Whey Eiwit Poeder bevat talloze gevaarlijke stoffen – 1 goed alternatief

Eiwitpoeders zijn al jaren erg populair bij sporters, en dan met name bodybuilders en krachtsportbeoefenaars. Dit komt omdat de aminozuren in eiwitpoeders beschadigd spierweefsel herstellen en de aanmaak van nieuw spierweefsel stimuleren. Eiwitpoeders zijn echter niet alleen goed sporters, want ze versterken ook het immuunsysteem, vertragen de natuurlijke veroudering, stimuleren de vetverbranding en geven lekker veel energie. Bovendien stabiliseren eiwitpoeders de bloedsuikerspiegel, waardoor het een ideaal product is voor mensen die last hebben van een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes type II. Eiwitpoeders zijn tegenwoordig zo’n beetje overal verkrijgbaar, maar toch is het niet verstandig om zo maar een willekeurig poeder te kopen. Sommige eiwitpoeders zitten namelijk vol toxische stoffen, dus het is belangrijk goed te weten waar je op moet letten als je een eiwitpoeder kiest.

Waarom whey proteïne poeders vaak niet zo gezond zijn

De meeste eiwitpoeders worden gemaakt van whey proteïne. Dit type eiwit is afkomstig van wei, een bijproduct dat ontstaat tijdens het maken van kaas. Wei, ook vaak melkplasma genoemd, is het vocht dat overblijft nadat de melk gestremd is en de kaas is gemaakt. Dit vocht smaakt licht zuur en is bijzonder fris, waardoor het in de levensmiddelenindustrie veel gebruikt wordt als ingrediënt voor bijvoorbeeld babyvoeding, brood, crackers, gebak, diervoeding en light producten. Ook heeft wei een zeer hoge voedingswaarde en is rijk aan eiwitten, B vitamines, melksuiker, mineralen en beta-glucanen. Daarnaast bevat wei in tegenstelling tot melk en kaas nauwelijks of geen vetten.

Zo op het eerste gezicht is whey proteïne dus een zeer gezonde aanvulling op het voedingspatroon… ware het niet dat 95% van alle whey proteïnes die in de winkel te koop zijn barsten van de ongezonde toevoegingen, zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes!

Deze toevoegingen zijn niet alleen onnodig, ze zijn ook nog eens enorm schadelijk voor de gezondheid:

 • Geraffineerde en kunstmatige suikers: zijn schadelijk voor het lichaam en kunnen leiden tot allerlei klachten en aandoeningen, zoals diabetes, zwaarlijvigheid, een verhoogd cholesterolgehalte, hoofdpijn, migraine en zelfs kanker. Ook kunnen deze zoetmakers de bloedsuikerspiegel, hormoonspiegel en zuurtegraad van het lichaam sterk ontregelen.
 • Soja: bevat veel stoffen die kunnen leiden tot allergische reacties en ontstekingen. Ook zitten er fytozuren in soja, die mineralen (met name calcium, magnesium en zink) uit het lichaam onttrekken. Daarnaast bevat soja enzymremmers, en ook de schildklierfunctie wordt door soja negatief beïnvloed, wat kan leiden tot een disbalans in de hormoonhuishouding. De meeste soja is bovendien genetisch gemanipuleerd.
 • Eieren: zijn op zich heel gezond, maar de meeste whey proteïne bevat eieren die niet biologisch zijn. De gebruikte legbatterijeieren zitten vol hormonen en antibiotica, en de legkippen hebben een mensonwaardig leven gehad.
 • Tarwegluten: veel mensen zijn allergisch of intolerant voor tarwegluten, vaak zonder dat ze het zelf weten. Een allergie of intolerantie voor gluten kan leiden tot ontstekingen, pijn, diarree, opgeblazen gevoel en/of winderigheid.
 • Conserveringsmiddelen: zijn vaak gemaakt van niet-natuurlijk en de toxische stoffen en hebben geen enkele toegevoegde waarde voor de gezondheid. Sommige conserveringsmiddelen kunnen zelfs schadelijk zijn voor het lichaam.
 • Inferieure proteïnes: zijn afkomstig uit de bio-industrie en worden gemaakt van dierlijke (afval)producten. Deze proteïnen zitten vaak boordevol hormonen, antibiotica en verdelgingsmiddelen. Bovendien worden deze dierlijke proteïnes tijdens het verwerkingsproces verhit op hoge temperaturen, waardoor toxische stoffen vrijkomen en de voedingswaarde, waaronder die van de aminozuren, grotendeels verloren gaat.

