Pure vanille…. lekkerder kun je een smoothie bijna niet maken!

Pure Ground Vanilla is een product van het bedrijf Longevity van de raw food en superfood goeroe David Wolfe. David Wolfe is een naam die grote bekendheid geniet in de wereld van raw en superfoods en dit is om zeer gegronde redenen. Hij is al jarenlang een vooraanstaand spreker en grootheid op het gebied van raw food, superfoods, voeding in het algemeen en onze planetaire ecosystemen. Zijn bedrijf Longevity is een bedrijf met een zeer gerenommeerde naam in de business van voedingssupplementen, raw food en superfood producten. David heeft naast dit bedrijf ook zijn distributienetwerk opgebouwd onder dezelfde naam, waar hij naast zijn eigen producten, ook producten van andere bedrijven verkoopt, die allemaal stuk voor stuk tot de top van de raw food en superfood wereld behoren.

Wat is Pure Ground Vanilla?

Het product Pure Ground Vanilla en ook Pure Ground Vanilla Beans zijn hier absoluut geen uitzondering op en het is dan ook met recht dat wij stellen dat we hier met de allerhoogst mogelijke kwaliteitsproducten te maken hebben en we er trots op zijn deze producten in onze webwinkel te koop aan te kunnen bieden. Het product Pure Ground Vanilla dient wel duidelijk onderscheiden te worden van normaal vanillepoeder, wat een mix is van dextrose of suikers met vanille of vanille extract, maar dus geen puur en natuurlijk vanille product is.

Laten we nu eens gaan kijken wat pure vanille precies is, want daar zijn we nu toch wel nieuwsgierig naar geworden. Iedereen is wel bekend met de smaak en geur van dit heerlijke product en er zullen weinig mensen zijn die dit product nog nooit geconsumeerd hebben in één of andere vorm. Toch zijn er weinig mensen bekend met de oorspronkelijke plant waar deze overheerlijke smaakstof vandaan komt. Daarom gaan we deze prachtige en bijzonder plant hier eens flink in de schijnwerpers zetten en een licht schijnen op de geschiedenis, eigenschappen en kwaliteiten van deze bijzondere smaakvolle flora vorm. Ook gaan we in dit blog wat dieper in op de mogelijkheden van toepassing en hoe dit overheerlijke product te verwerken is in een paar overheerlijke smoothies.

Vanille wordt oorspronkelijk gewonnen uit de peulvruchten van een prachtige orchideeën soort, wat een feit is waar weinig mensen mee bekend zullen zijn, zoals we net ook al aangaven. Deze klimorchidee komt van het geslacht ‘vanilla’, wat afgeleid is van het Spaanse woord ‘vainilla’, wat weer het verkleinwoord is voor ‘vaina’. Dit is de Spaanse versie van is het veel bekendere Latijnse woord ‘vagina’. Letterlijk betekent dit ‘schacht’ of ‘peulschil’. Met name het woord ‘schacht’ legt een duidelijke link naar de vorm van de bloem, alsook de vorm van de vrouwelijke vagina. De zoetstof wordt voornamelijk gewonnen uit de Mexicaanse varianten van deze prachtige bloemensoort, maar deze komt oorspronkelijk ook voor in de rest van Zuid- en Midden Amerika. Daarnaast wordt deze klimorchidee ook veelvuldig gekweekt in continenten als Afrika en Azië. De eerst pogingen om deze pracht plant te kweken mislukten totaal, dit omdat men nog niet door had dat deze orchideeënsoort een zeer specifieke diersoort nodig heeft voor het pollinatie proces. Dit is een bijensoort die wel bekend staat onder de naam ‘Melipona bee’. Pas in 1837 slaagde een Belgisch botanicus erin dit geheim te ontdekken en is vervolgens aan de slag gegaan om dit proces kunstmatig na te bootsen, met helaas zonder succes. Het was in 1841 toen een slaaf met de naam Edmond Albius op het France eiland Réunion in de Caraïben ontdekte dat de plant met de hand kon worden bestoven. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de wereldwijde cultivatie van deze prachtige orchideeënsoort.

