Vegetarische wraps – de basis voor eindeloos variëren!

Vegetarische wraps, dat is een begrip waar de meeste mensen even met verbazing naar zullen staan kijken. Mogelijk is de eerste reactie: “Zijn wraps niet altijd vegetarisch dan?” Helaas is daar het antwoord ‘nee’ op, wat te maken heeft  met het feit dat onze voedingsproducten tegenwoordig allerlei bizarre ingrediënten bezitten, waar we de helft van de tijd niet half van weten wat er allemaal in zit. Eén van de meest bizarre voorbeelden hiervan is wel het gebruiken van varkenshaas als ingrediënt in meelproducten, althans volgens verschillende bronnen. Dit zou worden gebruikt om de kwaliteit van meel te verbeteren. U zult mogelijkerwijs reageren met grote verbazing als u dit soort berichtgeving leest en veel mensen reageren dan ook direct met een ontkennende houding, waaruit duidelijk blijkt dat men het gewoon niet wil geloven. We zullen u daarom herinneren aan het voorbeeld van het ingrediënt gelatine, wat iedereen wel kent en vaak op dagelijkse basis consumeert. Als u eens stil staat bij het feit dat dit een middel is waar gemalen beenderen en botten van geslachte dieren in verwerkt zijn en dat deze beenderen en botten bij hoge temperatuur verhit worden, om er zo een lijmachtig bindmiddel van te maken, wat uiteindelijk het product gelatine oplevert, dan zult u mogelijkerwijs minder verbaasd zijn van het feit dat varkenshaar mogelijk gebruikt wordt als meelverbeteraar. Dit is nog maar één van meerdere voorbeelden hoe de voedingsindustrie ons dagelijks bij de poot heeft en hoe ze ons keer op keer op het verkeerde been proberen te zetten en wij hierdoor vaak in de illusie verkeren dat we gezond eten. Dit is helaas in veel minder gevallen dan wij aannemen het geval en dat is ook waarom wij zo’n vervend aanhanger zijn van raw food en superfood producten. Wel willen we daarbij stellen dat we voor elke levensstijl respect hebben en geen extremisme willen verkondigen. Tenslotte werkt wat vaak voor de één werkt niet of minder voor de ander.

Wat zijn vegetarische wraps?

Wij laten onze voorliefde voor raw food en superfood producten graag op een manier zien die anderen inspireren tot het nadenken over hun dagelijkse voeding en daarmee proberen wij een stukje bewustzijn te creëren en neer te zetten in de wereld van tegenwoordig, wat op zich al een hele uitdaging is. Dit zeker gezien de huidige ontwikkelingen op het gebied van voeding in relatie tot kosten en wetgeving. Hoe het ook zei, we hebben hier in ieder geval te maken met een prachtig product wat ook nog eens de algemene gezondheid van mensen bevordert en daarmee uw lichaam en gezondheid als consument voedt en ondersteunt. Daarnaast is dit een product wat bijzonder geschikt is voor onze huidige vorm van samenleving, die over het algemeen op het principe ‘tijd = geld” gebaseerd is. Deze wraps, met name als u ze voor raw food en superfoods gebruikt, zijn namelijk in een handomdraai te bereiden, wat over het algemeen niet langer dan 10-15 minuten hoeft te duren. Dit is natuurlijk ideaal nieuws voor mensen die vaak merken dat ze te weinig tijd hebben om te koken, wat sowieso vaak een minder gezonde manier van eten is, omdat alle gezonde enzymen gedood worden bij temperaturen boven de 40 graden Celsius. Dit soort wraps, gecombineerd met heerlijke rauw food recepten, zoals we bijvoorbeeld onderaan dit blog hebben geplaatst, zijn daarom de ideale uitkomst voor de urban arbeider of arbeidster die op een gegeven moment gezonde trek of honger krijgt, maar gewoon geen tijd heeft om een uur in de keuken te staan snijden, koken en afwassen. Deze wraps zijn daarnaast ook een ideale hap terwijl u mogelijk op reis bent, wat naar uw werk, een opleiding, vrienden of bekenden kan zijn. Ook tijdens uw werk is dit natuurlijk een heerlijke en gemakkelijk te consumeren lekkernij.

