RawFood en Ayurveda

RawFood en Ayurveda

U vraagt zich waarschijnlijk af wie of wat Ayurveda is, en vooral, wat het in godsnaam te maken heeft met het RawFood principe. Ayurveda is een speciaal medicijn dat we kennen van bij de Oude Hindoes. Dankzij hun methoden, heeft het RawFood principe extra voordelen. We sommen enkele methoden op.

1 | Ayurvedische boodschappen.
2 | Warme oliemassages (dagelijks).
3 | Kruiden (gember, koriander, venkel) zijn voordelige complementen van het RawFood principe.
4 | Consumeer uitsluitend voeding op kamertemperatuur.
5 | Drink voor uw maaltijd een beetje warm water – dit zorgt voor een constante warmte in uw lichaam, en komt uw vertering ten goede.
6 | Mix uw voeding om uitdroging van uw voedsel te voorkomen.
7 | Als u zeker en vast uw vetzuren wilt, gebruik dan biologische olijfolie.
8 | Gember helpt u bij het verteren van uw voeding.
9 | Om een opgezwollen gevoel te vermijden, eet u best venkelzaadjes.
10 | Rust gedurende tien minuten na de maaltijd – voor uw vertering en energie.

Hieronder vindt u nog een receptje terug.

Rauwe groenten stoofpotje

Ingrediënten:
– 3 sla bladeren
– 2 courgettes
– 2 wortels
– een handje alfalfa spruiten
– een handje bloemkool
– ½ rode paprika
– een handje rode kool
– 2 tomaten
– 1 selderij
– sap van 1 citroen

Bereiding:
Mix de courgettes en wortels. Vervolgens mengt u alle ingrediënten in een slakom (liefst een grote slakom). U kan tevens nog sesam- of zonnebloemzaad toevoegen als garnering.

Share:

Geef een reactie