Quebra Pedra

De quebra pedra plant is een plant die meer namen heeft dan bijna alle andere planten op onze geliefde Moeder Aarde. In het Latijns wordt de plant ‘Phyllanthus niruri’ genoemd, terwijl de plant in andere talen talloze namen bezit. Een aantal van de meest in het oog springende, bekende en boeiende namen zijn bijvoorbeeld: chanca piedra, arranca-pedras, punarnava, amli, bohnya, bhoomi amalaki, bhui-amla, cane peas senna, creole-senna, daun marsian, derriere-dos, deye do, erva-pombinha, elrageig, avatbimi, bas fievre, jaramla, kizha nelli, malva-pedra, mapatan, para-parai mi, phyllanto, pombinha, sacha foster, cane senna, creole senna, shka-nin-du, viernes santo, ya-taibai, yerba de san palo, stonebreaker, carry-me-seed, gale-wind-grass, hurricane weed en vele, vele andere namen die we u verder zullen besparen. Met name de naam ‘stonebreaker’ is er één om te onthouden. Deze naam dankt dit kruid aan het feit dat het in staat is om nier- en galstenen te vernietigen.

Wat is Quebra Pedra en waar komt het vandaan?

De plant zelf is een klein jaarlijks terugkerend kruid, wat tot de hoogte van zo’n 30-40 centimeter groeit. De gehele plant wordt gebruikt voor medicinale doeleinden en komt voor in het Amazone regenwoud en andere tropische gebieden over de gehele wereld. Dit kruid komt met name voor in de vochtige en regenachtige kuststreken van regenwouden in tropische gebieden, zoals bijvoorbeeld in de Bahama’s, Zuid-India en China. De Phyllanthus planten family bestaat uit ongeveer 600 verschillende soorten kruiden, struiken en bomen, waarvan meerdere maar moeilijk uit elkaar te houden zijn. Dit is ook reden waarom de quebra pedra nog wel eens met soortgenoten wordt verward en waarom in de negentiger jaren de gehele familie opnieuw ingedeeld werd, om verdere verwarring te voorkomen. Wel is de quebra pedra plant de enige in de gehele familie met deze specifieke en unieke geneeskrachtige eigenschappen, waarvoor ze, zoals u ongetwijfeld zult begrijpen, zeer geliefd is. We gaan in de rest van dit blog u proberen te laten zien en begrijpen waarom deze plant zo bijzonder en uniek is.

Wat doet Quebra Pedra?

De grote verscheidenheid aan geneeskrachtige eigenschappen van deze wonderlijke plant, heeft niet voor niets geleid tot een indrukwekkende reputatie onder zowel de plaatselijke bevolking, als ondertussen ook in het Westen. Quebra pedra is in staat om een lange lijst aan ziektebeelden te verminderen of zelfs te genezen. De meeste bekende reden waarom mensen zich vaak wenden tot het consumeren van deze plant, staat in verband met het ontstaan van nierstenen of andere nierklachten en klachten over de urinewegen. Onze nieren hebben de functie om ons lichaam te zuiveren van gifstoffen. De nieren doen dit in samenwerking met de lever en zorgen gezamenlijk voor het zuiver maken en houden van ons bloed. Met name de nieren zijn gespecialiseerd in het filteren en verwerken van mineralen, zoals bijvoorbeeld ook zouten. Met name laatstgenoemde factor kan aanleiding zijn voor nier gerelateerde problematiek, welke dan kan leiden tot de bekende nierstenen. Een niersteen is eigenlijk niets anders dan een kristal wat zich vormt in onze urinewegen. Dit komt omdat bepaalde stoffen oververzadigd raken in onze urine, mogelijk omdat onze nieren ze niet of niet in zulke grote hoeveelheden kunnen verwerken. Deze stoffen zetten zich om in kristallen en deze kristallen kunnen tot dusdanige grootte groeien, dat ze een obstructie veroorzaken in de urinewegen, waardoor het moeilijk en pijnlijk wordt om te urineren. Deze kristallen of stenen kunnen zich op meerdere plekken in ons lichaam vormen en bevinden en in samenhang met de plaats waar ze zich bevinden, noemt men ze nier-, gal-, blaas of ook wel ureterstenen. Quebra pedra biedt voor dit soort problematiek een uitstekende oplossing en wordt om deze reden al generaties lang gebruikt door de plaatselijke inheemse bevolking in de Amazone. De plant wordt in dit gebied niet alleen tegen kristalvorming in de urinewegen ingezet, maar bijvoorbeeld ook als algemeen pijn en koortsverlagende middel. Ook helpt quebra pedra bijvoorbeeld tegen spijsverteringsproblematiek, een opgeblazen gevoel en de bijbehorende en vervelende winderigheid.