Welke whey proteïnes zijn de beste keuze?

De beste kwaliteit whey proteïnes zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes. EkoPura Whey Proteïne is een goed voorbeeld van een whey proteïne die gegarandeerd zuiver en schoon is. EkoPura Whey Proteïne is een biologische whey proteïne gemaakt van melk die afkomstig is van grasgevoerde koeien en is vrij van kunstmatige en onnodige toevoegingen, zoals GMO’s, conserveermiddelen, kunstmatige smaak- en kleurstoffen, toegevoegde suikers, soja en gluten. Daarnaast bevat deze whey proteïne gegarandeerd minimaal 81% proteïne, je krijgt met EkoPura Whey Proteïne dus een echte eiwit boost!

Is er ook een plantaardig alternatief voor whey proteïnes?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor zuiver plantaardige eiwitpoeders, omdat hier absoluut geen dierlijke producten (inclusief wei) in verwerkt zijn. Veel veganistische eiwitpoeders worden gemaakt van plantaardige proteïnen uit gekiemde bruine rijst, erwten en/of hennep. Vooral eiwitpoeders gemaakt van bruine rijst zijn een zeer gezonde keuze, omdat rijst beschouwd wordt als de meest hypoallergene proteïnebron, wat vooral voor mensen met voedselallergieën erg belangrijk is. Bruine Rijst Eiwitpoeder van Superfood.nl is zo’n product dat gemaakt is van eiwitten uit bruine rijst. Dit plantaardig proteïne poeder is gemaakt van biologische ontkiemde en gefermenteerde bruine rijst eiwit en vormt een zeer goed opneembare bron van plantaardige eiwitten. Perfect dus voor veganisten, vegetariërs, rawfood enthousiasten, sporters en iedereen die de voorkeur geeft aan plantaardige eiwitten!

Alle verschillen tussen whey proteïne en bruine rijst eiwit op een rij

Zowel whey eiwit poeder als bruine rijst eiwit poeder hebben voordelen en nadelen. Om het wat overzichtelijker te maken hebben we ze daarom even voor je op een rij gezet.

Whey eiwit poeder Bruine rijst eiwit poeder
Geschikt voor vegetariërs / veganisten Nee Ja
Bevat alle essentiële aminozuren Ja Ja
Eiwitten 80% 80%
Koolhydraten 18% 13%
Vetten 0% 0%
Vezels 4% 6%
Kcal per 20 gram 70 80
Bevat allergenen Ja Nee
Kan spijsverteringsklachten geven (boeren, winderigheid, opgeblazen gevoel) Ja Nee
Laag op de glycemische index Soms Ja
Biologisch Zelden Ja (Superfoodies)
Opneembaarheid Goed Goed
Smaakstoffen Vaak kunstmatige smaakstoffen zoals aspartaam, sucralose Uitsluitend 100% natuurlijke smaakstoffen zoals vanille

Popeye Smoothie

Ingrediënten (voor 1 glas):

Bereiding:
Was de spinazie en druiven. Schil dan de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in grove stukken. Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender en zet deze kort aan tot je een egale smoothie hebt. Giet de smoothie in een glas en drink hem meteen op of bewaar gekoeld voor maximaal 1 dag.

Share:

44 comments

 1. Pingback: Anoniem
 2. Bangmakerij, kristalsuiker is geraffineerde suiker, legbatterij-ei schadelijk voor gezondheid? Bij het laatste kopje inferieure proteïnes raak je helemaal de weg kwijt. Da’s ronduit gooien met ingewikkelde termen, de leek zou misschien denken tjonge jonge dat klinkt geleerd maar het slaat echt werkelijk waar nergens op. Concluderend; reclame voor sunwarrior van sunwarrior. De heren van wc-eend adviseren wc-eend. Om te lachen als het niet zo triest zo zijn….

  Groetsels, Geertos

  1. @Geertos Vind het wel een overdreven reactie van je.Ik geloof het persoonlijk wel. Aangezien er o.a ook b.v veel chemische toevoegingen in producten uit de supermarkten zitten , is dit ook niet ondenkbaar. Check G.M.O’s eens

  2. Als arts zeg ik, terecht gesproken, ik vind het persoonlijk wel prettig als mensen zó duidelijk aan het lobbyen (lees: uit hun nek aan het praten) zijn dat ik gelijk weet dat ik niets wat ze zeggen serieus hoef te nemen (barsten van de ongezonde toevoegingen zoals niet-biologische eieren en tarwegluten, amehoela! niet-biologische eieren en tarwegluten zijn uiterst voedzame schijf-van-vijf-ingrediënten die in ieder dieet thuishoren, behalve van mensen met allergie voor kippe-eieren of coeliakie)