Deze overheerlijke vegetarische wraps komen voor in een tweetal verschillende vormen en hun overeenkomst is het feit dat ze bieden voor een groot gedeelte bestaan uit het overheerlijke product kokos. Eén van beide versies heeft echter een tweede overheerlijke smaak toegevoegd gekregen en dat is curry. Bij het horen van de combinatie van kokos met curry loopt het water mogelijk al in de mond bij velen onder u, wat wij ons natuurlijk prima voor kunnen stellen. Naast deze feiten willen we er graag op wijzen dat deze wraps een prima vervanger zijn voor brood, tortilla’s of andere meelproducten, die vaak boordenvol zitten met gluten. Deze wraps zijn glutenvrij, wat het tot een ideaal product maakt voor vele consumenten die hier tegenwoordig allergisch voor blijken te zijn. Ook is het product op een zo simpel mogelijke manier bereid, om op die manier te voorkomen dat er allerlei bereidingsprocessen aan te pas komen, die de gezondheid van de consument kunnen schaden. Dit zoals vaak het geval is in de totaal geïndustrialiseerde voedingsproducten van tegenwoordig, wat tot bijzonder veel allergieën en ziektebeelden leidt in onze huidige en zeer ongezonde maatschappij. Tot slot willen we afsluiten met de opmerking dat deze wraps buiten de koelkast of vriezer bewaard dienen te worden, omdat ze anders uitdrogen en de kwaliteit van dit bijzondere product niet gewaarborgd kan worden.

Waar zijn vegetarische wraps goed voor?

Zoals uit het vorige stuk hopelijk is gebleken, gaat het hier om een heerlijke variant van wraps, die naast het feit dat ze uit overheerlijke kokos en kokos gecombineerd met curry bestaan, ook nog eens bijzonder gezond zijn en gemakkelijk en snel te bereiden zijn voor de meeste mensen. Dit is de ideale uitkomst in onze huidige snelle en prestatiegerichte maatschappij, waar mensen vaak weinig tijd hebben om hun eten te bereiden. Op zich is dit natuurlijk een ongezonde en kwalijke zaak en iets om over na te denken, omdat het op die manier leven natuurlijk bijzonder veel stress bezorgd aan ons fysieke en mentale systeem. Dit zorgt voor een verhoogde productie van vrije radicalen in ons systeem, wat de kansen op cel mutatie (en dus kanker) en anderen ziekten aanzienlijk verhoogd en een duidelijke link aangeeft tussen deze verschillende factoren. Om de druk toch enigszins van de ketel te kunnen halen en dit soort symptomen en fysieke processen zoveel mogelijk af te remmen en in te dammen is het bijzonder belangrijk om ons goed te voeden. Dit natuurlijk het liefst met zeer krachtige en gezonde voeding die rijk is aan nutriënten, zoals bijvoorbeeld hoge doseringen antioxidanten. Dit om op die manier de net genoemde cel mutatie en mogelijke vorming van kankercellen in ons lichaam zoveel mogelijk te beperken, af te remmen en te voorkomen. Deze heerlijke vegetarische wraps zijn een uiterst geschikt middel om dit te doen, door ze te combineren met allerlei overheerlijke en bijzonder gezonde raw foods en superfoods. Het product zelf is ook een product wat met veel kennis over gezonde voeding en met veel liefde is gemaakt, om op die manier een zo’n gezond mogelijke bijdrage te leveren in het dagelijkse bestaan van haar consumenten. Dit is gedaan door een erkend chef die in dienst staat van het bedrijf.

