Raw en superfood ontbijt recepten met fruit om je super door te voelen.

Ik ga vandaag 2 recepten geven voor smoothies die je met fruit kan maken in combinatie met superfoods.

Ik had jullie al wat informatie gegeven en tips over hoe je je dag goed kan beginnen met een combinatie van raw en superfoods.
Nu geef ik nog meer informatie over fruit en wat het voor je lichaam kan doen in warmer weer.
De lente is in volle gang en nu kunnen we weer vollop genieten van andere fruit soorten die we in de winter niet hadden.

In warm en droog zelfs benauwd weer, is raw fruit met hun hoge energie, natuurlijke suikers en water inhoud een goede hulp om je lichaam te voorzien van vocht en energie.

De beste tijd van de dag om fruit te eten is in de ochtend wanneer de maag leeg is. Dit zal voorkomen dat het fruit zal gaan fermenteren in combinatie met andere proteine gevulde voedsel. Al gebeurt dat niet altijd, het hangt of van je spijsvertering en eetpatroon.
Voor mensen die infecties of candida hebben moeten oppassen want deze worden gevoed door suikers.
Het hangt af van de situatie en stadia waarin je verkeerd, maar probeer zoveel mogelijk fruit te eten die laag op de glykemische index staan. Een goed alternatief om te zoeten is stevia probeer dit dan te gebruiken want stevia wordt door je hersenen niet ‘gespot’ als een suiker en reageert je lichaam er dus niet op zoals het zou doen met suikers.
Sommige superfruit zoals Camu Camu en Acai en Irvingia Gabonensis(wilde afrikaanse mango) kunnen je lichaam voorzien van een hoge dosering anti-oxidanten zonder de hoge hoeveelheid suiker.

Nu hier 2 recepten om je een maximale boost te geven om de dag door te komen, en je super te voelen.

Alles in de blender en dan is het klaar! Enjoy deze volle romige en zoete vol anti-oxidanten drankje!

  • een halve citroen
  • een halve limoen
  • een groene appel
  • een sinasappel
  • een kiwi
  • 6 blaadjes munt
  • een stukje verse gember
  • een snufje limoengras
  • een theelepel beepollen
  • een theelepel honing
  • een theelepel spirulina
  • een theelepel Irvingia Gabonensis(wilde afrikaanse mango)
  • 350 ml water

Alles in de blender, en dan genieten!

Ik ga hierna in de volgende blog een paar recepten geven die je kan maken voor je lekker luie zondag ochtend. Deze recepten zullen wel een stap verder gaan dan het makkelijke blenden van je groenten en fruit. Ik ga gebruik maken van de dehydrator, en dat betekend meer voorwerk tijd en droogtijd.

Tot snel!

 

Groetjes Fox

Share:

Geef een reactie