Vanille was al bekend in de tijd voor Columbus in Amerika landde en wel bij de oude Meso-Amerikaanse volkeren, zoals met name de Totonaken, welke in delen woonden van het land wat nu bekend staat als Mexico. Dit volk gebruikt vanille als eerste van alle volkeren en deden dit met name als smaak- en zoetstof in hun etenswaren. Dit volk wist zelfs hun positie als de nummer één vanille producent te behouden tot in de 19e eeuw. Vanille werd door de Totonaken als smaak- en zoetstof gebruikt, wat ook tegenwoordig nog steeds het geval is. Daarnaast wordt het vandaag de dag ook gebruikt als grondstof voor tabak en parfum. Vanille is heden ten dage de aller populairste smaak in de gehele wereld en ontzettend duur om te maken. Dit laatste is omdat het qua arbeidsintensiviteit en tijd ontzettend intensief is om het te produceren, waardoor de kosten zeer hoog zijn in vergelijking met andere smaak- en zoetstoffen. De vanille zelf groeit in lange bonen, welke vervolgens verwerkt worden tot het eindproduct vanille. Pure Ground Vanilla is een pure vanille die zich zeer sterk onderscheid van andere vanille producten. Dit komt door het feit dat we hier praten over een echt vanille product. Dit in tegenstelling tot bijna alle vanilleproducten ter wereld, die bijna allemaal kunstmatig gemaakt en gefabriceerd worden. Dit is hoofdzakelijk omdat het proces van het kweken en maken van pure vanille een bijzonder arbeidsintensief en tijdrovend proces is. Daarnaast is het een feit dat de vraag naar vanilleproducten tegenwoordig zo bizar groot is en zo snel stijgt, dat men niet in staat is om genoeg orchideeën te kweken om deze vraag in dit groeiende tempo bij te houden. Dit in combinatie met arbeidsintensiviteit en tijd die de planten nodig hebben, maken het onmogelijk om aan deze vraag te voldoen. Daarom is men een methode gaan ontwikkelen die er toe geleid heeft dat men het product tegenwoordig op kunstmatige manier weet na te maken. Dit in tegenstelling tot een pracht product zoals Pure Ground Vanilla, wat een volwaardig vanille product is en uit zuivere en pure vanille bestaat. Dit is één van de hoofdredenen waardoor dit product zich onderscheid van bijna alle wereldwijde vanille producten die beschikbaar zijn. De meeste vanille producten worden zelfs niet eens van deze speciale orchideeënsoort gemaakt, maar van verschillende soorten houtafval en uit geurstoffen afkomstig uit kruidnagel. Dit is één van de redenen waarom wij het product Pure Ground Vanilla van harte aan kunnen bevelen, met name voor de echte pure vanille fan.

Wat doet Pure Ground Vanilla?

Pure Ground Vanilla is een product wat dus met name als smaak- en zoetstof wordt gebruikt. Het is geen echte superfood zoals vele andere producten beschreven in onze raw food en superfood blogs, maar we wilden hier toch een blog over publiceren, omdat het zo’n bijzonder lekkere en overheerlijke lekkernij is, die in erg veel superfood producten is verwerkt. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de Sun Warrior Vanilla Protein Powder, Sun Warrior – Warrior Blend Vanilla, Health Force Warrior Food Vanilla, One World Whey met vanille en Essential Living Foods – Chocolate mix met vanille. Er zijn nog een legio aan andere voorbeelden, maar dat zouden er teveel worden om hier nu op te noemen, wat niet het idee en doel van dit blog is. Daarnaast bezit vanille toch zeker ook een aantal eigenschappen die niet te verwaarlozen zijn en een bijzonder gezondheid bevorderend karakter bezitten.