Goed, we zijn ondertussen weer aangekomen bij het tweede deel van dit blog en zoals gebruikelijk gaan we hier wat dieper in op de bijzondere gezondheidsvoordelen van het behandelde blog product. We zullen, in tegenstelling tot wat we normaal doen, nu een keer niet beginnen met het opnoemen van allerlei ingrediënten en hun bijzondere voordelen voor onze fysieke en mentale gezondheid. Deze keer gaan we een soort tegenovergestelde tactiek hanteren en gaan we de nadruk leggen op alle ingrediënten die normaal in wraps en andere meelproducten verwerkt zijn en die niet in dit product aanwezig zijn. Dit doen we om het voorbeeld van de fabrikant te volgen, die hier sterk de nadruk op legt, omdat zij het belangrijk vinden dat mensen weten wat dit soort ingrediënten met hun doen. We zullen daarom beginnen met het rijtje ingrediënten die u doorgaans aantreft in de reguliere meelproducten in supermarkten en andere winkels, maar die niet in dit product aanwezig zijn. Aan het einde gaan we dan nog even kort in op de ingrediënten die wel aanwezig zijn in dit pracht product, want dat is vast en zeker ook iets wat u interesseert. Goed, hier komt het lijstje van producten die absoluut niet aanwezig zijn in deze vegetarische wraps.

– Dit product bevat absoluut geen enkele kunstmatige toevoeging, zoals geraffineerde of kunstmatige suikers en zoetstoffen, zoals in veel meelproducten het geval is. Dit zijn bijvoorbeeld stoffen zoals geraffineerde kristalsuikers, aspartaam (bijv. vermomt als nutrasweet), sacharine, sucrose, high fructose corn syrup (H.F.C.S.), sorbitol, sucralose en andere zoetstoffen. Dit zijn allemaal industrieel en chemisch bereide zoetstoffen, die vaak in meelproducten zoals brood en wraps worden verwerkt. Mensen beseffen vaak niet dat dit soort producten zoetstoffen bevatten, omdat het in zo’n dusdanige mate is verwerkt, dat de smaak van deze zoetstoffen niet doorkomt, maar het is wel degelijk aanwezig, vergist u zich daar niet in en sla de ingrediëntenlijst van uw producten er maar eens op na. Dit hoeft natuurlijk niet voor elke fabrikant en product te gelden, maar is wel een algemeen feit met betrekking op meelproducten. Het is een onvoldongen feit dat dit soort suikervormen tot een grote hoeveelheid ziektebeelden kan leiden. Dit varieert van suikerziekte (diabetes), artritis, Parkinson, Alzheimer, dementie, hart- en vaatziekten (trombose, arteriosclerose en anderen) tot aan de meest bizarre beschadigingen aan ons zenuwnetwerk, onze bloedvaten, het ontregelen van een gezonde spijsvertering en hersenchemie tot aan zware cel mutatie en allerlei varianten van kanker. Het moge duidelijk zijn dat dit middelen zijn die hoe dan ook vermeden dienen te worden.

