Rawfood lazy sunday ontbijt

Hoi mensen,

Hierbij ga ik jullie nu een lekker recept geven om op je lazy zondag achtend heerlijk aan tafel te gaan en te genieten.
Zoals ik in mijn vorige blog al vermeld had, is voor dit recept wel enige voor bereiding nodig.
Je kan hier mee beginnen op de zaterdag avond. En dit recept bestaat alleen uit heerlijk fruit, en kruiden!

Ik wil dit recept de naam geven ” fruit roll pancake“. Dit is een basis recept waar je zelf natuurlijk mee kan gaan spelen.
Voor dit recept gebruik ik de dehydrator.
Je hebt nodig;

  • een banaan
  • 2 peren
  • 2 vijgen
  • 2 dadels
  • theelepel honing
  • beetje kaneel
  • een klein beetje water


Je gaat alles in de blender gooien en mengen, kijk of je na het blenden een fijne dikke pap hebt. Proef even of de substantie lekker op smaak is voor jezelf. Zo ja dan gaan we naar de volgende stap.

Je gaat nu het papje op de teflex-sheets uitspreiden in mooie ronde vormen, het mag best dik want ze gaan erg indrogen.

Je zet vervolgens de temperatuur van de dehydrator op 115 Fahrenheit. En laat dit ongeveer 5 uur drogen en dan ga je de pannenkoeken omdraaien.

Als je dan s’ochtend wakker word zijn ze klaar. Haal ze voorzichtig van de teflexsheets af en leg ze op en bord.
Je kan ze besprenkelen met cocos en er wat Yacon siroop op doen of een nieuw product dat ik ontdekt heb en super lekker is Coconut nectar.

Wat ik zelf nog lekker vind is om er zelf nog fruit in te doen en ze dan lekker als een soort van pannekoek/ taco op te dienen en eten.
Enjoy!

Ik ga nu weer het thema geven voor mijn volgende blog. Ik ben zelf nog redelijk nieuw in het rawfood en superfood wereldje en ben druk aan het onderzoeken en leren hoe dit alles je leven kan veranderen en verbeteren.
Ik ben nu al een week voor meer dan de helft van de dag alleen op superfoods aan het leven, en begin me echt supergood te voelen!
Daarom heb ik besloten om deze maand in het teken te zetten van superfood ontbijt en lunch, maar wel ‘echt’ avond eten te maken. Ik kom er al lezende en bestuderende achter welke superfoods je het beste kan gebruiken als je lichaam erom vraagt. En ben tot mijn verbazing echt aan het genieten van alles. En nog leuker na een week zie en voel ik al verschil!

Share:

1 comment

 1. Wil graag weten waar ik de abrikozenpit vandaan kan halen?

Geef een antwoord