De reden waarom vanille zo geliefd is in de raw food en superfood wereld, is het feit dat het zo’n bijzonder aangename smaak levert aan de afzonderlijke producten die we net opnoemden. Lang niet elke superfood smaakt altijd even lekker, zoals bijvoorbeeld rauwe cacao. Rauwe cacao is iets waar we, toen we nog niet beter weten, van verwachten dat het lekker zoet smaakt, maar het tegendeel is echter waar. Rauwe cacao is zelfs licht bitter van smaak en dit is iets wat veel mensen tegen de borst stuit die net kennis maken met de wereld van raw food en superfoods. Het toevoegen van een heerlijk middel als vanille kan dan mensen een stuk gemakkelijker over de streep trekken, om toch tot de consumptie van gezondere voedingssupplementen, raw food en superfoods over te gaan, zodat ze hun gezondheid een flinke boost en oppepper geven en zo voorkomen dat ze weer terug vallen in hun oude en vaak zeer ongezonde voedingspatronen. We hebben het dan natuurlijk wel over de pure natuurlijke vorm van vanille en niet over allerlei na gefabriceerde kunstmatige vormen zoals vanillesuiker, vanillestokjes, vanille aroma en dergelijke middelen. Deze middelen zijn vaak ongezond en zitten vol met geraffineerde suikers of andere kunstmatige smaak- en zoetstoffen. Ook zijn dit middelen die vaak door zeer ongezonde productieproces sen tot stand zijn gekomen en daarom zeer sterk af te raden zijn voor consumptie. Let u er daarom op dat u vanille in room, cake en andere levensmiddelen het liefst mijdt en beter zelf aan de slag kunt gaan met Pure Ground Vanille. Dit om op die manier de consumptie van ongezonde en kunstmatige middelen te voorkomen en u daarnaast bovendien nog eens een veel beter smakend product in huis heeft, want de smaak van echte vanille is absoluut niet te overtreffen. Natuurlijk is het ook mogelijk om natuurlijk vanillesuiker te maken, maar u dient hiervoor dan wel natuurlijke suikers te gebruiken, zoals bijvoorbeeld rietsuiker of palmsuiker. Met name laatste scoort zeer laag op de glycemische index, wat deze suikersoort daarmee een stuk gezonder maakt dan de meeste andere suikervormen. Dit komt omdat een lage glycemische index score inhoudt dat onze bloedsuikerspiegel geen of veel minder intense schommelingen laten zien na het consumeren van de desbetreffende suikers. Hierdoor is dit een suikervorm die daardoor een stuk geschikter is voor mensen met diabetes type I en II. Ook dient u voor het maken van natuurlijk vanillesuiker gebruik te maken van natuurlijk vanillepoeder, zoals bijvoorbeeld Longevity Pure Ground Vanille poeder. Het bijzondere aan dit vanillepoeder is dat het op zichzelf niet alleen bijzonder lekker smaakt, maar daarnaast de prachtige en overheerlijke eigenschap heeft dat het andere smaken kan versterken en zich hiermee verbindt in een prachtige synergie. Hierdoor worden de smaken van de andere aanwezige en vaak ook heerlijke ingrediënten prachtig gecombineerd en versterkt, waardoor een zeer bijzonder en rijk smakenpalet ontstaat. Dit tot groot genot van de consument. Dit is eigenlijk één van de hoofdredenen, of misschien wel de hoofdreden, waarom vanille zo populair is als voedingsingrediënt, zowel in de reguliere voedingsindustrie, alsook in de wereld van raw food, superfoods en voedingssupplementen. Het is een manier waarop stoffen die op zichzelf niet bijzonder lekker zijn, zelfs een bijzonder aangename bijdrage kunnen leveren aan het gehele smakenpallet, zoals bijvoorbeeld bij de combinatie tussen rauwe cacao en vanille het geval is.

Zoals in het begin van dit deel van het blog gemeld werd, wordt vanille niet echt als een superfood beschouwd. Toch heeft het zeker een aantal voordelen en eigenschappen voor onze fysieke gezondheid, waar we hier nu over willen uitweiden. Een van de voordelen voor vrouwen in het bijzonder is het feit dat echte vanille (en dus niet de kunstmatige variant hiervan) de maandelijkse vrouwelijke cyclus sterk helpt reguleren. Dit is met name goed nieuws voor vrouwen met een onregelmatige menstruatiecyclus. Er zijn tegenwoordig voor dit euvel meerdere middelen beschikbaar, maar deze zijn in bijna alle gevallen farmaceutisch en kunstmatig gefabriceerd. Voor vrouwen die liever natuurlijke middelen gebruiken, is vanille een prachtige uitkomst. Verder is uit studies gebleken dat echte vanille tevens een ondersteunende functie heeft bij het verliezen van overtollig lichaamsgewicht. Dit zou zelfs met name met de geur van vanille te maken hebben, al weet men nog niet precies hoe dit werkt en of vanille mogelijk eetlust remmende eigenschappen bezit. De onderzoeken naar deze eigenschap zijn nog in volle gang en wij wachten de resultaten natuurlijk met spanning af. Ook zou vanille helpen bij het genezen van fysieke wonden. Historisch werd het middel ook om deze redenen gebruikt, naast het feit dat het natuurlijk als voedingsingrediënt werd gebruikt. Een andere eigenschap die wel aan vanille wordt toegedicht is het feit dat het helpt bij misselijkheid en mogelijk ook duizeligheid zou verhelpen. Met name als er braakneigingen ontstaan, kan vanille mogelijk nog wel eens helpen, al moet men natuurlijk wel houden van de zoete lucht en smaak en daar niet overgevoelig voor zijn. Om deze misselijkheid te bestrijden wordt vaak een aantal druppels van een puur natuurlijk vanille extract in water gedaan, om deze vervolgens tegen de misselijkheid op te drinken. Dit dient langzaam met kleine slokjes te worden gedaan. Ook zijn er studies gedaan naar de stress, angst en hoofdpijn reducerende eigenschappen die ontdekt zouden zijn door de consumptie van vanille. Uit deze studies bleek duidelijk dat vanille een positief effect heeft op het verminderen van mentale stress, angst en de vaak hiermee gepaard gaande hoofdpijn en eventuele migraine aanvallen. De oude Egyptenaren ontdekten deze eigenschappen al en hebben het middel kurkuma hierom vervangen met vanille, wat ongeveer drie keer zo sterk bleek te werken tegen hoofdpijn. Het is met name de geur die lijkt te ontspannen en de angst weg lijkt te nemen. Uit enkele studies bleek dat maar liefst 63% van de testpersonen zich meer ontspannen en minder angst voelde dan voor het consumeren van vanille. Ook hoofdpijn en migraine gevallen namen aanzienlijk af.

