Sapjes en fruitpersen

Sapjes en fruitpersen

Zijn sapjes een gezonde manier om te leven? Feit: sapjes zijn de ‘makkelijke’ manier om er zeker van te zijn dat u de juiste porties groenten en fruit eet, elke dag. Het is veel gemakkelijker (en minder saai) om 5 porties te drinken, in plaats van te eten. Er zijn heel wat verschillende fruitpersen waaruit u kan kiezen, dus kies een fruitpers waarvan u denkt dat hij u ten goede zal komen.

U kan een fruitpers aanschaffen in de supermarkt, in een speciaalzaak, of gewoon online. De prijzen hangen af van het model dat u wilt kopen. Er zijn ook heel wat verschillende soorten, gaande van een groentepers of citruspers naar een tarwegraspers. Om u een idee te geven, vindt u hieronder een receptje.

Road Runner Energie Boost

Ingrediënten:
– 8 wortelen
– 3 appels
– stukje gember (ongeveer drie centimeter)

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Was de appels, de wortels en de gember. Snij alle ingrediënten in stukjes, en mix ze dan tot een heerlijk sapje!

Gember staat erom bekend uw bloedsomloop te verbeteren, alsook voor extra pittige smaak. Er zijn honderden soorten sapjes zoals het recept hierboven. U vraagt u misschien af of het tijdrovend is om constant sapjes te maken. Uiteraard vergt dit een beetje tijd, maar het is het zeker en vast waard. Om wat tijd te winnen, kan u op voorhand ervoor zorgen dat uw ingrediënten reeds gewassen, geschild, enz. zijn.

Zijn persen moeilijk om te gebruiken? Dit hangt af van het type pers dat u koopt. De meeste persen komen met een handige gebruiksaanwijzing, zodanig dat u uw hoofd niet hoeft te breken over het hoe en waarom. De meeste persen zijn ook gemakkelijk om schoon te maken – het zou natuurlijk wel kunnen dat u redelijk wat tijd moet besteden om zeker te zijn dat er geen restjes achterblijven in uw pers.

Share:

Geef een antwoord