Purple corn rauwe chocoladetaart

Deze cake is ‘the real thing’ volgens kenners. De smaak is voortreffelijk en bijzonder rijk en heeft een vochtige textuur. De noten worden afgebroken in de food processor tot het bijna een deeg is, wat een geweldige textuur creëert voor de rauwe chocoladetaart. Het toevoegen van purple corn flour aan deze cake is een bijzonder verrijking van de cake, wat het een extra twist en textuur geeft, zonder dat het hoeft te worden verwarmd.

Ingrediënten:

Voor de cake:
– 80 gram rauwe biologische amandelen (8 uur lang laten weken, afspoelen en drogen).
– 180 gram koudgeperste cacaoboter.
– 40 gram koudgeperste kokosboter.
– 200 gram biologische gedroogde abrikozen.
– 140 gram purple corn flour.
– 20 gram lucuma poeder.
– 40 gram carob poeder.
– 30 gram cacaopoeder.

Voor het cakeglazuur:
– 100 gram koud geperste cacaoboter.
– 35 gram kokosboter.
– 10 gram cacaopoeder.
– 50 gram lucuma poeder.

Bereiding:
De bereiding is vrij simpel. De cake kan worden gemaakt in een daarvoor geschikte vorm en door het mengen van alle ingrediënten en dit mengsel te kneden en in de vorm te stoppen. Er kan natuurlijke met andere extra ingrediënten worde geëxperimenteerd, of die door een aantal andere ingrediënten te vervangen. De icing of het glazuur wordt tenslotte ook gemaakt door het mengen van de hier genoemde bestanddelen. Deze wordt vervolgens als laatste aangebracht. Het is tot slot natuurlijk mogelijk om het geheel te versieren met een paar besjes, een paar pepermuntblaadjes en een snufje kaneel- of mesquite poeder.

Share:

5 comments

  1. Wat een onduidelijke uitleg zeg sjonge jonge

  2. ingrediënten YES “the real thing” maar het gevoel verdwijnt als ik de bereiding lees. Beetje suf hè. Leg het goed uit òf zeg niks……….

Geef een reactie