Quebra Pedra of ook wel chanca piedra genaamd, welke beiden ‘ stonebreaker’ beteken in zowel het Portugees als het Spaans, heeft als kruid een zeer indrukwekkende geschiedenis en reputatie als het gaat om het helen van allerlei fysieke kwalen. Over de gehele wereld wordt dit kruid voor dezelfde doeleinden gebruikt door de plaatselijke bevolking, zowel de inheemse als de moderne bevolkingsgroepen. Dit betreft hoofdzakelijk problematiek van de urinewegen, de gal en het spijsverteringssysteem. Toch helpt deze bijzonder en hoog in aanzien staande plant bij een flinke reeks aan andere ziektebeelden, waarvan we hier voor u een lijstje hebben gemaakt. Quebra piedra helpt onder andere bij de ziekteverschijnselen van de volgende ziekten en geneest deze mogelijk zelfs: koliek, malaria, diabetes, dysenterie, koorts, griep, tumoren, vaginitis, gonorroe, dyspepsie, hepatitis, verkoudheden, tuberculose, bacterie- en virusinfecties, leverziekten en aandoeningen, zoals bijvoorbeeld bloedarmoede, geelzucht en zelfs leverkanker. Ook helpt het tegen prostaatontsteking (prostatitis), blaasontsteking (cystitis), venerische ziekten (geslachtziekten) en zoals eerder vermeld, helpt quebra pedra bij problemen met de urinewegen. Ook wordt quebra pedra ingezet bij mensen met diabetes en hypertensie. Al met al heeft dit kruid heel wat functies en wordt het onder andere ingezet als een diureticum (een middel wat uitscheiding van water door de nieren bevordert en urineren doet toenemen), een pijnstiller, een spijsvertering stimulerend middel, een anti-spasmodisch middel, een koortsverlagend middel, een antibacterieel en antiviraal middel en tevens een middel wat lichaamscel beschermende eigenschappen bezit. Kortom, het lijstje is bijna eindeloos en quebra pedra draagt dan ook met recht de titel ‘superherb’ of ‘ superfood’. Het is een kruid wat eigenlijk in elk huishouden aanwezig dient te zijn als een soort van eerste vorm van zelfhulp bij eerder genoemde vormen van fysieke problematiek, ook al gaat het dan vaak om ziektebeelden die over langere tijdsperioden zijn ontstaan en die mogelijk professionele hulp nodig hebben.