   1. En met terecht gesproken bedoel ik geertos, niet time-traveler

   2. Wat triest. we leven in het nu ,2014, en ik vindt het uiterst triest dat een arts nog zó slecht geïnformeerd is over nieuwe ontwikkelingen en kennis in de internationale voedingswetenschappen. Ik nodig je uit om eens bijscholing te doen en eens wat te lezen op wetenschappelijk gebied met name met betrekking tot biochemische werking van moleculen, de toxische elementen uit de dagelijkse voeding, maar vooral lees eens iets over de de vitaminen, mineralen, aminozuren etc . deficiënties en de verwoestende gevolgen voor je patiënten met chronische aandoeningen.

    Knap hoor dat je uit je opleiding onthouden hebt dat je alleen coeliaki patiënten moet onthouden van de sommige ingrediënten van de misleidende schijf van. Heb je wel eens nagedacht hoe het kómt dat groeiende aantallen mensen coeliakie krijgen?

    Dit is je eerste huiswerk opdracht. Wanneer artsen nog steeds de regels van de schijf van vijf adviseren, met daarin o.a. de adviezen van margarines die goed tegen cholesterol, heb je nog een lange studieweg te gaan.

    1. Zo. Die zit!

     Ben het geheel met je eens!

     1. Helemaal mee eens……Ze moeten terug naar de schoolbanken! In Japan worden de Artsen betaald als de Mensen gezond zijn! Hier in NL worden de Artsen betaald als de Mensen ziek zijn! en waar worden ze ziek van? Van alle rotzooi die ze in het voedsel stoppen….ba…ba…

    2. Helemaal eens met collega. Wat een gevaar zeg, die PPK, het zal je arts zijn. Dan ben je toch gewoon ten dode opgeschreven….

   3. Het is tegenwoordig een schijf van 4 en niet een schijf van 5.

    Als u arts bent, raad ik u aan het boek te lezen van Max Gerson ‘ The Gerson Therapy’ en The pH Miracle van Robert Young.

    Die gaan over lichamelijk herstel middels gezonde voeding, en wellicht is het een aanvulling op uw eigen beroep.

   4. Mensen zoals jij zijn extreem traumatiserend voor mensen die glutensensitief zijn of suiker niet verdragen, glucose en fructoseintolerant. Het laatste zelfs vermeld op de site van diabetesfonds.nl. Daarop wordt ook prediabetes genoemd, in de alternatieve sfeer bekend dat het dezelfde symptomen veroorzaakt als diabetes 2. Ik heb net weer zo’n consult gehad bij een onwetende arts, die in zijn studie niets tot weinig over de effecten van voeding op het lichaam geleerd heeft. Suiker in een produkt en ik heb gelijk een hypo. Gluten en ik blaas op tot 2x mijn normale size. Mijn nieuwe huisarts zegt als je bloedglucosewaarde normaal is je geen suikerziekte hebt. Nu blijkt dat dat ook bij mijn vader gezegd werd, aldus mijn oudere zus, en dat pas een internist constateerde dat hij wel diabetes 2 had. Jullie reguliere artsen zijn gemanipuleerde Big Pharma handlangers, die mensen ziek maken en ziek houden. Maar erger nog ik heb geen keus, ben verplicht voor jullie te betalen, waardoor complementaire/alternatieve zorg voor mij vrijwel onbetaalbaar is met de minimale vergoeding zelfs met aanvullende verzekering per consult door zorgverzekeringen. Het begrip valse concurrentie helaas nog steeds niet op jullie toepasbaar. Ik ben 64 jaar en heb nog nooit wat aan een reguliere huisarts gehad. Ben mn hele leven al ziek met onverklaarbare symptomen, waarvoor zelfs op mn 11e onnodig mijn blinde darm verwijderd werd, aldus chirurg.

    1. Zeer herkenbaar Gertrude! ben het helemaal met je eens, ik ben 65jaar en
     suikerintolerant.Kom niet meer bij de huisarts en heb alleen de basisverzekering omdat ik het zelf wel uitzoek met behulp van internet.
     Gezonde voeding is al duur genoeg. Zitten er toch nog zoet of vulstoffen in solgarvitaminen wat ik al tijden gebruik. Het is een uitzoekerij om gezond te worden!
     Vriendelijke groet,
     Ina.

