Veganistisch Couscous recept met kokos azijn

Een fijn en makkelijk lentegerecht, met name voor diegenen die net overstappen naar een levende voedingslevensstijl. De Couscous van Lima is het fijnst, omdat die in koud water gemakkelijk opzwelt. Peterselie is een rijke bron van chroom en vitamine B12! Gebruik voor een winterse versie wortelgroenten, gember en Oosterse kruiden.

Aantal personen: voor 2-4 personen

Ingrediënten:

  • 1,5 kop couscous van kamut
  • 1,5 kop zuiver water
  • 3 el olijfolie
  • 2 el Kokosazijn
  • 1 teen knoflook, geperst (optioneel)
  • zout en grofgemalen zwarte peper
  • 1 handvol gehakte peterselie
  • 2 handenvol jonge waterkersblaadjes
  • eventueel nog 1-2 tomaten, ½ komkommer, een handvol olijven en verse doperwtjes

Bereiding:

Doe de couscous in een kom en giet hier zoveel water bij totdat de couscous ca. 1 cm onder komt te staan. Roer vervolgens de olie, citroensap, knoflook, zout en peper in een apart kommetje door elkaar en roer het mengsel daarna door de couscous. Voeg peterselie en waterkers toe en schep het nogmaals om. Voor een stevigere maaltijd kun je eventueel wat fijngesneden groenten toevoegen.

Share:

1 comment

  1. Wat ik niet zo begrijp couscous bevat toch gluten? kan je dan niet beter quinoa gebruiken?

Geef een reactie