Quebra pedra is bijzonder rijk aan voedingsstoffen en andere gezondheid bevorderende elementen. Veel van deze bijzondere en actieve bestanddelen worden toegeschreven aan biologisch actieve liganden, glycosiden, alkaloïden, flavonoïden, ellagitannines en fenylpropanoïden, welke te vinden zijn in het blad, de stengel en wortel van de plant. Ook komen er lipiden, sterolen en flavonolen ook voor in deze bijzondere plant. Eén van de volgende en eerder nog niet genoemde bijzonderheden van deze plant, is het feit dat het de vorming van kalkvormende organismen tegen gaat. Deze microscopisch kleine koraalachtige organismen worden op dit moment ook wel nano-bacteriën genoemd. Er bestaat volgens meerdere onderzoeken een duidelijk verband tussen deze micro-organismen en de vorming van gal- en nierstenen, alsook ontstekingen in het menselijke lichaam. Met name de productie van zogenaamd ‘slecht calcium’ zou door deze organismen worden bevordert in de vorm van de zogenaamde ‘kalkzouten’. Veel aandoeningen bij mensen, maar ook bij verschillende diersoorten, staan in verband met het ‘ verkalken’ van bepaalde organen. Dit kunnen zowel de nieren, de aderen, de borst alsook de pijnappelklier zijn. Quebra pedra of chanca piedra lijkt daarmee in staat te zijn om aderverkalking tegen te gaan en zorgt mogelijke daarmee voor het soepel en gezond blijven van ons bloedvatensysteem. Dit is van groot belang, want aderverkalking, als gevolg van ‘slecht calcium’, kan leiden tot het spontaan springen of knappen van de bloedvaten. Als dit bijvoorbeeld in de hersenen of het hart gebeurt, kan dit fatale en dodelijke gevolgen hebben. Ook is het reinigen van onze pijnappelklier van dit soort kalkzouten van groot belang. De pijnappelklier is volgens vele mystieke bronnen de zetel van onze ziel en daar waar ons derde oog huist. Het is de verbinding met ons hogere zelf op multidimensionaal niveau en quebra pedra kon wel eens een heel belangrijk kruid blijken te zijn bij het zuiveren van deze pijnappelklier. Naast dat het mogelijk de zetel van onze ziel bevat of is, is de pijnappelklier ook verantwoordelijk voor de aanmaak van zeer belangrijke hormonen, zoals melatonine en serotonine. Eerst genoemde is zeer belangrijk voor het reguleren van ons bioritme, alsook voor de ontwikkeling van seksualiteit in de pubertijd. Laatst genoemde is een zeer belangrijk hormoon wat zorg draagt voor het feit dat we ons gelukkig en onbezorgd voelen. Iets waar vele mensen in tijden zoals deze bijzonder veel behoefte aan hebben. Al met al levert quebra pedra een bijzondere bijdrage aan onze algehele gezondheid, die vaak lijdt onder allerlei Westerse welvaartziekten en aanverwante problematiek. Dit komt vaak door oorzaken als stress, vervuiling, oververmoeidheid en uitputting, slechte voeding, chloorwater, fluoride, antibiotica, synthetische hormonen en andere farmaceutische en chemische rommel, waarmee we dagelijks via ons voedsel en onze directe omgeving mee vervuild worden.

Hieronder hebben we tot slot een korte en overzichtelijke lijst samen gesteld met de meest belangrijke eigenschappen van deze bijzonder plant uit de Amazone. Quebra pedra is ondertussen bekend om de volgende eigenschappen:

 • Quebra pedra helpt bij het verwijderen van kristallen in de urinewegen, zowel in de blaas, nieren als ureter.
 • Quebra pedra ondersteunt de nierfunctie.
 • Quebra pedra helpt bij het schoon houden van de urinewegen, waardoor urineren een stuk gemakkelijker is.
 • Quebra pedra verlicht de pijn bij nier-, gal- en blaasproblematiek.
 • Quebra pedra beschermt niet alleen de nieren, maar tevens ook de lever en ondersteunt en stimuleert ontgifting van deze organen.
 • Quebra pedra verhelpt problemen zoals krampen en spierspasmen, met name in het gebied van onze urinewegen en darmstelsel.
 • Quebra pedra verhelpt problematiek die ontstaat rondom ontstekingen en heeft een sterke bloedzuiverende werking.
 • Quebra pedra heeft een dodelijk effect op vele verschillende soorten bacteriën en virussen.
 • Quebra pedra helpt bij verstopping van de darmen, omdat het licht laxerend werkt en ondersteunt tevens ons spijsverteringsproces aanzienlijk.
 • Quebra pedra reduceert de hoeveelheid bloedsuiker aanzienlijk, waardoor het een uitstekend ondersteunend product is voor diabetici.
 • Quebra pedra versterkt zelfs mogelijk de werking van insuline en andere medicatie voor diabetici.
 • Quebra pedra verlaagt onze (L.D.L.) cholesterol spiegels en houdt deze in balans op een gezond niveau.
 • Quebra pedra is een uitstekend middel om een ziekte als malaria mee te behandelen.
 • Quebra pedra werkt preventief tegen de vorming van kankercellen en andere vormen van cel mutatie.
 • Quebra pedra heeft een sterk koortsverlagend effect.
 • Quebra pedra heeft een verlichtend en genezend effect op hepatitis A, B en C, alsook op herpes en H.I.V./AIDS.
 • Quebra pedra heeft tot slot een zeer positief effect op wormen in ons darmstelsel, zoals bijvoorbeeld de lintworm. Mogelijk is het ook gezond voor dieren (bijvoorbeeld katten) als deze last hebben van wormen. Wel raden wij u aan uzelf hierover juist in te lichten en overleg te plegen met uw dierenarts.

Tot slot willen wij u wijzen op een aantal contra indicaties, die uit verschillende onderzoeken naar voren zijn gekomen, al was dit meestal een incidenteel geval en kwamen deze resultaten zelden voor in meerdere onderzoeken. Toch raden wij u bij de minste en geringste twijfel aan om overleg te plegen met uw diëtist, arts of specialist. Quebra pedra blijkt mogelijk de volgende contra indicaties te kunnen bewerkstelligen in het menselijke lichaam, welke alleen voorkomen bij zeer intensief en regelmatig gebruik van dit kruid.

 • Quebra pedra heeft een aangetoond bloeddrukverlagend effect. Daarom is het zeer belangrijk voor mensen met een hartaandoening en/of mensen die medicatie voor hartaandoeningen gebruiken, om overleg te plegen met hun arts. Het gebruik van quebra pedra kan namelijk een contra indicatie veroorzaken bij het gebruik van verschillende vormen van medicatie.
 • Quebra pedra zorgt mogelijk voor het ontregelen van de menstruatiecyclus en is daarnaast een middel gebleken wat bij hoge doseringen in staat is om spontane abortus op te wekken. Daarom is dit een middel wat wij absoluut afraden om te gebruiken in tijden van zwangerschap of bij een onregelmatige menstruatiecyclus. Het heeft namelijk baarmoeder ontspannende eigenschappen, wat mogelijk een verhoogd risico oplevert voor het zich voordoen van een spontane abortus.
 • Quebra pedra blijkt in hoge doseringen een remmend effect op de vruchtbaarheid van vrouwen te hebben. Dit is gebleken in meerdere studies bij dieren (muizen en ratten). Hoewel dit effect niet gedocumenteerd is bij mensen, wordt het gebruik van dit kruid tijdens de zwangerschap of tijdens de periode waarin een vrouw zwanger wenst te worden afgeraden. Het lijkt erop alsof dit kruid anticonceptieve eigenschappen bezit, al mag het niet op die manier gebruikt worden, omdat de anticonceptieve werking waarschijnlijk niet sterk genoeg is om te voorkomen dat iemand zwanger wordt.
 • Quebra pedra lijkt een hypoglycemisch effect te hebben op dier en mens. Het is contra-indicerend voor mensen met hypoglykemie. Diabetici dienen hun arts te raadplegen voor ze dit middel in combinatie met hun medicatie gebruiken en indien tot consumptie wordt overgegaan, dit ook in overleg met hun arts of specialist dienen te doen en onder strikte controle te blijven.
 • Quebra pedra heeft sterk vocht afdrijvende eigenschappen. Daarom is het een middel wat met mate moet worden genomen als men problematiek kent omtrent de hoeveelheid lichaamsvocht. Ook bestaan er bepaalde medische aandoeningen, waarbij het gebruik van sterk vocht afdrijvende middelen zoals quebra pedra wordt afgeraden. Raadpleeg uw arts of specialist als u twijfelt over het gebruik van dit kruid. Langdurig en intensief gebruik van dit kruid kan namelijk leiden tot de ontregeling van het evenwicht in mineralen en elektrolyten in het menselijke lichaam. Ook kan het leiden tot dehydratie van het lichaam. Er zijn nog nooit dergelijke problemen gerapporteerd tijdens onderzoeken, maar deze duurden allemaal drie maanden of korter. Mocht u langer op zeer regelmatige basis gebruik willen maken van dit kruid, doet u dit dan in overleg met uw arts of specialist om toekomstige problematiek zo veel en goed mogelijk te voorkomen.