   5. werk verschaffing van een arts ghe ghe

 3. Dit is de grootst mogelijke onzin mensen. Niet bang laten maken door deze commerciële raddraaiers. Tegenwoordig worden er door de EU strengen eisen gesteld aan de kwaliteit van de whey poeders, en dit wordt dan ook regelmatig steeksproef gecontroleerd. Als het blijkt dat er toxische stoffen inzitten dan zal de desbetreffende whey uit de productie worden gehaald tot hij wel goed uit de test komt. Nogmaals, niet bang worden door deze promotors van Sun Warrior.

  1. Pim,

   Noem de E-nummers eens op die in jouw potje zitten? En waarschijnlijk is de ergste niet eens vernoemd: smaakversterkers (E621), maar gewoon je kop in het zand blijven steken joh! Wat de Albert Hein voorschoteld is ook echt een bewuste keus toch? Als fanatiek sporter (anders bekijk je dit niet) zul je vast wel eens magere rundergehakt pakken. Op de plastic verpakking staat “scharrelrund”, draai de verpakking om en verdomd, iets wat ze promoten als vrij loslopend wild wordt aangevuld met chemische troep? Waarom? Omdat het mag!

   Dus als jij denkt dat het uit de roelatie gehaald wordt… Think again! Blijf jij lekker je lichaam volstouwen met E-nummers vriend! Vooral blijven vechten tegen mensen die je proberen wakker te maken.

 4. Deze tekst is wetenschappelijk onverantwoord. Als op een blog mensen advies gegeven wordt wat betreft voeding, is het wel handig als de auteur farmaceut, arts, diëtist o.i.d. is, maar dat is hier volgens mij niet het geval.

  U houdt namelijk geen rekening met de relatie tussen effect en dosering en ik betwijfel dat u de nadelenlijst heeft gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ik heb het gevoel dat u termen als toxiciteit en gevaar rondsmijt, zonder goed door te hebben of dit echt waar is of duimzuig-wetenschap. Bovendien is het feit dat legkippen een slecht leven hebben gehad geen reden om te stellen dat wei eiwit ongezond is (en is het dat wel, leg dit dan uit a.d.h.v. onderzoek).

  Ik kan u aanraden enkel mainstream wetenschap of wetenschappelijke artikelen in uw teksten te gebruiken en van dit laatste de bronnen in een bronnenlijst te citeren. Pas dan kunt u mensen verantwoord toelichten.

  1. @Ali. Gestoord jouw reactie. Artsen krijgen niets in hun opleiding over voeding en gevolgen, allergien e.d. Zorgverzekeringen vergoeden nog steeds een uitgebreid voedselallergie laboratorium onderzoek niet.

 5. wat een bangmakerij!

  -geraffineerde suikers slecht? bij overdosering wel ja! maar in de hoeveelheden die in weiproducten zitten? i think not

  -soja slecht? Laat het de vegetariers niet horen, waarschijnlijk een fors aandeel van hun dieet! Daarnaast komt calcium en magnesium in overmaat voor in alle andere producten, waaronder WEI!

  -Eieren: Hier maak je jezelf belachlijk, punt. Legbatterij eieren vol hormonen??? Ja in de mate die ze natuurlijk aanwezig zijn, hormoonspuiten in de veehouderij is al jaren taboe en gebeurd alleen bij vruchtbaarheidsproblemen incidenteel.

  Tarwegluten: Iedereen, blijf van dat brood af! It’s killing you from the inside! …

  Conserveringsmiddelen: Ben ik helemaal mee eens! Het doet niks voor je gezondheid.. misschien is de aanduiding van zulke middelen wat verwarrend, maar ze worden gebruikt om de boel te ‘conserven’. Het hele E-nummer verhaal is denk ik wel bekend…

  Inferieure proteinen: Een groter broodje aap verhaal kon je niet maken? Vol hormonen??? zie eerder. vol met antibiotica??? Dieren die behandeld zijn met Antibiotica mogen absoluut niet in de voedselketen komen – daar hebben de boeren de zogenoemde “wachttijd” voor, zelfde geldt voor melk en eieren. Daarnaast maakt hoge temperaturen producten beter verteebaar voor de mens anders kunnen zie die zielige aminozuurtjes waar je het over hebt niet eens benutten, dus flauwekul!

  Wat me opvalt aan dit verhaal is de grote haat naar veehouderij die totaal ongegrond is hier en een verhaal dat zich nagenoeg alleen baseert op mythes of overdosering. Zo kun je water zelfs gevaarlijk maken, drink je daar teveel van, dan ga je ook dood!

