Vegetarische Wraps met Kokos en ‘Gehakt’ Vulling

In deze video wordt een heerlijk gerecht gemaakt met kokos wraps. De wrapbladen zijn gemaakt van jong kokosvlees en lekkere kruiden. Er zitten geen granen in, waardoor ze ontzurend werken, en ze zijn onverhit waardoor alle vitamines er nog in zitten. Bovendien zij ze ook nog eens heel erg lekker! In de wrap doen we een gehakt van walnoten. Dit recept is goed voor 4 overheerlijke kokos wraps.

Ingrediënten:

  • 1 pak kokos wraps
  • 1 kopje ongezouten hele walnoten
  • 1 flesje zouten sojasaus (Shoyu)
  • 1 tl. gemalen komijnzaad
  • ¼ tl. gemalen korianderzaad
  • 2 grote tomaten
  • 1 lente-ui
  • ½ el. citroensap
  • ½ el. olijfolie
  • ¼ tl. Himalayazout
  • 1 – 2 el. verse koriander
  • ¼ krop ijsbergsla

Bereiding:
Doe het kopje walnoten in de keukenmachine en voeg de sojasaus, komijn en korianderzaad daar aan toe. Maal het walnotenmengsel niet helemaal fijn, zorg dat de walnoten tot gehakt-achtige stukjes worden gemalen en schep het mengsel daarna over in een kommetje.
Snijd voor de salsa de tomaten in kleine blokjes en de lente-ui in kleine snippers en doe ze samen in een diep bord. Roer nu de citroensap, olijfolie, versgemalen zwarte peper en het zout er doorheen en voeg daar nog wat vers gehakte korianderblad naar smaak aan toe.
Snijd een kwart van een krop ijsbergsla in dunne reepjes en leg een klein handje daarvan midden op een kokos wrap. Leg daar ¼ van het walnotengehaktmengsel en de salsa bovenop. Vouw nu één van de puntjes van de wrap naar binnen en rol de wrap vervolgens op vanuit de naastgelegen punt. Herhaal dit voor de andere drie wraps en je bent klaar.
Geniet ervan!

Share:

2 comments

  1. Ik zou heel graag willen weten welk type keukenmaschiene jullie gebruiken welk merk of waar te koop???!!!
    Hij lijkt me ideaal en groter dan wat ik tot nu toe heb gezien in de winlels, ik hoop op een snelle reactie dank u wel groetjes Annegret

  2. Waar kan je die kokoswraps kopen?

Geef een reactie