Raw Zongedroogde tomaten en cashew tapenade met lijnzaadcrackers.

Een  volledig raw recept voor een heerlijke hartige tapenade met lijnzaad crackers, heerlijk voor in het park op een zonnige dag.

Dit recept is vrij makkelijk alleen zal je als je ook de crackers zelf gaat maken wel even moeten plannen, omdat deze wel wat voorbereiding vragen om te maken.

Voor de crackers heb je nodig;

 

  • 200 gram lijnzaad
  • 50 gram sesamzaad
  • 1 puntpaprika
  • een kleine ui
  • pizzakruiden (bio)
  • snufje himalaya zout

 

Laat het lijnzaad en sesamzaad weken een paar uur tot het een slijmerig papje wordt, gooi dan alles in een blender en blend het tot een fijn papje. Sprijd het daarna uit op teflon sheets voor in dehydrator en laat het drogen op 115 Fahrenheit voor een aantal uur, als de bovenkant bijna droog draai ze dan om, en pak een scherp mes en duw er vast vouw/breeklijnen in. Dan kan je als het droog is het makkelijk in stukken breken.
Heb je geen dehydrator dan kan je het in de oven doen. Zet de oven op 65 graden Celsius, en doe iets tussen de ovendeur zodat er ook lucht bij kan. Sprijd het goedje uit op bakpapier en laat het 2 uur bakken en draai ze om en bak nog eens 2 uur door. Vergeet niet het papier eraf te halen dan kunnen ze goed luchten.

Je hebt nodig voor de tapenade;

    • 100 gr raw cashewnoten
    • 100 gram zongedroogde tomaten
    • een kleine rode ui
    • een teentje knoflook
    • 2 theelepels edelgist
    • een theelepel citroensap
    • halve theelepel himilaya zout
    • snufje citroenpeper

Ga eerst de cashewnoten weken in een laagje water 2-4 uur. Als dat gedaan zorg dat je ze goed afspoelt om het giftige laagje eraf te wassen.
Gooi daarna alles in een blender, en blend het tot een bijna egaal maar nog een beetje klonterig is. En de tapende is klaar.

Groetjes Fox

Share:

3 comments

  1. Heel vreemd dat hier in dit recept staat dat je de “Raw cashew noten moet weken en goed moet afspoelen om het giftige laagje eraf te krijgen”…
    Terwijl ik zo juist op deze site heb gelezen dat raw cashews altijd gebrand/ gekookt/ gestoomd zijn. En dat het importeren van onbewerkte cashews zelf illegaal is.

    http://superfoodleven.nl/cashew-noten-bron-van-omega-3/

  2. Overigens; lijkt mij wel een heerlijk recept! 🙂

  3. @leo ja dat vind ik ook een beetje krom!

Geef een reactie