Vetverbranding stimuleren met açai poeder

Eén van de redenen waarom veel mensen er niet in slagen om af te vallen is omdat het lichaam niet voldoende vet verbrandt. Vetverbranding kun je stimuleren door meer te bewegen, maar ook de voeding die je eet speelt een belangrijke rol bij de vetverbranding. Er bestaan zelfs superfoods die de vetverbranding stimuleren.

Hoe ontstaat overtollig vet?

Als je elke dag gezond en gevarieerd eet, een gezonde levensstijl hebt en voldoende beweegt zijn de brandstof die je binnen krijgt en de energie die je verbruikt in harmonie met elkaar. Met andere woorden, je eet precies wat je lichaam nodig heeft en je beweegt voldoende om de energie die je binnen krijgt te verbranden zodat je gewicht niet toeneemt.

Op het moment dat je teveel eet of te weinig beweegt ontstaat er een overschot aan energie in het lichaam. Deze energie wordt opgeslagen als vet, en dient als een reservevoorraadje voor het geval er ‘magere tijden’ aanbreken. Vet opslaan is dus geen overbodige luxe, je lichaam doet dit als overlevingsmechanisme. Voor onze verre voorouders, die duizenden eeuwen geleden jaagden en verzamelden, was dit een prima systeem dat ervoor zorgde dat je niet meteen zou sterven als er een voedselschaarste uitbrak. Maar tegenwoordig hebben we dit mechanisme eigenlijk niet meer nodig. Het gevolg is dat we meer en meer vet opslaan, vooral op de buik, billen en dijen, en de meeste mensen raken die extra pondjes ook nooit meer kwijt. Tenzij ze besluiten hun slechte eetgewoontes en ongezonde levensstijl te veranderen, want dat zijn de twee belangrijkste oorzaken van overtollig vet.

De grootste boosdoeners onder de voedingsmiddelen die bijdragen aan vetopslag in het lichaam zijn overigens niet vette producten zoals veel mensen vaak denken, maar producten met koolhydraten en suikers, zoals brood, ontbijtgranen, snacks, snoep, fruitsappen en zelfs slasauzen. Koolhydraten en suikers zitten in vrijwel alle voedingsmiddelen van tegenwoordig verborgen en worden door het lichaam opgeslagen als vet als ze de energie hiervan niet direct kunnen gebruiken. Bovendien wordt er tijdens het eten van koolhydraten en suikers insuline aangemaakt door het lichaam, en dit hormoon remt de vetverbranding nog meer af.

Wat is vetverbranding?

Veel mensen denken dat vetverbranding alleen plaatsvindt als je sport, maar dat is niet helemaal juist. Vetverbranding vindt doorlopend plaats, want je lichaam gebruikt de energie die vrijkomt bij de verbranding van vet niet alleen om te bewegen maar ook om bijvoorbeeld het lichaam op temperatuur te houden, te ademhalen en het hart te laten kloppen.

Uiteraard vindt er een grotere vetverbranding plaats als je sport, want hiervoor is simpelweg meer energie nodig, maar er zijn ook specifieke hormonen die de vetverbranding stimuleren:

 • Groeihormoon: bevordert de spiergroei en het herstel van spieren die tijdens intensieve sportbeoefening zijn beschadigd. De extra spiermassa die dit tot gevolg heeft leidt tot een doorlopende verhoogde vetverbranding.
 • Testosteron: een hormoon dat zowel voor mannen als vrouwen belangrijk is. Met een gezonde testosteronspiegel stimuleer je de spieropbouw, en meer spiermassa heeft een verhoogde vetverbranding tot gevolg.

Als je voldoende groeihormoon en testosteron aanmaakt heeft je lichaam dus continu een hogere vetverbranding, zelfs als je zit of slaapt. Behalve een gezonde hormoonspiegel, waarbij je lichaam voldoende groeihormoon en testosteron aanmaakt en niet te veel insuline produceert, kun je ook nog de vetverbranding bevorderen door specifieke voedingsstoffen te eten die de spiergroei en spierherstel bevorderen, want ook dan zul je meer spieren in je lichaam krijgen waardoor je automatisch dag en nacht meer vet gaat verbranden.

Welke voeding stimuleert de vetverbranding?

Vooral intensieve sportbeoefenaars, professionele atleten en bodybuilders zweren bij proteïneshakes, en dat is niet zonder reden: de eiwitten die hierin zitten worden afgebroken tot aminozuren die spierherstel en spiergroei bevorderen, zonder dat er vet wordt opgeslagen. Toch is het niet verstandig om veel proteïneshakes te drinken als je niet intensief sport, want als je meer eiwitten eet dan je lichaam kan gebruiken kun je allerlei gezondheidsproblemen krijgen zoals auto-immuunziekten, nier- en leveraandoeningen, toxiciteit, overgewicht en een verhoogde zuurgraad van het bloed. Wie regelmatig maar niet intensief beweegt kan beter kiezen voor bepaalde superfoods die een kleine dosis geconcentreerde eiwitten bevatten of rijk zijn aan aminozuren.

Welk superfood is zeer geschikt als je buikvet wilt kwijtraken?

