Wraps

Deze wraps op de foto zijn van gekiemde granen, mocht je daar lastig aankomen kun je natuurlijk ook een groot blad romeinenbladsla vullen of iets steviger is Paksoi blad.

Het originele recept is van Amy Rachelle  “raw burito’s” – ik heb er een eigen draai aan gegeven, iets minder pittig.

Eerst malen in de blender: 1 kop droge zonnebloempitten. Tot een deel fijne textuur heeft en een klein deel grof gemalen is.

Ingredienten voor de tomatensaus:

Raw Wrap
Wrap met curry van tomaten en zonnebloemzaden

Maak een saus van:

¼ kop zongedroogde tomaten
2 tomaten
¼ tl paprika poeder
1 tl komijn
3 tl chili poeder
2 el olijfolie
½ el zeezout
1 ½ kop water
In de blender tot stevige saus blenden, mengen met de zonnebloempitten.

Dit in de koelkast laten opstijven.

Dan voor de garnering:

1 tomaat in blokjes gemengd met ½ bos fijgehakte koreander

Wat kan als wrap dienen:

romaine sla bladeren

Of wraps van gekiemde granen of bruine rijstwraps van het merk Food for Live.

 

Beleg de wrap met de tomaten zonnebloemspread. Vervolgens wat tomaat, aftoppen met cashewkaas *(zie andere blogpost) en lekkere eetbare bloemen.

Op de foto heb ik Oostindische Kers gebruikt.

Share:

Geef een reactie