– Verder is dit product vrij van allerlei verschillende soorten transvetzuren. Dit zijn vetsoorten die verzadigd zijn en daarmee een groot risico voor hart- en vaatziekten vormen. Ze kunnen leiden tot het volledig ontregelen van onze cholesterolspiegels, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Het probleem van dit soort ingrediënten is niet alleen dat ze ons ziek kunnen maken, maar dit vaak doen op een manier die een kettingreactie van problemen in ons lichaam ontketenen. Dit begint mogelijkerwijs bij het ontregelen van onze cholesterolspiegel, wat later kan leiden tot allerlei andere problemen en ziektebeelden. Dit kan variëren van het ontstaan van cel mutatie en kanker, het ontregelen van onze hormoonspiegels, het krijgen van obesitas (zwaarlijvigheid), suikerziekte, trombose, arteriosclerose, aderverkalking, hoge bloeddruk, spijsverteringsproblematiek en vele andere vormen van fysieke en mentale ongemakken. Ook het mentale aspect van dit soort voeding moet niet onderschat worden, wat vaak leidt tot ontregelde hersenchemie en zenuwfuncties. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot depressies, bipolariteit, ADHD, manisch gedrag en suïcidale neigingen. De aanwezigheid van dit soort ingrediënten in onze voeding zorgt namelijk vaak voor de groei van parasieten in ons darmstelsel. De aanwezigheid van deze parasieten ontregeld niet alleen onze spijsvertering, maar zorgt tevens voor de absorptie van heel veel nutriënten, die deze parasieten consumeren. Het zijn manipulatieve wezens die leven op de energie van hun host en daarmee de host zeer sterk tot last zijn. Dit leidt niet alleen tot een fysiek gebrek aan nutriënten en energie, maar geld ook voor het mentale aspect. Zonder de juiste hoeveelheid nutriënten zullen uw hersenen niet goed functioneren, waardoor uw denkpatronen en daarmee ook uw emoties die daar uit voortvloeien, op een zeer negatieve manier beïnvloed worden. Dit geld trouwens ook allemaal voor de net behandelde vormen van geraffineerde en kunstmatige suikers.

– Daarnaast levert de fabrikant tevens de garantie dat deze wraps volledig vrij zijn van alle mogelijke vormen van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Genetische manipulatie is één van de allergrootste problemen van onze huidige maatschappij als het gaat om de productie van voeding. Vaak wordt aangevoerd dat men de rassen sterker maakt en deze op die manier beter bestand zijn tegen allerlei ziektes en insectenplagen, maar niets is minder waar. De natuur is onfeilbaar en het is uit heel veel onafhankelijke onderzoeken overduidelijk naar voren gekomen dat genetische planten zwakker zijn dan natuurlijk groeiende gewassen, ondanks dat de onderzoeken door dit soort bedrijven en overheden dat blijven ontkennen. Daarnaast is gebleken dat de manipulatie van dit soort gewassen op genetisch niveau ons als mens zeer nadelig beïnvloed in relatie tot onze fysieke en mentale gezondheid. Dit is een veld waar we nog veel te leren hebben als mensen en we sluiten niet uit dat er mogelijkheden zijn die tot voordelen voor de mensheid kunnen leiden, maar over het algemeen is het nieuws wat we lezen in deze onderzoeken niet hoopgevend. Landen als Frankrijk, Hongarije, Rusland, Costa Rica, Bolivia, Kenia en vele andere nemen op dit moment een leidende positie in als het gaat om het verbieden van genetisch gemanipuleerde voeding en het kweken en verkopen hiervan. Ook worden bedrijven als Monsanto, Bayer en vele anderen in deze zelfde landen verboden of wordt hun werk aan zeer strenge banden gelegd. Dit is naar onze mening terecht, want laten we eerlijk zijn, wie denken wij als mensen dat we zijn als we denken dat we het beter kunnen dan Moeder Natuur?

– Deze vegetarische wraps zijn verder ook geheel vrij van sojabonen, katoenzaad, mais, pinda’s en synthetische oliën. Met name soja is een product wat veel in opspraak is tegenwoordig. Dit is omdat meerdere bronnen melding maken van het feit dat soja officieel een antinutriënt zou zijn, wat door de industrie doorgedrukt zou zijn als voeding voor mens en dier om hier veel en grof geld aan te verdienen. Het is namelijk bijzonder snel en gemakkelijk om te kweken en is genetisch ook gemakkelijk te manipuleren, net als mais. Dat is ook reden waarom mais niet in dit product verwerkt is. Daarnaast is het zo dat soja volgens deze bronnen giftige fyto-nutriënten zou bevatten en is wetenschappelijk ook aangetoond dat soja een nadelige invloed heeft op de absorptie van mineralen uit voeding door ons lichaam. Bepaalde mineralen worden namelijk afgebroken door de consumptie van soja producten. We moeten er hier wel expliciet bij vermelden dat het dan gaat om ongefermenteerde sojaproducten, waar tofu wel het meest bekende voorbeeld van is. Gefermenteerde sojaproducten zijn juist bijzonder gezond. Dit zijn bijvoorbeeld sojasauzen (puur en biologisch, niet uit de supermarkt), natto, miso, tempeh en seitan. De andere ingrediënten die we kort noemden zijn vaak producten die tot allergieën en ziektes leiden en daarom vermeden worden. Voor de mensen die toch regelmatig tofu eten is het een handige tip om te weten dat de giftige fyto-nutriënten in soja enigszins of geheel kunnen worden geneutraliseerd door het te combineren met lijnzaad.