  1. beste lezers en bloggers,

   Bedenk dat we afstammen van de apen. de evolutie van ons lichaam zit in die lijn. dus eigenlijk werkt ons lichaam het beste met plantaardig spul. Ons lichaam werkt op plantaardige eiwitten. Dus eet je iets dierlijks dan moet ons lichaam dat verwerken tot plantaardige aminozuren welke vervolgens worden opgebouwd tot plantaardige eiwitten. Als je jong bent kan je lichaam dat nog goed. Vroeger gebruikte ik gewoon wei poeder…nu twintig jaar later is mijn stofwisseling…lees reparatiesnelheid van mijn lichaam lager waardoor ik nu uitslag krijg van het zelfde spul. Daarom gebruik ik nog enkel plantaardig spul. Dit heeft voor mij het resultaat dat ik fitter ben en geen bijkomende lichamelijke klachten heb. Dus al diegenen die opmerkingen hebben …ga je eerst eens verdiepen hoe het lichaam werkt en ga begrijpen waroom dingen zijn zoals ze zijn…. Melk producten zijn dus absoluut niet bedoelt voor dagelijks gebruik In de natuur zie je dat enkel de zoogdieren dit doen bij het dier wat nog niet zelfstandig kan eten. Zodar het zelfstandig kan eten gebruikt dat kleine zoogdier de natuur om zich heen en niet de moeder melk….heb je vragen….mail naar ppg.janssen@hotmail.com

   1. De reden dat een banaan goed is voor de mens
    .apen eten ze ook!

 6. Blijft maar lekker geloven wat de staat wilt en doet!
  Maar ga later ook niet klagen van ik heb kanker of een dergelijke ziekte
  Van oche wat ben ik zielig! Dat je allemaal zelfs door je vol te gooien met
  Chemicaliën! Ik blijft lekker biologisch eten en als ik het dan krijg is het zo voor mij geschreven. Een simpel voorbeeld hasl maar een brood bij de ah en kijk bij de ingrediënten, staan er stuk of tien volgens mij bestaat brood maar uit een paar dingen jullie moeten is jullie hoofd uit jullie kont halen en goed opletten wat er gebeurt in de wereld inplaats van praten over bang maken rij want dit gewoon de waarheid wat hier staat vindje van niet, moet je maar op onderzoek uitgaan. Zo niet ben je gewoon dom en door zulke mensen als jullie blijft nederland ook zo zoals het is.

 7. niet te betalen dat superfood,koop gewoon de goedkope eiwitpoeders,je kan je dood toch niet uitstellen dat is een illusie, het ligt grotendeels al bij je geboorte vast (hoe sterk ben je?),bovendien is oud worden ook niet alles.

 8. Wat betreft toxines in producten tegenwoordig, neem alleen al de nep suikers in prodructen vind ik in het verhaal kloppen, helaas alleen erg sinmplistich, kom met feit vermeldingen want dit is geschreven voor de naïeve consument. Als je wat verder durft te graven dan de gewoonlijke geruststellende berichten van overheidswege advies instanties dan kan je weleens tot een andere conclusie komen. Zelfs eet ik ” primal ” hetgeen wat we vroeger, als jager verzamelaar, ook aten, omdat het genetisch het dichts bij de mens staat behalve de whey dan omdat ik niet de hele tijd vlees kan eten, te duur maar ook te veel rommel dus deze aanvulling is welkom. Natuurlijk, koemelk is een secretie voor de kalf en is bedoeld voor de zogende periode en derhalve niet geschikt voor de meeste mensen, neem lactose daar hebben westerse mensen geen lactose bacterién voor om die af te breken, dat doen verrotingsbacterieën voor je (vaak met dus gepaard gaande met vieze scheten).
  Maar whey, vooral de isolaat, zijn de belastende stoffen er uit gehaald en is het redelijk goed alternatief voor proteïnes. Je zou denken dat plantaardige eiwitten nog beter zijn maar vraag is biologische opneembaarheid zo hoog is omdat dit totaal niet iets is wat genetisch gesproken bij je past. Vroeger had je niet, als jager verzamelaar, velden vol graan en rijst om je te voeden, laat staan dat je daar ook nog eens de eiwitten uit gaat extraheren om een proteïne product van te maken. Het staat te ver van mens en dan kan er wel een leuk marketing verhaaltje staan met wat het allemaal doet maar het heeft totaal geen wetenschappelijke basis.

