Rauwe chocolade snack – Rauwe cacao met Agave Siroop

Laat je niet afschrikken door dit recept voor een rauwe chocolade snack – het is namelijk in een handomdraai gemaakt! Rauwe chocolade bevat veel gezonde voedingsstoffen en kan zelfs gegeten worden als je bezig bent met afvallen.

Ingrediënten:
– 250 gram (rauwe) cacaopasta.
– 200 gram (rauwe) cacaoboter.
– 100 ml agave siroop.
– 1 theelepel vanille-extract of vanillepoeder.
– 1-2 eetlepels rauw cacaopoeder.
– 1 handje muntblaadjes en lavendelbloemetjes.
– 1 handje amandelnoten (in stukjes).
– een snufje Keltisch zeezout of Himalaya zout.

Bereiding:
We beginnen met het smelten van de cacaoboter en pasta, wat we au bain-marie doen. Pak hiervoor een grotere en een kleinere schaal. De grote dient gevuld te worden met heet water (niet kokend) en de kleinere kom dient hier vervolgens ingezet te worden. Breek de cacaopasta in brokken en doe deze in de kleine kom en wacht tot deze begint te smelten. Roer af en toe om het proces te versnellen. Als het grootste gedeelte gesmolten is, voeg dan de cacaoboter toe, ook in brokken, wat het smeltproces doet versnellen. Mocht het smelten niet meer willen, voeg dan nieuw heet water toe aan de grotere schaal. Wederom mag dit water niet kokend zijn. Blijf het geheel in de binnenste schaal roeren tot het allemaal gesmolten is. Voeg het cacaopoeder pas toe als dit gebeurt is en roer het goed door. Vervolgens is het zaak om de cacao op smaak te brengen, omdat het op zichzelf behoorlijk bitter is. Iets wat velen dan ook flink tegenvalt als ze voor het eerst rauwe cacao proeven. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door het toevoegen van een zoetstof, zoals we in dit geval met agave en vanille poeder gaan doen. Andere middelen die hiervoor geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld stevia, mesquite en lucuma poeder. Het vanillepoeder en de agave siroop worden toegevoegd als de cacaoboter en pasta gesmolten zijn. Daarna wordt de agave siroop toegevoegd, gevolgd door een snufje Keltisch zeezout of Himalaya zout naar keuze.

De basischocolade is nu klaar en kan verder verrijkt worden met andere smaakmakers. Dit kunnen bijvoorbeeld verschillende soorten bessen, noten, zaden, krenten, rozijnen, muntblaadjes of verschillende bloesems zijn, zoals bijvoorbeeld lavendelbloesem. Voeg de ingrediënten naar keuze toe en roer alles goed door elkaar. De laatste fase bestaat uit het zogenaamde gieten van de chocolade. Dit kan gedaan worden in allerlei vormen naar keuze. Het is maar net wat u leuk en smakelijk vindt, dus voelt u zich vrij om creatief te zijn. Het is leuk om uw kinderen hier ook bij te betrekken, mocht u die hebben. Roer vervolgens voor u het geheel in deze bakjes giet alles nog een keer goed door. Dit omdat agave siroop de neiging heeft te zakken, door het feit dat het een hogere dichtheid heeft dan de andere producten. Nadat u de chocolade in de gewenste vormen heeft gegoten, zet u deze ongeveer een half uur in de koelkast en klaar is uw heerlijke rauwe chocolade!

Share:

1 comment

Geef een antwoord