– Eén van de allergrootste voedsel schandalen van onze tijd is het doordrenken van onze voeding met smaakversterkers. Deze worden zo goed als allemaal toegevoegd onder E-nummers in onze voeding en dan speciaal in de categorie van E-600 nummers. De allerbekendste variant hiervan is E621, wat één van de meest gevreesde smaakversterkers is die onze planeet rijk is. In het verre oosten staat deze wel bekend als ‘ve tsin’. Dit is het chemisch bekende mononatriumglutamaat, waarvan ondertussen uit vele onderzoeken naar voren is gekomen dat het beschadigingen aan onze hersenen en zenuwnetwerk doet ontstaan. Ook zorgt het voor ADH, ADHD, PDD-NOS, autisme, hartstoornissen, darmklachten en andere spijsverteringsstoornissen, gevoelloosheid in lichaamsdelen, cel mutatie en vele varianten van kanker, hoofdpijn en migraine, tintelingen en bizarre sensaties in het lichaam en andere onverklaarbare verschijnselen. Jaren geleden stonden deze symptomen wel bekend als het ‘chinees-restaurant syndroom’, ook wel ‘Dr. Wong syndroom genoemd. Een andere naam van deze smaakversterker is het ondertussen overbekende ‘M.S.G.’, wat staat voor monosodiumglutamaat. Sodium is de Engelstalige benaming van wat wij natrium noemen. Het moge duidelijk zijn dat het hier gaat om een middel wat koste wat koste vermijdt dient te worden in onze voeding.

– Als laatste willen we afsluiten met het feit dat deze vegetarische wraps verder volledig vrij zijn van gluten, gepasteuriseerde of door microwave voorbereide ingrediënten of van dierlijke producten zoals varkensvlees, schelvis en aas etende vissen. Waarom de nadruk op de laatste drie ingrediënten wordt gelegd door de fabrikant is ons niet geheel duidelijk, maar het moge duidelijk zijn dat het een positief feit is dat dit product deze ingrediënten niet bevat. Mogelijk is het zo dat in andere landen dit soort ingrediënten wel verwerkt worden in wraps, maar voor zover ons bekend is, is dat hier niet het geval. Wel is het op deze manier duidelijk dat het inderdaad om een vegetarisch product gaat, wat zelfs geschikt is voor de veganisten onder ons. Al met al mogen we stellen dat het hier wederom gaat om een bijzonder product, wat ook nog eens een alkaliserende, oftewel een ontzurende werking heeft op ons lichaam. Dit is bijzonder belangrijk, omdat mogelijk zo goed als alle westerse ziektebeelden in onze welvaartmaatschappij ontstaan door het verzuren van ons lichaam. Dit is volgens recente wetenschappelijke onderzoeken. Het alkaliseren van ons lichaam is daarom bijzonder belangrijk en deze wraps leveren daar een prima bijdrage aan. Dit komt ook onder ander door het feit dat naast kokosproducten, die hier ook aan bijdragen, ook nog eens gebruik wordt gemaakt van oergezond Himalaya zout. Voor meer informatie over kokosproducten en Himalaya zout raden we u aan om onze zusterwebsite op www.superfoodleven.nl te raadplegen. U kunt daar gebruik maken van onze zoekmachine, die aan de rechterbovenkant van de website vermeld staat.