  1. Lees dr Mercola over Wheyprodukten. Google het zelf eerst voordat je reageert. Dit is oude info voor insiders.

 9. De schrijver van deze tekst zou zich moeten schamen zoiets op internet te zetten. Ik zal eens het lijstje met ‘schadelijke’ ingrediënten afgaan:
  – geraffineerde suikers –> dit is dus kristalsuiker. Als je het in grote mate inneemt kan het diabetes veroorzaken, verder niet zo spannend. Wat denk ik wordt bedoeld, is kunstmatige zoetstoffen. Deze zijn mogelijk wel schadelijk, maar als je whey zonder smaakje koopt (naturel dus), zit dit er meestal niet in.
  – soja –> Soja zelf wordt niet als ingrediënt gebruikt (wederom, er bestaan wel eiwitpoeders op sojabasis). Er zit wel sojalecithine in. Dit heeft dus geen betrekking op de enzymremmers en andere bangmakerij die hierboven genoemd worden.
  – eieren –> nogmaals, het gaat om whey-eiwit. Er zijn ook eiwitpoeders op de markt op basis van eieren, maar in whey-poeder zitten geen eieren.
  – tarwegluten –> wederom, er zit helemaal geen tarwe of tarwegluten in whey-eiwit. Ik weet niet hoe de schrijver hier bij komt. Wellicht eiwitpoeder verward met weightgainer (product voor bodybuilders)?
  – conserveringsmiddelen –> Deze kon ik niet vinden op het ingrediëntenlijstje van mijn whey-poeder. Wei-poeder is van zichzelf heel lang houdbaar en heeft in principe geen conserveringsmiddelen nodig.
  – inferieure proteïnen –> Dit moet toch wel een grap zijn? Als ik het goed begrijp, claimt dit stukje dat er VLEES in whey-eiwitpoeder is verwerkt. Dit vind ik toch wel werkelijk alles slaan. Voor de mensen die het niet weten, proteïne is een synoniem voor eiwitten, en inferieure eiwitten zijn dus ‘slechte eiwitten’. Het is inderdaad zo dat er eiwitten zijn met een ‘slechter’ animnozurenprofiel. Wat is in de praktijk inhoudt, is dat dit als ENIGE eiwitbron problemen met je gezondheid kan opleveren. Aangezien eiwitshakes voornamelijk als toevoeging op je voeding worden gebruikt (die in 99% van de gevallen al voldoende van alle aminozuren bevat), speelt dit helemaal geen rol. Daarbij heeft wei-eiwit zon beetje de hoogste biologische waarde die je zult tegenkomen. De term ‘inferieure proteïnen’ is naar mijn mening gewoon uit de lucht gegrepen en de uitleg slaat helemaal nergens op.

  Wat zit er dan wél in whey eiwit? Ik zal als voorbeeld Body&Fit Whey Perfection (3x zo goedkoop) nemen:
  – wei, in de vorm van concentraat (poeder), isolaat (poeder waarbij ‘onzuiverheden’ waaronder lactose deels worden verwijderd, en hydrolysaat (waarbij eiwitketens deels zijn afgebroken, waardoor het sneller verteert).
  – fructose (vruchtensuiker)
  – smaakaroma
  – xantaangom en guargom (bindmiddelen)
  – sucralose en acesulfame-k (zoetstoffen)
  Hiervan zijn de zoetstoffen mogelijk schadelijk, maar deze zijn niet aanwezig in de naturel variant. Daarnaast verkoopt Body&Fit ook whey-eiwit gezoet op basis van stevia. Ik heb nu Body&Fit als voorbeeld genomen omdat ik deze thuis heb staan en zo’n beetje het goedkoopste is wat je kunt krijgen, maar dit verhaal gaat ook op voor andere merken.

 10. De wereld van gezondheid is complex en voortdurend laat informatie mij verbazen. Wij leven in een tijd waarbij je als consument eigenlijk niet langer klakkeloos en in goedgelovigheid supermarktproducten in onze boodschappenwagen kunnen leggen. De gelukkigen onder ons met een rijk gevulde portemonnee zullen hun voeding bij de natuurwinkel halen. Mensen zoals ik daartegen zijn genoodzaakt een middenweg te vinden door etiketten te bestuderen. Overigens is het vrij begrijpelijk dat het gros van de mensen dit niet doen. Wie begrijpt er immers iets van al die moeilijk uitspreekbare en scheikundige namen op de verpakking?

