Romige (gezonde) warme chocoladedrank in Italiaanse stijl

Geniet op de donkere winteravonden van knusse kaarsjes, filmavonden op de bank en een heerlijke gezonde romige warme chocoladedrank. Je maakt deze vegan drank met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Verantwoord genieten dus! Kom maar op met die donkere dagen voor kerst.  

Heb je ook altijd zin in iets zoets na het eten? Of snak je op een regenachtige zondagmiddag vaak naar chocolade? Deze romige warme chocoladedrank is echt een treat en o zo gezond ook nog. Doordat deze drank wat dikker en romiger is dan de klassieke chocoladedrank, is het een zalig verzadigend tussendoortje. Bovendien helemaal vegan én raw.

Wij hebben het meeste werk al voor je gedaan!
Wij hebben het gros van de gezonde ingrediënten al voor je bij elkaar in een potje gestopt, en dat maakt dat je deze drank in een handomdraai hebt gemaakt. Hot Choccie van Superfoodies is een ‘ready to mix’ warme vegan cacao drank zonder toegevoegde suikers, soja of vulmiddelen. Gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals rauwe cacao, carobe poeder, lucuma poeder en vanille extract. Maar wel heerlijk vol en romig van smaak. Deze Italiaanse variatie is zelfs zo dik en romig dat het verwen-effect nóg groter is.

Recept klassieke warme chocoladedrank
Bereidingstijd: ongeveer 5 minuten

Wat heb je nodig?
Voor 1 beker:
250ml amandelmelk
1 eetlepel (of 4 theelepels) Superfoodies Hot Choccie poeder
1-2 theelepels honing of agave siroop (naar smaak)
1 eetlepel tapiocameel (of optioneel arrowroot poeder)
Een klein handje rauwe cacao drops (optioneel)

Voor de topping (optioneel): cacao pasta, rauwe cacao nibs, kokoscrème

Bereiding
1. Doe de helft van de plantaardige melk, de Hot Choccie en honing of agave siroop in een kleine pan.
2. Verwarm de drank, maar laat het (nog) niet koken en klop ondertussen met een garde tot het chocoladepoeder is opgelost.
3. Doe de andere helft van de amandelmelk in een kleine kop en klop er met een garde het tapiocameel door tot het is opgelost.
4. Giet dit tapiocameel mengsel in de pan bij de rest van de warme chocoladedrank. Kook nog één minuut op hoog vuur terwijl je constant roert. Tot de drank dikker is geworden.
5. Wil je extra chocoladesmaak? Roer dan het handje rauwe cacao drops erdoor totdat het gesmolten is.
6 . Giet in je favoriete beker of kop en voeg optioneel nog wat cacao nibs, cacao pasta of kokoscrème toe ter (smakelijke) decoratie.

Drink direct op en geniet van jouw winterse verwenmoment!

Share:

Geef een reactie