Waar kan ik vegetarische wraps kopen?

Deze overheerlijke wraps zijn een product wat naar ons idee niet bijzonder gemakkelijk verkrijgbaar is. Wel zijn er allerlei variaties te verkrijgen in natuurreformzaken en biologische winkels, maar vaak zijn hier toch allerlei ingrediënten in verwerkt die duidelijk en met reden door deze fabrikant zijn vermeden. Mogelijk treft u dit product wel aan bij uw plaatselijke raw food en superfood winkel, die u over het algemeen alleen zult aantreffen in de grotere steden van Nederland en dit dan met name in de Randstad. Gelukkig groeit het aantal winkels die dit soort gezonde raw food en superfood producten verkoopt zeer snel, wat veel te maken heeft met het ontwaken van de mensheid in relatie tot wat hun dagelijkse voeding met hun doet. Veel mensen beseffen gelukkig hoe langer hoe meer dat voeding debet is aan hun gezondheid, wat leidt tot een steeds grotere en stijgende vraag naar dit soort voedingsproducten. Dat is iets waar wij als bedrijf natuurlijk bijzonder blij mee zijn, want dat houdt in dat er groeimogelijkheden zijn voor zowel ons bedrijf als dit specifieke marktsegment. Dat dit marktsegment sterk in de lift zit moge duidelijk zijn en is gemakkelijk af te lezen uit het feit dat webwinkels met raw food en superfood producten als paddenstoelen uit de grond schieten en wij hebben natuurlijk niet stil gezeten bij het zien van dat soort tendensen. Daarom hebben we vrij recentelijk onze webwinkel totaal gereviseerd en het resultaat is te zien op www.superfood.nl waar u natuurlijk ook al uw bestellingen kunt plaatsen. Dit is 24 uur per dag en 7 dagen per week mogelijk, waarop wij vervolgens zorgen voor een snelle levering bij u thuis. Dit gebeurt binnen uiterlijk 2 werkdagen. Daarnaast leveren wij een kwaliteitsgarantie naar onze klanten wat betreft het leveren van onze producten, die een collectie zijn van de meest hoogwaardige en hoogst kwalitatieve producten ter wereld. Dit omdat wij niet zomaar raw food en superfood producten wensen te verkopen, maar alleen met de allerbeste fabrikanten en leveranciers in zee gaan. Dit om op die manier een stuk ondersteuning van betekenis te kunnen geven met betrekking op uw dagelijkse mentale en fysieke gezondheid. Wij hopen dat u deze zorg en kwaliteit herkent op onze website en dat we u daarom tot één van ons steeds groter wordende netwerk aan tevreden klanten mogen rekenen.

Hoe kan ik vegetarische wraps eten?

Deze gezonde en vegetarische wraps zijn een ideale gerecht, die zowel als lunch, maaltijd en als lekker snack tussendoor kan worden genuttigd. We zullen in dit laatste en afsluitende deel van ons blog u een idee proberen te geven hoe u deze overheerlijke wraps op een gezonde en zeer smakelijke manier kunt nuttigen. Hiervoor gaan we over tot het publiceren van onze gebruikelijke recepten en dat zijn er in dit geval ook weer twee, zoals tevens gebruikelijk is. Die hebben we hier en hier voor u geplaatst en daarmee sluiten we dit blog af. Natuurlijk is het mogelijk om met deze recepten te spelen en te experimenteren, om op die manier uw eigen draai en favoriete smaken en recepten te kunnen ontwikkelen. Wij wensen u daar natuurlijk bijzonder veel plezier bij en hopen dat het u allemaal van harte smaakt.

Share:

Geef een reactie