Waar kan ik Quebra Pedra kopen?

Om de quebra pedra thee te kunnen consumeren, dient menig consument toch een flink stuk te reizen, mochten deze niet woonachtig zijn in de grotere steden van Nederland. U kunt deze thee over het algemeen alleen kopen in de gespecialiseerde reformzaken, biologische winkels en raw food en superfood winkels of marktstallen, zoals bijvoorbeeld elke zaterdag op de biologische markt op de Noordermarkt in Amsterdam. Hopelijk komt hier in de toekomst verandering in en komt het product op grotere schaal ter beschikking voor de consument. Ook is dit prachtige product natuurlijk te koop op in onze webwinkel, welke u vindt onder de volgende link www.superfood.nl en wij uw bestelling graag in ontvangst nemen en zorg dragen voor het zo snel mogelijk bij u thuis bezorgen van de door u bestelde producten.

Hoe kan ik Quebra Pedra bereiden?

De quebra pedra plant is op verschillende manieren te consumeren. De meest voorkomende vorm die wij hier in het Westen kennen is het drinken van een kruidenextract van deze geneeskrachtige plant in de vorm van een thee. Deze thee is zoals eerder vermeld, niet voor iedereen even gemakkelijk te vinden, al biedt het internet en de vele webwinkels hierop een prachtige oplossing in deze tijden. Naast de thee zijn er nog twee vormen waarop dit product wordt geconsumeerd in het westen. De eerste vorm zijn in dit geval de capsules, waarin hetzelfde poeder wordt aangetroffen waaruit ook de thee wordt getrokken. Het gaat hier om een gedroogd kruidenextract van de quebra pedra plant, waar zowel de theezakjes, alsook de capsules mee zijn gevuld. Daarnaast is er ook nog een laatste vorm beschikbaar voor de consument en dit is een tinctuur. De tinctuur dient 2-3 keer daags te worden genomen. De hoeveelheid hiervoor bedraagt 2-4 milliliter (ml). De capsules dient men 2 keer per dag te slikken (1-2 capsules) en tot slot wordt aangeraden de thee 2-3 keer per dag te drinken. Dit gaat in dit geval elke keer om één kop thee en niet meerdere, als is dat zeker mogelijk en aan te raden in het geval u last heeft van ziektebeelden waar quebra pedra u mogelijk bij kan ondersteunen. Doet u dit altijd in overleg met een specialist of arts, mocht u deze thee consumeren ter bestrijding van zeer specifieke fysieke klachten. We raden u aan ook voorzichtig te zijn met het slikken van meer capsules dan wordt aangeraden. Dit geld ook voor de tinctuur.

Share:

3 comments

 1. Heb vandaag Quevra pedra gebruikt en nu heftige krampen en diree. Kane dit komen van deze capsules

 2. Graag reactie op m’n mail hierover

 3. hey dinie,
  doe rustig met de kakker…. tis normaal… danku
  lekkere groetjes
  je moet een kork voor de poep kopen. da is ni in deze website.

Geef een antwoord