Vegetarische yacon salpicon salade

Salpicon salades worden normaliter gemaakt met vlees (bief), hieronder volgt echter een vegetarische variant voor de liefhebbers:

Ingrediënten:
– 300 gram halumi kaas (in stukjes gesneden).
– 3 tomaten (gesneden).
– 2 avocado’s (gesneden of geprakt).
– 2 Serrano pepers (in stukjes gesneden).|
– 1-2 theelepels oregano.
– 1 handvol pijnboompitten.
– 1 ui (gesneden).
– 1 snufje zeezout (naar behoefte).
– 1 snufje peper (naar behoefte).
– 1 handvol gedroogde uitjes.
– 1/3 kop yacon schijfjes of 1 dikke eetlepel yacón poeder.
– 1/3 kop olijf olie.
– 1/4 kop biologische azijn.

yacon salade

Bereiding:
Voeg de olijfolie, azijn, oregano, zout en peper in een grote kom samen en meng deze door elkaar. Voeg daarna de halumi kaas, de tomaten, de in stukjes gesneden ui en de pepers erbij en meng het geheel wederom goed door elkaar. Zet de salade dan aan de kant voor een paar minuten om het geheel even te laten marineren en klaar is de salade!

Share: