Supergezond zoet appelbrood

Een niet te versmaden appelbrood die je bloedsuikerspiegel ook nog eens lekker stabiel houdt. Boordevol gezonde vitamines en mineralen, met een beetje extra hulp van ons geheime ingrediënt. Bovendien smakelijk (maar gezond) zoet door dadel, appel, kaneel en rozijnen. Begin je dag met dit powerontbijt, serveer het tijdens de lunch met daarnaast een salade of geniet er tussendoor van.

Trek voor het maken van dit heerlijke glutenvrije appelbrood wat tijd uit, gezien het 45 minuten in de oven gaat. Dit stevige appelbrood met chia zaden, haver en boekweitmeel zorgt voor langdurige verzadiging. Doordat de zoete smaak van dadels, appel en rozijnen komt, schiet je bloedsuikerspiegel er niet enorm van omhoog. Hierdoor voel je je langer energiek gedurende de dag.

Wat extra vitamines en mineralen: een schep Green Juice

De biologische Green Juice van Superfoodies kun je natuurlijk met water mengen en opdrinken, maar je kunt net zo goed een schep van het poeder toevoegen aan je havermout, plantaardige yoghurt of baksels! Dat hebben wij ook gedaan bij dit appelbrood, waardoor je direct jouw dagelijkse basisbehoefte aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Green Juice is namelijk een mix van groenten, algen, kruiden en fruit. Het is een hoge bron van o.a. vitamine C, b12, ijzer, probiotica, magnesium en calcium. Dit alles ondersteunt de functie van het immuunsysteem en activeert de natuurlijke energie in je lichaam. En dat zorgt voor een energie boost als je moe bent. Die paar schepjes Green Juice maken dit appelbrood extra krachtig.

Recept Appelbrood
Bereidingstijd: 20 minuten plus 45 minuten in de oven

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels chia zaden + 9 eetlepels water
  • 100g havervlokken
  • 50g boekweitmeel
  • 250g ongezoete pure appelmoes
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels Green Juice poeder van Superfoodies
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Handjevol rozijnen
  • 3 Medjool dadels (of 5 kleinere dadels)
  • 1 appel (waarvan de helft in blokjes gesneden en de helft in plakjes)

Bereiding
1. Mix 3 eetlepels chia zaden met 9 eetlepels water en zet dit even opzij totdat er een geleiachtige substantie ontstaat.


2. Doe de haver, het boekweitmeel, de chia substantie, gesmolten kokosolie en appelmoes in een kom


3. Mix het goed door elkaar
4. Mix vervolgens de Green Juice erdoor

5. Voeg het bakpoeder, zout en kaneel toe en mix ook dit goed door de rest

6. Voeg de rozijnen, dadels (in kleine stukjes) en appelblokjes toe en roer goed door
7. Doe het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier
8. Versier de cake met de losse plakjes appel

9. Bak 45 minuten in de oven op 180C
10 Laat het appelbrood volledig afkoelen voordat je gaat snijden

Je kunt een deel van het brood gerust in de vriezer doen voor een later moment, mits het je lukt om wat te bewaren natuurlijk..!

Share:

Geef een reactie