Verschil tussen vegetarisch en rawfood

Is er een verschil tussen een vegetarische levenswijze en het rawfood principe? Iemand die het Rawfood principe volgt, is een vegetariër, maar eentje die zijn groenten en fruit niet gaat koken. Een vegetariër is iemand die gewoonweg geen vlees, vis, of gevogelte eet, en enkel groenten, pasta en rijst consumeert. Een vegetariër kan een spaghetti Napolitana bestellen in een restaurant. (Niet de gezondste keuze, maar soms is het moeilijk om wat op de menukaart te vinden als vegetariër – het is nog moeilijker voor iemand die het Rawfood Voedingsprincipe volgt.)

Er zijn verschillende soorten vegetariërs, zoals bijvoorbeeld veganisten, of zij die enkel fruit eten. Rawfood is een subcategorie van vegetarisme. Sushi wordt bijvoorbeeld niet beschouwd als rauw voedsel, maar het is het wel. Rawfood, rauwe voeding, bestaat grotendeels uit rauw fruit, rauwe groenten, gedroogd fruit en zeewier.

Een volgeling van het Rawfood principe eet dus ook rauwe broccoli, geen gestoomde. Vegetariërs (i.e. mensen die geen vlees, vis of dierlijke producten consumeren) beschouwen gestoomde groenten hetzelfde als rauwe groenten. Toch zal iedereen het erover eens zijn dat stomen de voedingsstoffen uit voedsel haalt. Een vegetariër eet mogelijk melkproducten of eieren, een veganist zal geen dierlijke producten consumeren. Een ‘Rawfoodist’ is een veganist die enkel maar ongekookt, onbereid voedsel consumeert. Enzymen vormen de basis van elk voedsel, en elk voedsel heeft zijn eigen unieke mix. Deze enzymen zorgen voor voedselvertering, zonder te verwachten dat het lichaam zelf een cocktail van enzymen fabriceert. Het kookproces vernietigt vitaminen en mineralen, en gekookt voedsel duurt niet alleen langer om te verteren, het laat ook toe dat gedeeltelijk verteerde vetten, proteïnen en koolhydraten onze aders vernauwen. Zij die het Rawfood principe volgen, hebben verscheidene voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Meer energie
  • Stralende huid
  • Sneller spijsvertering
  • Gewichtsverlies
  • Minder kans op hart- en vaatziekten

Klik hier om te ontdekken hoe je d.m.v. rawfood kunt ontgiften

Share:

1 comment

  1. SATANDA Matched results are an interesting way to make your own lottery ticket. It started from before the birth of Indian constitutional system when it was called Ankada Jugar or “figures betting”. In those times, it was mainly practiced among the educated sections of Indian society. Satta matka or Madhur matka literally means “pot-drawing slips”. These slips are usually covered with rice grains or baked beans to prevent them from being scratched, tear or damaged in any way.

Geef een antwoord