Raw en superfood ontbijt tips en recepten om je power te geven.

Ik ga jullie wat informatie geven en tips over hoe je je dag goed kan beginnen met een combinatie van raw en superfoods. Omdat je je af kan vragen hoe je je superfoods en rawfoods tot het beste kan benutten. Ik ben er ook mee aan het werken geweest, hoe je makkelijk voor op werk en onderweg je smoothies kan maken. Maar natuurlijk ook als je relaxed op je vrije ochtend luxe wil ontbijten. Ik zal deze week 3 recepten posten en hierbij de eerste ‘green superfood smoothie

Ik ben van standpunt dat ik graag het beste uit mijn superfoods en rawfoods wil halen. Ik heb in mijn vorige blogs een aantal recepten gegeven die je makkelijk op weg kunnen helpen als je nog nieuw bent op de raw en superfood wereld. Nu ga ik daar dieper op in, en vertel ik mijn ‘verhaal’ over mijn vrije dagen en werk dagen en mijn eten.

Op de dagen dat ik werk zorg ik altijd dat ik een half uurtje heb om in de keuken te staan. En mijn gereedschap is de Vitamix-blender en mijn 2 grote glazen honing potten die leeg zijn.

Ik maak meestal een groente ‘green smoothie‘ je zal snel leren dat dat mijn favourite is en een fruit smoothie.

Er is een best groot scala aan informatie te geven over hoe je de smooties het beste kan maken. Over welk fruit en groente het beste bij elkaar past en werkt. Ik ga je hier al wat informatie over geven maar ik raad je om toch ook zelf nog wat onderzoek te doen.

Waarom een ‘green smoothie’,  dat lijkt me helemaal niet lekker?

 • Zo krijg je ook op een fijne manier en makkelijk verteerbaar je groentes binnen .
 • Green smoothies bevatten veel ezymen en anti-oxidanten, en zijn een goede bron van mineralen, proteine en vezels en chlorophyll. Ze helpen je immune systeem ook een boost te geven en reiningen je organen.
 • Vaak gaan mensen alleen met fruit aan de gang, omdat dat eigenlijk de enige ‘manier’ van is die ze kennen. Maar alleen fruit smoothies raad ik je niet aan. Fruit heeft veel suiker, ja ze zijn wel betere suikers dan ‘andere’ suikers maar toch. En suikers kunnen toch een averechts effect hebben op je systeem.
 • Te veel suikers kan je een enorme piek geven en dan heb je weer die down. Wat mensen vaak hebben zo rond het einde van de middag en ze dan een een koekje of snoepreep nemen.Ik raad dan aan, zorg dat je wat vijgen of dadels bij je hebt, super lekker en voedzaam.
 • Ik gebruik als ik fruit smoothies maak vaak een flinke schep cocos-olie erin die zorgt ervoor dat de suikers ‘ingekapseld worden’ en minder snel worden opgenomen en je lichaam dus veel meer gecontroleerd en beter de mineralen vitaminen en amino zuren kan opnemen, en verwerken en helpt ook nog beter calcium en magnesium op te nemen.

Green smoothie

 • een hand spinazie
 • verse munt
 • halve advocado
 • een appel
 • mango (gedroogde over de nacht geweekt in water)

Dan blenden en klaar!!

Nog wat meer nuttige tips over fruit versus groente;
Fruit is in principe goed, maar als je moet ontzuren, kun je met fruit het beste even minderen. Om sneller te ontzuren kun je aan je dagelijkse green smoothies veel water toevoegen en een zuiveringsmiddel toevoegen zoals: Vitamineral Green of extra spirulina en chorella.

Share:

1 comment

 1. Hi Fox,

  Bedankt voor het geven van je weblog. Ik heb al veel interessante dingen gelezen.
  Keep on posting girl!

  Groet.

  A

Geef een antwoord