  Persoonlijk vind ik dat, wanneer gezondheid hoog in het prioriteit lijstje staat, men zich beter zou mogen verdiepen in wat ze eten. Het lichaam is erop gebouwd met toxische stoffen om te gaan maar weliswaar tot op zekere hoogte. Tel alle verborgen chemische additieven bij elkaar op en ingezien zal worden dat wij onszelf dagelijks volproppen met stoffen die niet in ons lichaam thuishoren. Moet je dan alles biologisch kopen tot je rood staat? Nee, zoals beschreven is dit niet voor iedereen weggelegd. Biologisch vlees (aanrader nr. 1) wordt betaalbaar indien er minder van wordt gegeten. Probeer daarnaast zoveel mogelijk E-nummers te vermijden, kies voor groente en fruit uit Holland, leer voedsel op smaak te maken met losse kruiden en vermijd de kant en klare pakjes. Tevens raad ik iedere geïnteresseerde aan geen warm voedsel of dranken uit plastic te nuttigen. Dit heeft te maken met de stof Bisfenol A (BPA) die hier in zit. Kies voor een theeketel, metalen waterkoker en vervang plastic waterflesjes voor een RVS herbruikbare fles. Dit is tevens beter voor het milieu.

  Wat de proteïne poeders betreft waar dit artikel éigenlijk over gaat. Ja, de meeste proteïnes in niet-biologische eiwitsupplementen zullen hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van dieren die in niet diervriendelijke omstandigheden hebben geleefd. Dit houdt in: geen gras maar bewerkt graan, geen beweging door kleine hokken, nagenoeg geen daglicht en antibiotica om ontstekingen en ziektes uit te bannen. Triest voor het dier, triest voor ons. Betekent dit dat ik als dierenvriend en geïnteresseerde in voeding & gezondheid mijn proteïne biologisch koop? Nee, ik ben een fanatieke sporter en heb daarom een moeilijke afweging moeten maken. Geen eiwitsupplementen en minder resultaat, biologische proteïne kopen en financieel in de problemen raken óf het bovenstaande voor lief nemen en kiezen voor een niet-biologisch supplement met zo min mogelijk kunstmatige zoetstoffen. Het is absoluut niet mijn eerste keuze maar €50,00 (en meer) voor een klein zakje proteïne betalen kan ik mij simpelweg niet veroorloven. Ach, en zo bestaat het leven uit allerlei lastige keuzes. Voor sommigen zijn deze weloverwogen, voor anderen niet.

  Namasté!

 11. Mensen, het gaat voornamelijk om de voorgaande voedingsmiddelen! Bijvoorbeeld bij wei,ooit gehoord van uitspoeling? bestrijdingsmiddelen op gras??? Dit gaat in deze hele voedselketen door. En nee soja is niet slecht voor je als het geen G.M.O is!!! Alleen het onttrekt inderdaad wel magnesium, calcium en zink uit je lichaam. Dus geloof het nou maar! want mensen ga gewoon lekker verder met het gebruiken van whey producten en men komt er vanzelf wel achter… Dat een meisje van 15 nog meer weet dan een dokter?! Beetje raar waar heeft u uw diploma gekocht? als ik vragen mag of gaat anders de hele medicijnen business naar de kloten?? Want men verdient immers aan andermans ziekten tegenwoordig!! Waar gaat dit heen!!!?? Ik hoop dat mensen inzien dat bio uiteindelijk veel beter is:) het heeft mij ook van kwalen afgeholpen nu ik ben overgestapt op bio thuis.

 12. Steengoed artikel, veel boze reacties, dat toont maar weer eens aan hoe slecht men op de hoogte is.

  1. Het artikel kan wel steengoed zijn Helen maar de inhoud klopt niet. De makers van Goede Tijden Slechte Tijden maken ook een steengoede serie, alleen die inhoud klopt ook niet. Dit artikel bestaat uit kleine samenvattingen van niet-wetenschappelijk onderbouwde artikelen die rond zwerven op internet.

 13. Misschien gaan mensen nadenken als ze bekend is dat in babies Roundup is gevonden. Vlgs Mercola 232 toxines in de navelstreng, vlgs anderen 200. Veel diervoeder is GMO graan gebaseeerd. Wat GMO doet is bekend, als je even googled.Het eten van GMO produkten verandert ons DNA en vermindert reproduktiecapaciteit. Whey is een afvalprodukt, alhoewel het al heel lang als Molkewei door A.Vogel gebruikt werd en wordt. Dat wheyprodukten veel toxines bevatten is oud niews. Nogmaals google eerst even voordat je een reactie plaatst. Niet alle wheyprodukten zijn glutenvrij.http://www.gnolls.org/3066/your-whey-protein-and-whey-isolate-may-not-be-gluten-free-beware-glutamine-peptides/ Organic Garden of Life zet zelfs op de pot dat het glutenvrij is. Wat een trollen in deze reacties. Betaald of onbetaald.

