‘s Werelds hoogste dosis antioxidanten (voor anti-aging) in één balletje

Superfoodies ambassadeur Tessa van The Green Happiness maakt in deze video lekkere snackballetjes voor tussendoor, die ook nog eens een enorm hoge dosis antioxidanten bevatten. Ze voegt er namelijk poeder van chaga aan toe, een krachtige medicinale paddenstoel. Waarom je een hoge dosis antioxidanten wil binnenkrijgen? Tessa legt het uit in de video. Enne… geniet van het recept!

Bekijk hier de video:

Chaga is een paddenstoel die op berken groeit in de bossen van Noord-Europa, Rusland en Korea. Tripje naar Zweden? Dan kun je daar verse chaga vinden. Maar voor deze lekkere snack balletjes is dat niet nodig, want het chaga poeder van Superfoodies is net zo krachtig! Er is, en wordt nog steeds, veel onderzoek gedaan naar chaga. En zo blijkt deze paddenstoel veel voordelen te hebben voor onze gezondheid, zoals verjongende eigenschappen waardoor we langer fit en gezond kunnen leven.

Zoals je misschien wel weet, zijn antioxidanten één van de voornaamste veiligheidsbuffers tegen de vernietigende oxidatieprocessen van vrije radicalen in ons lichaam. Hierdoor wordt vroegtijdige veroudering in het lichaam tegengegaan. Naast deze antioxidanten bevat chaga ook nog eens zeer complexe non-lineaire polysachariden, die zorgen het immuunsysteem ondersteunen. Nog een grappig weetje:  in de traditionele Chinese kruidenkunde werd de chaga paddenstoel gebruikt voor het onderhouden van een gezonde ‘chi’, oftewel een gezond uitgebalanceerde levensenergie.

Deze balletjes op basis van noten, dadels en rauwe cacao zijn het perfecte gezonde tussendoortje. Het vergt alleen wat zelfbeheersing om ze niet allemaal in één keer op te eten, zo lekker zijn ze.

CHOCOLADE CHAGA SNACK BALLETJES

Dit heb je nodig voor 10 balletjes:

  • 100gr of 5 grote medjoul-dadels, ontpit
  • 70gr rauwe cashewnoten
  • 50gr rauwe walnoten
  • 1 el (8g) hennepzaad
  • 2 eetlepels (15 g) rauw cacaopoeder
  • ½ theelepel vanillebonenpasta (of vanille-extract)
  • snufje Himalayazout
  • 1 tl + ½ tl chaga poeder van Superfoodies (1 voor de balletjes en ½ voor het chocoladelaagje)
  • 1 el ongeraffineerde kokosolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 40gr donkere vegan of rauwe chocolade (ongeveer 80% cacao)
  • (optioneel) 1 tl hennepzaad en 1 tl geraspte kokos
 

Zo maak je de snack balletjes:

1. Doe de medjoul dadels, cashewnoten, walnoten, hennepzaad, cacaopoeder, vanille, zout en één theelepel chaga poeder van Superfoodies in een keukenmachine. Mix tot het mengsel een natte zandconsistentie heeft.

2. Voeg kokosolie en ahornsiroop toe en mix er goed doorheen. Je zou nu een deegachtig mengsel moeten hebben dat gemakkelijk aan elkaar plakt als je het tussen de vingers drukt. Als het te droog is (dat kan gebeuren als de medjoul-dadels niet erg vochtig zijn), voeg dan een extra eetlepel kokosolie toe en mix opnieuw.

3. Rol het mengsel in 10 gelijke balletjes. Leg op een bord en zet in de koelkast.

4. Breek pure chocolade in kleine stukjes en smelt deze in een kom die op een pan met kokend water wordt geplaatst. Haal van het vuur en meng er een halve theelepel chaga poeder door.

5. Sprenkel de gesmolten chaga-chocolade over gekoelde snackballetjes. Versier de snackballetjes eventueel met hennepzaadjes en/of geraspte kokos. Zet terug in de koelkast en laat minimaal 1 uur opstijven alvorens te serveren. Bewaar tot 5 dagen in de koelkast.

Meer leren en lezen?
Wil je meer leren over medicinale paddenstoelen en wat ze voor jouw gezondheid kunnen doen? Bestel dan ons prachtige en inspirerende boek SHROOMS. In het boek SHROOMS vind je, naast heel veel informatie over de precieze werking van paddenstoelen, ook 22 heerlijke recepten! Na het lezen van dit boek ken je alle geheimen van medicinale paddenstoelen, welke er zijn, wat de effecten er zijn en hoe en waarvoor je ze kunt inzetten. Op basis van 82 wetenschappelijke studies.

Bestel het boek via deze link

Share:

Geef een antwoord