Salade met gedroogde mango en geitenkaas

Een lekkere maaltijdsalade met stukjes gedroogde mango erin. De dressing bepaalt de smaak en is heel gemakkelijk te maken.

Ingrediënten:
– 100 gram eikenbladsla melange.
– 100 gram biologische geitenkaas.
– 100 gram gemarineerde en kort gebakken tempeh.
– 5-6 kleine tomaatjes.
– 1 handje vol walnoten of pecannoten
– 1 handje vol pijnboom pitten.
– 1 handje vol gedroogde mango (in stukjes gesneden).
– 1 dressing bestaande uit een scheutje olijfolie en rode wijnazijn, wat rauwe honing, peper en zout.

Bereiding:
De basis is belangrijk van dit recept, dus we gaan beginnen met de dressing, waar een groot gedeelte qua smaak om draait. Om te beginnen mengen we olijfolie en rode azijn op smaak bij elkaar. Hiervoor kunt u het beste biologische rode wijnazijn aanschaffen en een goede biologische olijfolie. Omdat de azijn natuurlijk zurig smaakt, voegen we wat rauwe honing toe aan de dressing om dit uit te balanceren. Voeg eventueel wat grove peper en Himalaya zout toe aan de dressing en daarmee is de basis klaar. Bak vervolgens de tempeh even kort tot het lekker krokant is. Wat lekker is, is om de tempeh even 10 minuten in tamari (sojasaus) te marineren, eventueel met wat kruiden naar eigen keuze. Als dit klaar is kan dit aan de slag melange toegevoegd worden, samen met de andere ingrediënten, waarvan sommigen echter wel eerst fijn gesneden dienen te worden. Daarna dient de dressing toegevoegd de worden en de salade even kort geroerd te worden en als laatste dienen dan de pijnboompitjes over het geheel uitgestrooid te worden en daarmee is deze overheerlijke salade klaar voor consumptie.

Share: