Vegan Hazelnootpasta in 5 minuten

Let op: hoog verslavingsgehalte!

Deze is voor alle NUTELLA FANS die op zoek zijn naar een gezonder alternatief. Zonder verzadigde vetten, geraffineerde suikers en conserveringsmiddelen. Maar méga smaakvol en vol goede voedingsstoffen.

Dit recept wil je gebruiken om:
– Rijkelijk op je boterham te smeren.
– Of je pannenkoeken.
– Je fruit (aardbeien) in te dippen.
– Als topping te gebruiken over je havermoutje of bananijs.
– Zo uit de pot te likken…

VIDEO BEKIJKEN OP EIGEN RISICO

Deze is voor alle NUTELLA FANS. Denk jij dat je dit niet meer kunt eten nu je op de gezonde tour bent? Dan ga jij zo blij worden van dit recept!

De basis van deze chocoladepasta is uiteraard hazelnoten. Zonder geraffineerde suikers, verzadigde vetten en conserveringsmiddelen. Zodra je deze chocoladepasta hebt geprobeerd wil je niet anders meer.

Lekker op een boterham, maar ook om fruit in te dippen, als topping op je havermoutje of bananenijs. Of gewoon zo uit de pot… Dat kan natuurlijk ook.

Je bent gewaarschuwd: verslavend lekker!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Maal de hazelnoten fijn in een hogesnelheidsblender of keukenmachine totdat je een gladde hazelnootpasta hebt.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de melk) toe en meng goed.
  3. Voeg vervolgens lepel voor lepel de melk toe totdat je de gewenste consistentie krijgt.

Tip: voeg een theelepeltje Luminous toe en maak van deze chocoladepasta nog meer een beauty treat!

Share:

3 comments

  1. hoe maak ik de “nutella” als ik hot choccie gebruik ??

  2. Hallo, ik heb geprobeerd om de hazelnootpasta in 5 min. te maken; dit is onmogelijk, ik krijg geen ‘gladde’ pasta maar een een droge. De hazelnoten worden wel fijngemalen maar blijven ‘droog’. Ze worden niet glad of olieachtig….Heb het in de Vitamix, in de Magimix en in de Braun staafmixer geprobeerd (Ja, heb er nogal wat) en het resultaat was hetzelfde. Heb toen op internet bespeurd dat een gladde notenpasta niet in 5 min. te maken is! Duurt erg lang (min. 20-30min) voordat de olie uit de noten komt…..!! Wat is jullie verklaring?
    Hoop op antwoord.

  3. Heb helaas dezelfde ervaring als Myra. Ik krijg droge gemalen hazelnoten “ meel”. Koop liever kant en klare pasta van alleen hazelnoten en volg daar het recept mee. Ik ben doorgegaan met het recept maar helaas. Elke hap smaakt naar heerlijke choco en dan een bak “ zand” van de noten

Geef een reactie