Quinoa salade met groene vinaigrette en geroosterde kikkererwten

Quinoa is het perfecte ingrediënt voor een lekkere voedzame salade zoals deze. De geroosterde kikkererwten zorgen voor een knapperige bite en de speciale groene vinaigrette met een Green Juice poeder-boost maakt het helemaal af.

Officieel is quinoa een zaad en dus geen graan, maar gekookt met water krijgt dit zaad zijn volume en zachte textuur. Quinoa is supergezond en zit vol met eiwitten waardoor het voedzaam is en je lange tijd verzadigd bent. Het is glutenvrij en dus licht verteerbaar en niet belastend voor je darmen. Je kunt er eindeloos mee variëren en het warm of juist afgekoeld eten met lekkere groentes en kruiden. Deze salade is vegetarisch en lekker fris door de granaatappelpitten.

Groene dressing voor een extra boost!
Voor deze salade kozen we voor een frisse dressing met citroen en een extra powerboost. Deze boost komt van het Green Juice poeder, een unieke mix van de beste natuurlijke ingrediënten uit de aarde en oceaan, waaronder groenten, kruiden, algen en fruit. Hiermee krijg je direct jouw dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen binnen. Je kunt Green Juice poeder ‘gewoon’ mixen met water en het opdrinken, maar je kunt het net zo goed toevoegen aan allerlei gerechten, bliss balls of andere gezonde snacks, smoothies of verse sappen.

We hopen dat je geïnspireerd bent om creatief te zijn met superfoods zoals deze, en ze eens wat vaker toe te voegen aan je lunch of avondeten. Zo krijg je moeiteloos veel extra gezonde voedingsstoffen binnen!

Wat heb je nodig voor de quinoa salade?
(Voor 2 porties)

  • 90 gram quinoa
  • 1/3 komkommer
  • 1 grote tomaat
  • Grote handvol verse peterselie
  • 60 gram granaatappelpitjes
  • Halve avocado

Voor de groene vinaigrette

Voor de geroosterde kikkererwten

  • 165 gram kikkererwten uit blik
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je de quinoa salade

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet even opzij.
  2. Hak of snij de komkommer, tomaat en peterselie zo fijn mogelijk
  3. Maak de dressing: doe de olijfolie, het citroensap, de ahornsiroop, het Green Juice poeder en zout en peper in een potje, sluit deze goed af en schud tot alle ingrediënten goed gemixt zijn.   
  4. Meng in een kom de quinoa, fijngesneden komkommer, tomaat, peterselie, granaatappelpitjes en de helft van de dressing.
  5. Rooster de kikkererwten: verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kikkererwten, paprikapoeder, zout en knoflookpoeder toe. Roer regelmatig voor ongeveer 8 minuten of tot de kikkererwten goudbruin zijn.
  6. Serveer de quinoa salade met de pan-geroosterde kikkererwten en plakjes gesneden avocado erop.
  7. Besprenkel de resterende dressing erover.
Share:

Geef een reactie