Vegan PANNENKOEKEN bakken; met deze TRUC bak je de lekkerste vegan pannenkoeken!

Hoe bak je perfecte vegan PANNENKOEKEN? In deze video laat bestseller auteur Tessa Moorman van The Green Happiness zien hoe je de perfecte vegan pannenkoek bakt.

In deze video ontdek je:

  • Hoe je de perfecte vegan pannenkoeken bakt.
  • Wat de truc is waardoor ze wél lukken.
  • Hoe je een ei kunt vervangen in pannenkoeken.
  • Welk ingrediënt je kunt toevoegen waardoor je huid van binnenuit verbetert.

Hoe doe je dat zonder ei?
Ik krijg heel vaak de vraag hoe je vegan pannenkoeken bakt. Want hoe doe je dat zonder ei? Dat moet waarschijnlijk met iets lastigs, banaan, lijnzaad o.i.d.?

Kan, maar het hoeft niet! Meel en water is in feite het enige wat je nodig hebt voor pannenkoeken. Om ’t romiger te maken gebruik je melk in plaats van water. Dat kan met kokosmelk, havermelk, amandelmelk, net wat jij wilt. Snufje zout erbij, mixen en je kunt bakken. Bakpoeder zorgt dat de pannenkoeken extra luchtig worden dus dat doe ik er altijd in.

Je kunt ook banaan toevoegen, een chia ei of lijnzaad gemengd met een eetlepel water.

Tip: het beslag wordt dikker als je het even laat staan. Maak je beslag dus niet té dik, anders is het aan het einde lastig schenken.

De truc voor goede pannenkoeken is een koekenpan te gebruiken met een goede anti-aanbaklaag. En wacht met de pannenkoeken omdraaien totdat de bovenkant helemaal droog is!

Bekijk deze video en ontdek de truc om perfecte vegan pannenkoeken te bakken!

Ingrediënten voor 3 porties:

  • 1 rijpe banaan
  • 300 ml rijst-kokosmelk
  • 150 g meel (havermeel, boekweitmeel of een mix)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl Golden Milk poeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • Topping optioneel: kokosyoghurt, vers fruit, ahornsiroop

Bereiding:

  1. Doe de banaan samen met de melk, meel, golden milk poeder, kaneel en zout in de blender. Meng tot een dik glad beslag. 
  2. Verhit een koekenpan met goede antiaanbaklaag. Giet een klein beetje beslag in de pan. In een grote koekenpan kun je ongeveer drie pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak op middelhoog vuur ongeveer twee minuten totdat de bovenkant helemaal droog is en de onderkant lichtbruin. Keer dan om en bak aan de andere ook nog twee minuten. Ga zo door tot al het beslag op is.
  3. Verdeel de pannenkoeken over twee borden. Schep wat kokosyoghurt op de pannenkoeken. Versier met het fruit en maak af met een eetlepel ahornsiroop. 

Bij wie mislukken pannenkoeken altijd en móet deze video zien? Tag diegene hieronder in de comments!

Share:

1 comment

Geef een reactie