Stralende courgette noedels met pesto van biet

We horen je denken: stralende courgette noedels? Nee, de courgette noedels stralen niet,  maar jij gaat wel van binnenuit stralen van dit recept! Omdat er veel ingrediënten in dit gerecht zitten die zorgen voor een stralende en gezonde huid zoals biet en courgette samen met het nieuwe Luminous poeder van Superfoodies.

Dit gerecht is heerlijk licht, gemakkelijk te maken en toch voedzaam, dus perfect voor de mooie zomerse dagen die er weer aan zitten te komen. Dit recept is niet alleen gezond voor je lichaam, maar draagt ook bij aan een goede hormoonbalans, gezonde stralende nagels, haren en huid. Courgette heeft allerlei positieve eigenschappen voor de gezondheid en is goed voor bijvoorbeeld je darmfunctie, je immuunsysteem en bloeddruk. Maar wist je dat courgette ook zorgt voor een gezonde huid?

Gezonde ingrediënten voor een stralende huid
In courgette zit namelijk veel vitamine A wat de elasticiteit van de huid bevordert (en ja inderdaad, er ontstaan dan minder snel rimpels). Ook draagt vitamine A bij aan een egale en gezonde huid. Bieten hebben een bloedzuiverende werking en zorgen op die manier voor een mooiere, egale, rustige huid. Ook cashewnoten worden vaak aangeraden omdat ze goed zijn voor de huid. Dat komt door de vitamine E (een antioxidant die huidveroudering tegengaat), gezonde vetten als omega 3 (die ervoor zorgen dat de huid goed herstelt en Linolzuur (zorgt voor een goede vochtbalans en voorkomt ontstekingen).

Inner & outer beauty
Tot slot stopte we in dit gerecht natuurlijk ook het Luminous poeder van Superfoodies. Zodat dit gerecht extra powerful is voor een gezonde stralende huid van binnenuit. Dit poeder helpt de vorming van collageen om de huid van binnenuit te versterken. Ook helpen de ingrediënten in dit poeder je lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.  Zo ondersteunt het ook je innerlijke gezondheid, hormoonhuishouding, natuurlijke energie, weerstand, vruchtbaarheid, een heldere geest en goede gemoedstoestand. Wat zijn die ingrediënten? Bijvoorbeeld 118% van de aanbevolen dagelijkse referentie-inname vitamine C, 47% zink en 34% magnesium.

Los van dit alles is het recept supergemakkelijk te maken en zo lekker dat ie bij ons van Team Superfoodies wekelijks op het menu staat.

Wat heb je nodig voor de courgette noedels?
(Voor 2 personen)

 • 1 grote of 2 kleine bieten (200 gram), gekookt, geschild en in stukken gesneden
 • 50 gram cashewnoten
 • 3 eetlepels citroensap
 • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 10 blaadjes basilicum
 • Snufje zeezout (naar smaak)
 • 2 theelepels Luminous van Superfoodies
 • 2 medium courgettes
  (Plus wat gehakte cashewnoten en gehakte bieslook voor het serveren)

Zo maak je het!

 1. Doe alle ingrediënten, behalve de courgettes, in een hoge bak zodat je ze met de staafmixer kunt samenvoegen tot een gladde massa.
 2. Maak de courgette noedels met een spiraalsnijder (spirelli) of dunschiller. Het is niet nodig om de courgette noedels te koken, je kunt ze direct mixen met de pesto van biet.
 3. Doe de noedels in twee bakjes en strooi er de gehakte bieslook en wat gehakte cashewnoten  over.

Share:

Geef een antwoord