatief is dit recept voor boekweit crispies, en heel gemakkelijk om te maken.

Ingrediënten:

Bereiding:
Doe de boekweitkorrels in een grote kom en laat ze een uurtje in wat water weken. Schep de korrels zodra ze geweekt zijn in de keukenmachine en voeg daar de kokosnectar (of koudgeslingerde honing of ahornsiroop), kaneel, Himalayazout, vanillepoeder en het half kopje water aan toe. Doe de keukenmachine een paar seconde aan, zodat het goed wordt gemengd maar geen gladde massa wordt. Smeer daarna het mengsel met een spatel op de bladen van de Dehydrator en laat het 8 tot 12 uur drogen op 38 C, totdat het crispies zijn geworden. De kinderen vinden het fantastisch en het smaakt heerlijk met een noten- of zadenmelk, eventueel gemengd met vers of gedroogd fruit. Heel erg lekker, geniet ervan!

Share:

7 comments

  1. Is deze crusli geschikt ook voor diabetesie??

  2. Welke keukenmaschiene gebruiken jullie????

  3. Lijkt me lekker,maar als je geen droog machine hebt dan hebbie er weinig aan.

    1. Onze oven kan ik instellen op ook lage temperatuur, dus ik doe het in de oven. Werkt ook!

  4. Er zit zout doorheen zie ik,is het dan te gebruiken in een zoutbeperkend dieet ivm hoge bloeddruk?

  5. Je kan zout denk ik ook weglaten. Dient meer als smaakversterker. Probeer het eens zonder zout.
    Ik vind recepten altijd zo’n teleurstelling als blijkt dat het met een dehydrator moet. Haha. Misschien probeer ik het een keer met de oven. Is het trouwens niet gevaarlijk om zo’n apparaat de hele dag of nacht aan te laten staan zonder er zelf bij te blijven?

Geef een reactie