Raw blijven op weekje weg in engeland

Hoi mensen hier ben ik weer, ik ben een paar dagen weg geweest in Engeland. Kwam ik voor de uitdaging te staan;

 • Hoe blijf ik raw als ik op reis ben en niet al mijn eigen spullen bij me heb?
 • Is het makkelijk om raw foods en superfoods te vinden?

Ik vertel over mijn ervaring, de uitdaging , mijn recepten en mijn conclusie over een raw-foodie zijn en korte reisjes maken en ik daar aan mijn blog werkte.

Ik ging me al best druk maken over van alles, kan ik wel zonder de superfoods, kan ik ze wel meenemen in het vliegtuig, ik heb geen dehydrator of blender daar! Al met al viel het me allemaal wel mee.
Volgens de regels van schiphol mag je dus wel een potje meenemen ik had voor extra zekerheid intestinal movement formula meegenomen om te zorgen dat als ik niet raw zou eten mijn lichaam een extra zetje zou krijgen om alles te verteren en verwerken.

Of je kan op superfood.nl kleine potjes kopen om mee te nemen als je NIET met het vliegtuig reist.. Ze zijn trouwens ook heel schattig om te zien.

Ik had eerst overdag gewerkt en toen gelijk doorgegaan naar schiphol , en ja honger als een paard middels heb ik daar maar een appel op als avondeten. Daarna gevlogen, met de trein gereisd. Middels was het al 24:00 en ik had honger. Op Liverpoolstreet aangekomen nog maar een appel en oatmeal cookie op, bij gebrek aan beter.

De eerste dag had ik veel op schema staan we zouden constant onderweg zijn en zo deed ik het de eerste dag.

Een groene smoothie

 • Spinazie
 • appel
 • gember
 • water

Onderweg had ik s’middags een salade gekocht al was die niet echt uitdagend en erg duur.

 • ijsberg sla
 • tomaat
 • komkommer
 • wortel

Omdat het mijn eerste echt bezoek was aan Engeland ben ik s’avonds de pub ingegaan en heb ik me te buiten gedaan aan een veggie-burger en verse friet onder het mom van, soms mag je best even ‘verwennen’ onder speciale omstandigheden.

Het beviel me niet echt goed, ik proefde erg overdreven de smaak van vet en zout, dat is een andere bijkomstigheid van raw food, je smaak papillen veranderen ook.
Ter ondersteuning van het avond eten heb ik 5 intestinal movent formula pillen ingenomen, en ik was later op de avond erg blij dat ik dat gedaan had,mijn lijf was dat niet meer gewend zulk eten verwerken. Ik moest nu echt gaan shoppen om greens en fruit te gaan halen en een potje honing voor in mijn tas!

De supermarkten in Engeland zijn vooral net zoals in de states voorzien van een gigantisch scala aan voorverpakte kant-en-klaar-maaltijden. De groente afdeling is erg klein, al is er wel een breed aanbod en een saladbar.

Ik heb groente en fruit ingeslagen wat toch wel erg duur was in vergelijking met de kant-en-klaar maaltijden, iets wat ik niet snap.
In Nederland zie ik dat toch ook nog. Het zou veel beter zijn als gezonde verse producten goedkoper zouden zijn.

Ik heb nog een andere winkel gevonden die gedroogd fruit verkochten, en een hele handige zak met gebroken lijnzaad, pompoen pitten en goiji-berries die je zo in je smoothie kan gooien. En een smashing Raw-food bar, waar ik verslingerd aan ben geraakt.

De rest van de week heb ik me best voorbeeldig braaf aan mijn raw food kunnen houden, al miste ik wel erg mijn lijnzaad crakers en heb ik daarom zuurdesem brood gekocht.

Ik zal nog een tweetal recepten toevoegen die ik makkelijk vond om te maken op reis en je overal wel aan de ingrediënten kan komen;

Twee smoothie recepten die ik met een blender van redelijke kwaliteit best goed kreeg. Een wat frissere en een wat romigere;

Romige smoothie

 • 2 gedroogde vijgen
 • halve banaan
 • 2 dadels
 • kaneel
 • cayenna peper een snufje
 • 2 scheppen van mijn lijnzaad, pompoen, goiji poeder
 • water

Frisse smoothie

 • blue berries
 • 1 appel
 • halve mango
 • sinasappel

En een simpele maar heerlijke salade met side-dish, de ingrediënten waren op de olijven en zongedroogde tomaten na niet raw;

salade

 • boerenkool (Kale genoemd in het engels)
 • rucola
 • spinazie
 • advocado
 • sugar snaps
 • groene paprika
 • quinoa
 • zon gedrooge tomaat
 • zwarte olijven

-Ik heb de basis gemaakt zoals ik in mijn vorige blog vertelde , eerste het bladgroen masseren met een beetje olijfolie en zout , daarna hetzelfde met de advocado. Voeg daarna de extra ingrediënten toe.

Side-dish

 • groene paprika
 • wortels
 • gember
 • citroen
 • honing

-Snij de paprika door de helft, hol die uit en maak schoon. Vervolgens ga de wortels raspen, doe deze in een kom en knijp wat citroen erover uit. Doe een stukje gember in een knoflookpers en knijp dit uit over het mengsel. En een schepje honing.

Goed mengen met je handen, vervolgens schep je dit in de uitgeholde paprika..Voila!
Een beeldig kleuren palet en lekker fris met een pittige bite door de gember.

Mijn conclusie en nawoord over dit reisje

Ik ben tot de conclusie gekomen dat raw zijn op reis gaan best een uitdaging is. Ik ben als ik het procentueel wil gaan uitdrukken toch wel 75 % raw geweest. Ik vond het wel een uitdaging om dit vol te houden , ik heb in mijn eigen vertrouwde omgeving een vast patroon en balans die ik daar niet had.
Wat mij ook deed inzien , dat in de eerste maanden van je raw food tijd je echt nog kan worstelen met het ‘missen van’ bepaalde dingen. In mijn geval zijn dat bolognese chips en een afbak broodje met kaas.

Ik probeerde mezelf moed en kracht in te spreken als ik me zwak voelde met de zin;
“Kom op Fox, geef niet toe aan de verleiding wees sterk! Als je dit kan, dan kan je deze wilskracht en energie ook toepassen op andere aspecten van je leven. Blijf gezond en hou van je lichaam!”
Als ik voelde dat ik makkelijk een broodje of een zak chips of koekjes had kunnen nemen daar, de verleiding was er omdat er allemaal nieuwe en andere dingen waren om te proberen. Zoals deze die wilde ik zo graag proberen

Zie zo mensen, mijn avontuur !

Tot snel, Groetjes Fox!

Share:

1 comment

 1. Goedemorgen, ik heb een tip voor u. Voor publicatie van dit is het wellicht handig dat iemand met verstand van de Nederlandse taal ernaar kijkt. In dit stuk zitten veel taalfouten en wat een kromme zinnen… Het lijkt wel alsof het zo door de vertaalmachine is gehaald. Niet prettig om te lezen en deze informatieve blog onwaardig.

Geef een antwoord