Zelf cashewnoten yoghurt maken

Een lekkere yoghurt die geen zuivel bevat maak je gemakkelijk zelf. Met dit recept voor cashewnoten yoghurt staat er binnen 36 uur een heerlijk ontbijt, tussendoortje of toetje op tafel!

Ingrediënten:
– 400 gram cashewnoten (ongezouten, ongebrand)
– 2-3 capsules lactobacillus acidophilus i
– kaneel, agavesiroop of vanille
– glazen pot
– kaasdoek

Bereiding:
Voeg ongeveer 400 gram cashewnoten in een daarvoor geschikte blender. Let op, niet elke blender weet raad met noten en hardere materialen. Let u hierop als u het beschadigen van uw blender wilt voorkomen. Zorg dat de noten goed onder water staan, voeg de inhoud van 2-3 capsules lactobacillus acidophilus i toe en zet de blender aan totdat het geheel een egale massa is geworden. Giet dit geheel in een glazen pot, gebruik een speciale kaasdoek als deksel en zet het geheel ongeveer 36 uur in de koelkast als laatste deel van het proces. Na deze 36 uur is het geheel flink gefermenteerd en heeft u overheerlijke cashew yoghurt tot uw beschikking. Deze is nog eens bijzonder gezond ook door de probiotische werking van de aanwezige acidophilus bacterie. Tot slot is het mogelijk om deze yoghurt te verrijken met wat kaneel, agave siroop en vanille poeder en te overgieten met wat heerlijke rauwe honing en eventueel een paar lekkere besjes naar keuze. Dit leidt uiteindelijk tot een overheerlijk toetje, ideaal ter afsluiting van elke gezonde en lekkere maaltijd.

Share:

17 comments

  1. Hallo,

    Ik heb wat vragen hierover:
    – hoe lang week je de noten van tevoren?
    – hoeveel ml water?
    – waarom 36 uur laten zitten? als ik amandel yoghurt maak dan laat ik het ongeveer zo’n 4 uur zitten.

    Ik hoop op een antwoord.

    mvg,
    nathalie

  2. Goedemiddag!

    Deze: lactobacillus acidophilus… waar kan je die kopen? Ik weet wel dat ik ze bij de apotheek gezien heb, maar dan is het niet vegan. Zelf heb ik”zoiets”gekocht wat wel vegan is, maar gemaakt uit kool (soort gegiste zuurkoolsap dus), maar dat lijkt me minder geschikt hier vanwege de smaak..

    Bedankt alvast!
    Flora

    1. vitaminesperpost.nl

  3. Goedemorgen,
    Ik heb dezelfde vraag als Flora hierboven, waar kin je die lactobacillus acidophilus capsules kopen? En waarom zet je de pot in de koelkast? De bacteriën werken toch het best bij kamertemp.?

    Mvg,
    Christel

    1. Ik ben ook benieuwd naar het antwoord betreft de pot in de koelkast. Ik heb zelf ruim ervaring met het maken van zowel melk- als waterkefir en het fermentatieproces werkt het beste op kamertemperatuur. Narijping kan wel in de koelkast. Mijn melkkefir cultuur is is ook een keer kapot gegaan in de koelkast. Dus ben zeer geinteresseerd in de gedachtegang erachter.

      Ook een vraag betreft het toegevoegde water, ik neem aan dat deze gewoon koud is (aangezien de pot in de koelkast gaat)? Ik heb diverse orthomoleculaire cursussen gevolgd van diverse gerenommeerde merkenn (Ortica, Solgar, Ortholon, Puro, etc.) en allen bevelen zij aan de poeder (of capsule te legen) in een glas lauw water en dat een kwartier te laten staan voor een optimaal effect alvorens deze op te drinken. Misschien is dit een goeie tip alvorens het mengsel in de koelkast te zetten? Ach, wie ben ik … je recept is toch goed gelukt?:D

      Laatste vraag, jouw lactobacillus acidophilus bevat zeker FOS (pre biotica)?

  4. Ik kan het zelfs niet bij de groothandel bestellen vreemd. Wel de acidophilus maar niet de lactobacillus acidophilus versie. Ben benieuwd.

  5. Hallo allemaal,

    Ik heb de capsules lactobacillus acidophilus i net gevonden op de site vitaminesperpost.nl

  6. Hoi, ik heb net de yoghurt ingezet met een zakje orthiflor plus. Daar zitten ook lactobacillen in! Geen idee of het lukt… Die capsules zijn hier in het dorp waar ik woon niet te krijgen. En ik wilde persé vandaag de yoghurt maken! Ik vraag me alleen af waarom niet op kamertemp? Dan zijn de bacteriën toch op hun best?

  7. Hallo, ik ben benieuwd of er een antwoord is gekomen op de bovenstaande vragen. Ik wil ook graag yoghurt maken van notenmelk en ben nog wat meer info. gaan zoeken om te zien of ik de antwoorden kon vinden op de vragen die hier al zijn gesteld omdat ik met de zelfde vragen zit.

    Ik heb ergens gelezen dat notenyoghurt beter op de koudemanier gemaakt kan worden maar de meeste reccepten maken gebruik van een yoghurtmaker om zo de bacteriëgroei te bevorderen voor de yoghurt in de koelkast gaat. Dat scheeld een hoop tijd.

    Ik lees ook dat er verschillende soorten bacteriën zijn om yoghurt te maken en dat elke bacterië of bacteriëcombinatie verschil in smaak geeft.

    Heeft iemand al meer ervaring met het maken van notenyoghurt en kan wat meer informatie geven?

    Ik denk dat je meer mensen blij zal maken waaronder ik 🙂 bedankt.

    1. Zou je in dit geval ook niet een klein bekertje acidofilus yoghurt kunnen toevoegen.
      Dus op de zelfde manier als hoe je anders yoghurt maakt.
      Dan heb je niet deze capsules nodig die je misschien niet overal kunt krijgen.

  8. Ik heb het geprobeerd! Ik weet alleen niet zeker of het gelukt is! Het is wel erg lekker, maar smaakt totaal niet zurig, wat ik eigenlijk verwachtte bij yoghurt. Klopt dat?

    1. Smaakt het “volle kwark” achtig?

  9. Ik heb net een heel klein beetje biologisch citroensap in mijn kommetje cashewnotenyoghurt gedaan. Heerlijk en helemaal yoghurt zo!

    1. Hallo Joke,
      Fijn te lezen dat het gelukt is!
      Heb je zoals de beschrijving gedaan of tussenstappen toegevoegd (zoals b.v. de noten een paar uur laten weken, etc.)?

  10. jammer dat er na een jaar nog geen antwoorden op de vragen zijn gegeven,.. ik had ze graag gelezen!

  11. Het recept van de cashewnoten yoghurt spreekt van ongebrande noten.
    Terwijl in de uitleg over de groene koffie is geschreven, dat bij de cashewnoten ,deze juist wel gebrand moeten worden, daar zo alle gifstoffen die in de noten zitten, er door dit branden uitgaan.
    Wie spreekt wie nu tegen ?????

  12. Dit is echt niet gezond. 2200 kilocalorieën in zo’n pot, exclusief kaneel, siroop of vanille! Echte yoghurt heeft er een tiende van: 236 kcal per 400g.

Laat een reactie achter op Wil. Reactie annuleren