Vanille kan voor het bestrijden van deze vervelende symptomen verwerkt worden in de vorm van een extract, wat in water of andere dranken kan worden gedruppeld en hetzelfde resultaat zou moeten hebben. Het is ook niet uit te sluiten dat deze effecten bijvoorbeeld ook gelden voor de vorm van etherische oliën en massage oliën, al dient men er ook hier wederom op te letten dat men echte vanille aanschaft om deze oliën van te maken. Als men het product kant en klaar koopt is het raadzaam om de bron na te gaan en op die manier te achterhalen of het om een echt of kunstmatig gefabriceerd vanille product gaat. Laatst genoemde producten hebben deze eigenschappen namelijk niet, of er moeten andere stoffen aan zijn toegevoegd met gelijksoortige eigenschappen. Om dit deel van het blog af te sluiten willen we nog vermelden dat vanille ook vaak als een afrodisiac wordt beschouwd en er sterke aanwijzingen zijn dat vanille inderdaad een lustopwekkende werking zou hebben. Wetenschappelijk bewijs is omstreden, maar het is een dusdanig vaak terugkerend verhaal waar zelfs de oudere natuurvolkeren van overtuigd waren. Het is waarschijnlijk niet voor niets dat de naam afgeleid is van het Latijnse woord ‘vagina’. Ook is in een aantal studies aangetoond dat de geur met name mannen kan opwinden, wat ook mogelijk weer met de betekenis van het woord ‘vagina’ in verband kan worden gebracht. Er is tenslotte weinig wat mannen meer opwindt dan het denken aan dit specifieke vrouwelijke geslachtsdeel.

Waar kan ik Pure Ground Vanilla kopen?

Pure Ground Vanilla is een product van het bedrijf Longevity van David Wolfe. Dit houdt in dat het een product is wat over het algemeen alleen in gespecialiseerde raw food en superfood winkels en webshops te koop zal zijn. Misschien dat u een plaatselijke biologische of natuurreformzaak in de buurt heeft, waar men bekend is met David Wolfe en zijn producten, maar dit is echter zelden het geval. Daarom kunt u zich het beste wenden tot uw plaatselijke raw food en superfood shop, die helaas vaak alleen in de groter steden aanwezig zijn, al zijn hier gelukkig ook uitzondering op. Zoals vermeld zijn er ook webshops op het internet met dit product en wij hebben ook een prachtige shop voor onze klanten gebouwd, waar wij dit schitterende en overheerlijke product verkopen, naast een breed scala aan andere raw food en superfood producten. Dit zijn producten van de allerhoogst mogelijk kwaliteit, wat een kenmerk is waarmee wij ons onderscheiden van andere webshops. Wij gaan alleen voor de allerbeste en meest zuivere producten en dit kost soms een paar centen meer, maar uw gezondheid vaart er uiterst wel bij. U vindt onze webshop onder de link www.superfood.nl waar wij uw bestelling graag tegemoet zien. U kunt deze daar 24 uur per dag en 7 dagen per week plaatsen, waarop wij vervolgens zorg dragen voor de aflevering bij u thuis, die u binnen 1-2 dagen kunt verwachten.

Hoe kan ik Pure Ground Vanilla gebruiken in smoothies en andere gerechten?

Pure Ground Vanille is een product wat in allerlei producten en op vele manieren gebruikt kan worden. Dit varieert van allerlei vormen van rauwe zuivelproducten, ijs, lassies, shakes en smoothies tot bijvoorbeeld het bakken van allerlei broden en andere deegwaren. Ook is het een product wat gebruikt kan worden bij het maken van bijvoorbeeld pudding, taart, gebak of andere zoetigheden. Er zijn zo eigenlijk een oneindig aantal variaties te bedenken waar dit product in zou kunnen worden gebruikt. Wij hebben ons echter beperkt tot de twee traditionele smoothies die we bij elk blog plaatsen. Hier en hier volgen de recepten hiervoor.

Share:

Geef een antwoord