Wat is Rawfood?

Heeft u al gehoord van het Rawfood Voedingsprincipe? Het wordt alsmaar populairder, en niet alleen als een dieet om gewicht te verliezen, maar als een voedingspatroon voor een lang en gezond leven. We eten zo’n grote hoeveelheid bereid voedsel, dat we niet langer nadenken over wat we in feite consumeren, of hoe ver (de andere kant op) we ons eigenlijk voedselkundig bevinden van onze historische, landbouwersmentaliteit.

Het rawfood principe betekent dat het voedsel geconsumeerd wordt in haar natuurlijke, onbereide vorm. Er zijn verscheidene denkwijzen die getuigen van gezond verstand, die bevestigen waarom dit een fantastisch idee is. Het bereiden en klaarmaken van voedsel kan een enorme massa voedingswaarden tenietdoen. Denk bijvoorbeeld aan de aloude raad die u reeds als kind meekreeg: Als u pasta al dente kookt (medium), bevat het inderdaad ‘veel’ calorieën – maar het zal meer voedingswaarden bevatten dan wanneer u de pasta volledig zou laten garen. Als dat geen belletje doet rinkelen, herinnert u zich vast nog wel het gezegde dat u wortelen of aardappelen niet te veel mag schillen, aangezien de meeste voedingswaarden zich net onder de schil bevinden.

Het Rawfood principe betekent dat u ‘puur voedsel’, zoals fruit, groenten, noten, zaden, gedroogd fruit, zeewier etc. eet in zijn natuurlijke vorm – niet bereid, niet gekookt en biologisch. Het is een voedingspatroon dat voor minstens 75% bestaat uit ongekookt voedsel. Het kookproces elimineert de smaak en voedingswaarden van groenten en fruit. Het Rawfood principe betekent dat we terugkeren naar de essentie van voedsel, dat we terug leren eten zoals onze voorouders. Onze gezondere voorouders, onze fitte voorouders. Zij aten hun voedsel RAUW. Hun water kwam niet uit de kraan of uit een fles – het was natuurlijk bronwater. Als ze al eens melk dronken, was dit kokosmelk.

Klik hier om te ontdekken hoe rawfood veroudering tegen gaat

Share:

Geef een antwoord