Tropical Detox Smoothie

Zeker met heerlijk zomerse temperaturen is deze smoothie een feest! Lekker fris zoet, maar zeker ook supergezond en vol gezonde voedingsstoffen.

De gemakkelijkste én leukste stap die je kunt zetten als je je lichaam wilt ontgiften is het toevoegen van groene smoothies aan je dagelijkse voedingspatroon. Zo krijg je veel extra gezonde voedingsstoffen, mineralen en vitamines binnen op een dag. Precies wat je nodig hebt om je gezond, energiek en fit te voelen. Deze tropische variant zit vol met ingrediënten die je lichaam ondersteunen om te ontgiften. 

Ananas: zuiverend
Wist je al dat de ananas bekend staat om de vocht afdrijvende en zuiverende eigenschappen? Zo ondersteunt ananas gewichtsverlies en ontgifting. Bovendien bevat ananas veel antioxidanten die helpen om je lichaam te beschermen tegen veroudering.

Mango: nuttige darmbacteriën
Een lekker zoete mango heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen. Zo stimuleert de pectine in mango bijvoorbeeld de groei van nuttige darmbacteriën die je darmen nodig hebben voor een gezonde spijsvertering. Ook de spijsverteringsenzymen in mango’s bevorderen de vertering. Ook hebben mango’s een reinigend effect op de huid.

Komkommer: vochtafdrijvend
Good old komkommer helpt je lichaam om overtollig vocht af te voeren. Deze caloriearme groente bevat, naast veel water, allemaal goede voedingsstoffen zoals kleine hoeveelheden magnesium, ijzer, fosfor, kalium, calcium en verschillende vitamines. Komkommer verbetert de spijsvertering en bevordert het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam.

Spinazie:
Popeye wist heel goed wat hij at, want bepaalde antioxidanten in spinazie (zoals factor C0-Q10) spelen een belangrijke rol bij het versterken van de spieren. Maar spinazie heeft nog zoveel meer gezondheidsvoordelen dat deze met recht ‘krachtvoer’ genoemd mag worden. Zo beschermt spinazie de lever en houdt het je bloed schoon  en gezond. 

Last but not least…
De basis van deze smoothie is kokoswater waar veel vezels en voedingsstoffen inzitten als elektrolyten, kalium, magnesium en vitamine C. Verder voegden we natuurlijk Green Juice poeder toe, die deze smoothie extra krachtig maakt. Dit is een unieke mix van de beste natuurlijke ingrediënten uit de aarde en oceaan die jouw dagelijkse basisbehoefte aan voedingsstoffen bevat. De hennepzaden zijn optioneel, maar zorgen wel voor een lang gevoel van verzadiging!


Wat heb je nodig voor de Tropical Detox Smoothie?
(Voor 2 personen/glazen)

  • 165 gram ananas, in blokjes gesneden
  • 165 gram mango, vers of uit de diepvries
  • Halve komkommer
  • 2 grote handen baby spinazie
  • 1 eetlepel Green Juice poeder van Superfoodies
  • 240 ml kokoswater
  • 1 eetlepel hennepzaden (optioneel als topping)

Zo maak je de smoothie

  1. Doe al de ingrediënten samen in een blender en mix tot een gladde massa.
  2. Giet de smoothie in twee glazen en strooi er wat hennepzaden overheen.
  3. Drink direct op en geniet ervan!
Share:

Geef een antwoord