Waardig ouder worden met het RawFood principe

Waardig ouder worden met het RawFood principe

Het RawFood principe als middeltje tegen de ouderdom? Misschien denkt u dat dit pure oplichterij is. Het RawFood principe is allesbehalve oplichterij. Het is een levensstijl die reeds duizenden jaren in gebruik is.

Voordat er vuur was, leefden de oermensen en de wilde dieren van rauw, onbewerkt voedsel. Sinds de Oertijd, is onze levensduur maar 4x langer geworden, als we geluk hebben, worden we 80, misschien 90 jaar. Wilde dieren kunnen 8x zo oud worden als in de Oertijd. Dit heeft niet 100% met het RawFood principe te maken, maar toch voor een groot deel.

Hoe helpt het RawFood principe dan tegen ouderdom? Het lichaam bestaat uit levende cellen, dewelke voedsel nodig hebben om sterk te zijn, en sterk te blijven. Cellen die sterven, moeten worden vervangen, om zo de functies van het lichaam te laten werken. Een cel kan op drie manieren vervangen worden.

1 | Een cel kan zichzelf vervangen door een zwakkere cel, dit noemt degeneratie. Een cel wordt zwak wanneer ze niet de juiste hoeveelheid voedingsstoffen krijgt.

2 | Een cel kan zichzelf vervangen door een even sterke cel. Het lichaam blijft op hetzelfde niveau, en verbetert zich dus niet.

3 | Een cel kan zichzelf vervangen door een sterkere, betere cel, boordevol energie en de nodige hoeveelheid aan rauwe materialen. Dit proces noemt regeneratie.

Wanneer voedsel gekookt wordt, verliest het 30-80% van haar voedingswaarde. Het beïnvloedt ook de eiwitten in uw voeding – het voedsel wordt moeilijker te verteren, en zorgt ervoor dat vetten en zuren zich opstapelen in uw lichaam. Zo wordt u vermoeid, hebt u pijn, en ‘wordt u sneller oud’. Deze zuren en giffen dienen geneutraliseerd te worden door voedsel dat alkali produceert.

Enkele voorbeelden van voedsel dat alkali produceert, zijn vruchten, groenten en biologische voeding (zoals rauwe noten en zaden, kaas, yoghurt en olijfolie). Het is belangrijk dat deze voeding niet bewerkt en besmet is met chemicaliën. We moeten er tevens voor zorgen dat we niet alle zuur-producerende voeding weren, omdat we steeds een balans nodig hebben.

Wat zijn de voordelen van een RawFood principe? Het eten van rauwe voeding vermindert de kans op het krijgen van diabetes, verteringsproblemen, en chronische hartziekten. Het eten van rauwe voeding geeft u tevens meer energie, een gezondere huid, helpt u gewicht te verliezen en vertraagt het verouderingsproces.

Hoe voegt u rauwe voeding toe aan uw dieet? U hoeft immers niet al uw voedsel rauw te eten, en u kan ook niet eeuwig leven van noten en zaden.

De oplossing? Geleidelijk de hoeveelheid rauwe voeding opdrijven. U kan beginnen met een vers geperst vruchtensapje ‘s ochtends, bij uw ontbijt. Of eet groenten als een ‘lunch snack’. Of eet een verse groenten slaatje.

Share:

Geef een antwoord