Verbeter de gezondheid van uw hond met het RawFood principe

Verbeter de gezondheid van uw hond met het RawFood principe

Net zoals mensen, kunnen ook honden profiteren van de voordelen die RawFood te bieden heeft. Voor een hond betekent het RawFood principe niet vegetarisch. Honden zijn carnivoren en hebben dus vlees nodig. Voor honden houdt het RawFood principe in dat ze rauw vlees eten. Als uw hond 50% rauw vlees eet, volgt hij/zij het RawFood principe. U kan uw hond rundvlees, eend, kalkoen, lam en kip voorschotelen. Begin met het vlees een beetje te koken. Geleidelijk aan, wanneer uw hond er klaar voor is, kan u hem/haar rauw vlees geven.

Geef uw hond drie dagen lang hetzelfde type vlees, en verander dan. Dit voorkomt overgevoeligheid bij uw hond. Het zorgt er tevens voor dat uw hond zijn voeding snel beu wordt. Honden houden, net zoals mensen, van variëteit.

De sleutel voor het RawFood principe is balans. Zorg ervoor dat uw hond ook nog andere voeding heeft dan enkel rauw vlees. Geef uw huisdier noodles of bruine rijst. Pureer aardappelen en serveer het samen met het vlees.

Haver is tevens een excellente optie. Uw beste vriend verdient het allerbeste! Haver komt het spijsverteringstelsel van uw hond ten goede – vooral als het gaat om de vertering van rauw vlees. Giet kokend water over de haver en laat het gedurende 20 minuten zachter worden, alvorens het aan uw hond te geven.

Voeg ook versgeperste groenten en fruit toe aan het dieet van uw hond. Selder is uitstekend voor blaasproblemen, artritis en dehydratatie. Peterselie doet wonderen voor nieren, blaas en ademhaling. Wortels zitten vol met vitaminen en mineralen. Gebruik daarom wortels als basis.

Rauwe gele en groene voeding helpt uw hond gifstoffen kwijt te raken. Watermeloen is handig om vrije radicalen te bestrijden. Tofu is geweldig voor de gezondheid van uw hond, omdat het vol proteïnen zit.

Schotel uw hond eenmaal per week het volgende gerecht voor.

Zuivelrecept

Ingrediënten:
– kaasblokjes
– 1 gekookt ei
– yoghurt
– ½ kopje warm water

Bereiding:
Mix alle ingrediënten.

Er is ook rauwe voeding die u best vermijdt, zoals broccoli, spruiten, kool en bonen. De reden hiervoor is dat uw hond er ‘gas’ van in de darmen krijgt. Flatulentie, dus. Sommige voeding is gewoon niet besteed aan het spijsverteringsstelsel van uw hond, zoals er zijn: komkommer, tomaten, uien, paprika en sambal. Zorg ervoor dat u dit niet serveert aan uw hond.

Share:

3 comments

  1. voor honden is er uiteindelijk maar 1 dieet gezond en dat is volledig rauw, 100%.. geen noedels, rijst, pasta, zeker geen zuivel enz, want een hond kan namelijk niets met plantaardige stoffen en doet ook niets met koolhydraten.. het spijsverteringsstelsel is gebaseerd op het verwerken van eiwitten en vetten in de meest natuurlijke structuur.. de dierlijke.
    als je echt rauw wil voeren geef je hem bevleesde botten, spiervlees en orgaanvlees.. belangrijk is wel dat je de verhoudingen ‘juist’ hebt anders is het niet per definitie gezonder voor je hond..

    eigenlijk geldt voor honden hetzelfde als voor mensen.. volledig natuurlijk eten, enkel is dit bij de hond die carnivoor is dus vlees en is het bij ons plantaardig..

  2. lijkt me goed om te vermelden dat het ten alle tijde VOLLE yoghurt moet zijn. En kaasblokjes lijkt mij niet verstandig ivm lactose!!

  3. Er is wel een puntje met raw food en salmonella? Honden kunnen dit oplopen met het eten van rauw voedsel zoals vlees. Daar hebben zij zelf niet veel last van, maar hun uitwerpselen en het feit dat zij zich zelf ook achter schoonlikken is wel degelijk een punt van aandacht. Want ik begrijp heel goed dat je het beste voor je hond wilt, maar deze leeft ook samen met mensen en kinderen en ouderen. Het is misschien aardig om daar meer over te schrijven of te vragen bij deskundigen.
    Ik kreeg deze opmerking van iemand die er niet negatief noch positief tegenover stond.

Geef een antwoord