Een superfood dat zeer veel verschillende aminozuren bevat die spierherstel herstel ondersteunen, het uithoudingsvermogen verbeteren en spiergroei bevorderen is açai poeder. Dit poeder, dat gemaakt wordt van açai bessen, bevat bovendien veel antioxidanten, vezels, vitamine A, calcium en enkelvoudig verzadigde vetzuren. Açai bessenpoeder bevordert daardoor niet alleen de verbranding van buikvet, het is ook nog eens cholesterolverlagend en ontgiftend en het geeft je lichaam veel energie, zodat je langer een verzadigd gevoel hebt en minder snel honger zult krijgen. Uiteraard is het wel belangrijk er goed op te letten dat je zuivere açai poeder koopt, want veel inferieure producten bevatten naast gedroogde açai bessen ook vulmiddelen en andere ongewenste toevoegingen die toxisch zijn voor het lichaam en vaak leiden tot extra vetopslag, waardoor ze eigenlijk weggegooid geld zijn. Een goede keuze is de açai poeder van het huismerk Superfood.nl. Dit poeder is gemaakt van biologische açaibessen uit Peru en is biologisch gecertificeerd door “Organic Farmers & Growers”, de meest toonaangevende biologische certificeringorganisatie van Groot Brittannië. Açaipoeder van Superfood.nl is gegarandeerd zuiver en bevat absoluut geen schadelijke toevoegingen.

Hoe kun je açai poeder gebruiken?

Açai poeder is zeer sterk geconcentreerd, je hebt er dagelijks dus maar heel weinig van nodig. Voor het beste resultaat roer je dagelijks 1 tot 5 theelepels açaipoeder door je favoriete sap of smoothie. Daarnaast kun je het ook over een ontbijtgerecht, lunch, toetje of fruitsalade sprenkelen.

Vetverbranding smoothie

Ingrediënten:
½ bakje blauwe bessen
2 theelepels açai poeder
1 banaan
½ stronk selderij
scheutje bronwater

Bereiding:
Was de blauwe bessen en de selderij, schil de banaan en doe alles in de blender. Zet de blender aan en giet een scheutje water toe om de gewenste dikte te krijgen. Voeg vervolgens de açai poeder toe en zet de blender nogmaals heel even aan. Giet de smoothie in een glas en je smoothie is klaar!

Bye bye buikvet lunch

Ingrediënten:
2 rijstwafels
1 avocado
1 tomaat
plukje verse peterselie
biologische tahinpasta
2 theelepels açai poeder
versgemalen zwarte peper
vers citroensap

Bereiding:
Haal de schil van de avocado, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe die in een kom. Was vervolgens de tomaat, snijd ook deze in blokjes en meng deze voorzichtig met de avocado, zodat de blokjes heel blijven. Bestrooi het mengsel met wat versgemalen zwarte peper en roer wat verse citroensap er doorheen. Besmeer de rijstwafels met een beetje tahinpasta, strooi hier de açaipoeder overheen en schep vervolgens het avocado/tomatenmengsel er bovenop. Garneer je lunchgerecht met wat vers gehakte peterselie.

Wil jij ook je buikvet verbranding stimuleren?

Breng dan eens een bezoekje aan superfood.nl. Met açai poeder stimuleer je jouw vetverbranding op een gezonde manier en zorg je er tevens voor dat je talloze andere goede voedingsstoffen binnen krijgt die je dagelijks nodig hebt om gezond te blijven en energie uit te halen.

Share:

9 comments

 1. Ik vind de recepten die jullie ons voorschotelen TOP!!!

 2. Jammer dat het zo duur is.. maar heel blij dat ik de small bulk acai poeder van Big Food bij Plent.nl gevonden heb 💪🏻
  Eindelijk kwaliteit die betaalbaar is

 3. Hi and welcome to my blog . I’m Jean.
  I have always dreamed of being a writer but never dreamed I’d make a career of it. In college, though, I assisted a fellow student who needed help. She could not stop complimenting me . Word got around and someone asked me for writing help just a week later. This time they would pay me for my work.
  During the summer, I started doing research paper writing for students at the local college. It helped me have fun that summer and even funded some of my college tuition. Today, I still offer my writing services to students.

  Writing Specialist – Jean – Byrumsocialstudies Corp

 4. Hello, my name is Jana!

  I`m an academic writer and I`m going to change your lifes onсe and for all
  Writing has been my passion for a long time and now I cannot imagine my life without it.
  Most of my books were sold throughout Canada, USA, China and even Russia. Also I`m working with services that help people to save their nerves.
  People ask me “Hey, Jana Woods, I need your professional help” and I always accept the request, `cause I know, that only I can save their time!

  Academic Writer – Jana – Csnbiologyclub Corps

 5. Thanks for stopping by my page! I’m Simona.
  Even though I jokingly credit my grandmother for my writing talent, I know that it is a ability I have fostered from childhood. Though my mother is a writer, I also started out young.
  I’ve always had a way with words, according to my favorite professor . I was always so excited in English when we had to do a research writing assignment.
  Now, I help current learners achieve the grades that have always come easily to me. It is my way of giving back to students because I understand the troubles they must overcome to graduate.

  Simona – Professional Writer – Desalescollege Corps

 6. Good day and welcome to my blog . I’m Mikolaj.
  I have always dreamed of being a novelist but never dreamed I’d make a career of it. In college, though, I assisted a fellow student who needed help. She could not stop complimenting me . Word got around and someone asked me for to write their paper just a week later. This time they would pay me for my work.
  During the summer, I started doing research paper writing for students at the local college. It helped me have fun that summer and even funded some of my college tuition. Today, I still offer my writing services to students.

  Writing Specialist – Mikolaj Riley – http://www.everydaycreativityfilm.com Team

 7. Thanks for visiting,
  I’m Ianis.
  If you’ve ever been overscheduled and couldn’t finish a research assignment , then you’ve come to the right place. I work with students in all areas of the writing steps . I can also write the assignment from start to finish.
  My career as a scholarly writer started during high school. After learning that I was very talented in the field of academic writing, I decided to take it up as a career .

  Skilled Academic Writer- Ianis Bowers- 7stepdesign.com Corps

Geef een antwoord