 14. Het is el duidelijk dat het gros van de mensen niet belemmerd wordt door kennis betreffende deze materie en zo ook zichzelf op het verkeerde been zetten.Het is zielig wat die heer van Sun Warrior doet,namelijk mensen vals voorlichten om zijn produkten aan de man te brengen.Met wei is niets mis en tegenwoordig zijn de weipoederconcentraten veel geconcentreerder met een hoog gehalte(80%)eiwit die zeer hoog in immunoglobulines etc zitten en derhalve goed voor het immunsysteem.In de natuur is het inderdaad zo dat de dieren de moedermelk max de eerste 3 maanden na hun geboorten krijgen en daarna zich voeden met plantaardige eiwitten en koolhydraten,maar ook carnivoren zijn,dus vlees eten en zodoende ook eiwitten,vitaminen,mineralen binnen krijgen HG

 15. Bruine rijst bevat aardig wat arsenicum.

  Whey is te prefereren.
  Men moet gewoon niet overdrijven.

  1. Je hebt oraganische arseen en niet organische arseen. Organisch arseen wordt gemaakt als er oraganische koolstof aan te pas komt. Planten nemen bijv arseen op uit water etc dus is niks om bang voor te zijn.

 16. SUNWARRIOR PROTEIN

  “rauwe gekiemde bruine VOLKOREN rijst

  What kind of product you want to sell ??

  Best regards.
  Lukas Croes
  Indonesia

 17. Ik vind dit ongelooflijk lachen. Het artikel is zwaar overdreven maar daar kan ik mee leven. Het ingewoond marketing. Ja suikers zijn ongezond en e nummers ook. Dat weten we allemaal. Maar al de rest is zever in pakjes. Maar wat ik nog het grappigste vind zijn al die reacties van die geitewollensokken… met het idee dat we moeten eten wat we oorspronkelijk aten en dat dat gezonder is moet ik heel hard lachen. De mens is geëvolueerd van planten en noten naar omnivoor . Vroeger was 30 worden een prestatie. Het begrip grootouders bestond niet. Als onze voeding zo ongezond zou zijn waarom worden we dan allemaal ouder en ouder?? Laat u toch niet bang maken. Ja idd je hoort vaak gevallen van mensen met kanker op jonge leeftijd. Maar vroeger ging iedereen dood op jonge leeftijd. De mens is gemiddeld gezien enkel ouder aan het worden. Gebruik gewoon je gezond verstand. Eet gezond , hoeft niet alleen biologisch en zeker niet enkel vegetarisch of veganistisch te zijn. Dat is pas ongezond. Een gezond afwisselend dieet en voldoende beweging. Eet af en toe is suikers of vetten maar alles met MATE. Eet voldoende groenten en af en toe wat fruit. (Zit ook vol,suikers) eet af en toe een goed stuk vlees, geregeld kip en vette vis zoals zalm en tonijn en alles komt goed. Smorgens havermout met een beetje melk(smaak) gemengd met water ( ja melk mag ook, of lactosevrije melk) doe hier een schep eiwithoudend op , maakt niet uit welk…. een paar blauwe bessen of een halve banaan…. en klaar is Kees…. en laat die geitenwollensokkenmentaliteit aub varen… alle mensen die ik ken die vegetarisch of veganistisch eten zien er slecht uit en zijn ziekelijk en leggen de oorzaak bij onze moderne voeding. Ik vind het wel straf dat net zij dan allemaal wat ziekelijk zijn 😂😂😂😂

  1. Beste Ives, als alle vegetariërs en veganisten in je omgeving ‘ziekelijk’ zijn dan vraag ik me oprecht af wat er met jouw omgeving aan de hand is. Ik ben zelf vegetariër en ken er ook een aantal, allemaal kerngezond. Dit is geen pleidooi voor vegetarisme (al kan ik het iedereen aanraden) maar een reactie op het zwartmaken ervan. Zo jammer.

   En ja het artikel op zich raakt kant nog wal maar mensen zijn bereid een hoop te zeggen (en te schrijven) als het maar geld opbrengt. En de mensen die advies van dit soort goeroes aannemen wordt zand in de ogen gestrooid. Zo jammer.

 18. Bedankt voor de heldere uitleg, super handig!

 19. sport supplementen waaronder ook diverse soorten whey’s met 100% natuurlijke ingrediënten! Smaakt ook veel beter

Geef een antwoord