Superfood week uitdaging van Fox

Ik het vooral over rawfood gehad in mijn laatse blogs, met hier en daar een uitbreiding en info over superfoods. Ik heb nu een week voor meer dan de helft op alleen superfoods geleefd, om er achter te komen wat de inname van superfoods met je lijf kan doen. Ik ga jullie vertellen over mijn uitdaging en hoe ik het vond om zo te leven en eten.

Ik heb het boek van Superfoods , geschreven door David Wolfe en Green smoothie Revolution geschreven door Victoria Bountenko geraadpleegd tijdens deze uitdaging.

Ik heb in mijn korte tijd als raw foodie het geluk gehad dat ik in een hele fijne kring van andere ervaren raw foodies terecht ben gekomen, en informatie kan krijgen van allerlei verschillende standpunten in het ‘raw en superfoodie’ zijn. Er zijn veel verschillende manieren van het raw en superfood leven. En ik ben aan het ontdekken wat en hoe deze kunnen uitwerken op ons leven.

Ik heb dus een een week of 1 1/2 bijna geen fruit gegeten en voornamelijk superfood smoothies en groene salades en green smoothies. Ik moet zeggen tijdens die week vond ik het wel een challenge om niet te blijven eten tussen door. Dat zal wel komen omdat ik nog steeds aan het ontwennen ben van een ouderwets eetpatroon. Ik had namelijk geen honger als ik wilde eten, het was gewoon een gewoonte of wellicht emtionele drang. Al met al voelde ik me wel echt super tijdens deze tijd. Ik merkte dat mijn energie level soms een racket was, super charged. Maar wat men niet moet vergeten is dat Superfoods wel supplementen zijn (al wel de zuiverste vorm) is het belangrijk je voedingspatroon zo te houden dat je dagelijks verse groenten en fruit en noten binnen krijgt. Ik ben vanaf gisteren weer begonnen met mijn ‘normale’ rawfood patroon, en merk ik toch dat ik me er beter bij voel, al is het alleen al om het ritueel van het daadwerkelijke klaarmaken van mijn eten en daarvan genieten. Met rawfood leven is het enorm belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren, je lichaam geeft zelf aan wat het nodig heeft, echt!

Nu zal ik verder vertellen over hoe mijn eetpatroon was. Wat spullen die ik in huis haalde, voornamelijke groene groenten en blad groenten, en easy fruit zoals banaan en kiwi, en natuurlijk superfoods.

S’ochtend maakte ik 2 van mijn befaamde honingpotten met superfoods smoothies . Een voor ontbijt en een voor de lunch ik wisselde meestal af met een cacoa smoothie, berry smoothie en green smoothie en vulde een fles (circa 1 liter) met water en Elixer of the lake.. S’avonds maakte ik dan wel een heerlijke salade .

The superfood smoothies

Alles wat ik gebruik in smoothies hieronder kan je krijgen bij superfood.nl en of het rawfoodcafe.

Cacoa smoothie

 • 2 eet lepels raw cacao poeder
 • een eet lepel lucuma
 • een thee lepel lechitine
 • een halve thee lepel raw vanilla
 • een thee lepel maca force vanilla
 • een eet lepel raw honing
 • een thee lepel cocos olie
 • een thee lepel spirulina
 • een thee lepel hennepzaad
 • een halve thee lepel kaneel
 • een beetje cayenna peper poeder
 • een stukje gember van +- 1 cm
 • 400 ml water

En dan blenden, KLAAR!!

Berry smoothie

 • een thee lepel inca berries
 • een thee lepel mulberries
 • een thee lepel goji berries
 • een thee lepel acai poeder
 • een halve thee lepel camu camu poeder
 • een thee lepel macqui berry powder
 • een eetlepel lucuma
 • een thee lepel lechitine
 • een eet lepel fruits of the earth
 • 500 ml water

Blenden, en klaar!

Green smoothie

 • een thee lepel vitamineral greens
 • een thee lepel greener grasses
 • een thee lepel spirulina
 • een thee lepel maca force mint
 • een thee lepel bee pollen
 • een eetlepel lucuma
 • een paar druppels stevia
 • een thee lepel yacun stroop
 • 2 stukken gedroogde mango  (snacht geweekt in water)
 • 400 ml water

Blenden , en klaar!   Hopelijk hebben jullie hier wat aan!   Groetjes Fox

Share:

3 comments

 1. ja goed bezig Fox! leuk om te lezen en lekkere recepten. en idd, de hoeveelheid fluids die je binnenkrijgt kan wennen zijn. Ook verschilt het of je wel of niet low glycemic (suikergehalte van de voeding) eet. Zelf gebruik ik zo veel mogelijk op stevia, maar af en toe iets zoets is wel heerlijk.

 2. dat was juist de reden dat ik stopte met veel fruit, om te kijken wat er zou gebeuren. Ben dus veel aan de study over raw en superfood.. Maar ben nu super fan van cocnut nectar, maar 35 op glycemic scale..

  We kletsen zaterdag wel , xuper leuk!

Geef een antwoord