Spirulina detox smoothie

Voeg één groene smoothie per dag toe aan je eetpatroon en ga ervaren wat een verschil het maakt in je leven. Je krijgt extra vitamines en mineralen binnen voor heel veel nieuwe vitaliteit en energie. Aan deze krachtpatser voegen we het superfood spirulina toe die het lichaam helpt om afvalstoffen kwijt te raken.

Als je kleine veranderingen op het gebied van gezondheid gaat doorvoeren in je leven, dan doe je veel goed voor je gezondheid, zonder dat je heel streng of strikt hoeft te zijn. Kleine verbeteringen consequent toegepast, maken een groot verschil in je leven op de lange termijn. Misschien is één van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen wel één groene smoothie per dag gaan toevoegen.

Deze groene smoothie zit vol gezonde ingrediënten en smaakt toch lekker zoet door de banaan. We voegen spirulina poeder toe gemaakt van blauwgroene zoetwater algen uit China voor een extra gezonde boost. Spirulina poeder bevat veel eiwitten en is dus een goede plantaardige eiwitbron. Ook zit dit donkergroene poeder vol vitamines, zoals B12, B complex, vitamine E en K en mineralen, zoals magnesium, kalium, kalk, ijzer, koper en mangaan.


Afvalstoffen afvoeren
De Azteken gebruikten spirulina toentertijd al voor het vergroten van kracht en uithoudingsvermogen. Ondertussen zijn er wetenschappelijk al veel meer gezonde eigenschappen bekend, waaronder een sterk ontgiftende werking in het lichaam.

Dit recept is voor één smoothie, maar waarom niet wat meer maken? Wat je over hebt is een perfect tussendoortje of een lekkere snack als het avondeten bereiden toch wat langer duurt en je maag al knort. Je kunt groene smoothies ook heel gemakkelijk onderweg meenemen in een goed afsluitbare fles.

Wat heb je nodig voor de smoothie?
(voor één glas)

  • 1 banaan, uit de vriezer
  • 1/3 komkommer
  • Handvol baby spinazie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel spirulina van Superfoodies
  • 240 ml plantaardige melk

 

Zo maak je de detox smoothie

  1. Doe al de ingrediënten in de blender en mix op hoge snelheid goed door elkaar tot een romige massa.
  2. Giet in een glas en serveer direct.
Share:

Geef een antwoord