Verwarmende Golden Milk drank

Dit is een verwarmende specerijendrank naar traditioneel Ayurvedisch recept. De wortel kurkuma speelt de hoofdrol, en deze heeft vele voordelen voor je gezondheid. Niet alleen volgens de Ayurvedische geneeswijze, maar ook vele wetenschappelijke onderzoeken tonen dit aan. Bovenal is de drank heel erg lekker en het is een perfect drankje voor het slapen gaan.

Ayurveda is een traditionele geneeswijze uit India die naar schattig al ruim drieduizend jaar wordt beoefend. Geelwortel ofwel kurkuma wordt in de Ayurveda toegepast om de krachtige antioxidant werking. Onderzoeken hebben aangetoond dat kurkuma preventief zou werken tegen allerlei ziektes en kwalen. In India wordt Golden Milk ‘haldi ka doodh’ genoemd en al duizenden jaren gedronken. Behalve kurkuma bevat Golden Milk nog allerlei andere specerijen zoals kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat.

Om het gemakkelijk te maken…
Om het je gemakkelijk te maken heeft Superfoodies een kant-en-klare Golden Milk poeder gemaakt met alle specerijen in de juiste verhoudingen. Ook is daar zwarte peper aan toegevoegd die er (samen met een theelepeltje kokosolie, ghee of roomboter) voor zorgt dat je lichaam de kurkuma beter kan opnemen. Het is een biologisch gecertificeerd poeder gebaseerd op het traditionele Ayurvedische recept. Dit is een heerlijk verwarmend drankje dat op elk moment van de dag gedronken kan worden om op te warmen, aan te sterken of om gewoon lekker van te genieten.

Recept verwarmende Golden Milk drank
Bereidingstijd: 5 minuten

Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon

  • 200ml plantaardige melk naar keuze (bijvoorbeeld rijst, amandel, kokos of haver)
  • 1 theelepel Superfoodies Golden Milk poeder
  • 1 theelepel kokosolie, roomboter of ghee
  • Optioneel wat extra zoetstof zoals honing of ahornsiroop


Bereiding


1. Verwarm de plantaardige melk al roerend in een steelpannetje op laag vuur.


2. Voeg 1 theelepel Golden Milk poeder toe en roer het geheel nogmaals goed door. Gebruik hiervoor een garde om klontjes te voorkomen.


3. Voeg tot slot 1 theelepel kokosolie, roomboter of ghee toe.


4. Zorg ervoor dat de drank niet gaat koken en giet deze in je favoriete mok, glas of beker.
5. Ben je een echte zoetekauw? Roer er dan nog een kleine theelepel zoetstof door, zoals honing of ahornsiroop.

Drink de verwarmende en gezonde Golden Milk direct op en geniet ervan!

Share:

1 comment

Geef een antwoord