Proteïne shake met hennep en vanille: voor sporters of als je wilt afvallen

Eiwitten of proteïne superfoods helpen spieren herstellen en bevorderen sportprestaties, maar zijn echt niet alleen voor topsporters of bodybuilders! Wist je bijvoorbeeld dat je ook veel baat kan hebben bij proteïne poeder als je op je gewicht wil letten of wil afvallen? Deze shake is daarnaast ook gewoon superlekker én gezond!

Omdat de eiwitten in proteïnepoeders in tegenstelling tot eiwitten in verse voeding sterk geconcentreerd zijn, hoef je er relatief maar weinig van te eten om je spierherstel en -opbouw maximaal te stimuleren. Bovendien bevatten de eiwitpoeders vrijwel geen vetten en koolhydraten, zodat je lichaamsvet er niet van toeneemt. Maar ook juist de mensen die niet intensief sporten kunnen profiteren van de voordelen van proteïne superfoods.

Wij noemen het proteïne superfoods omdat 95% van alle proteïnepoeders die in de winkel te koop zijn vol zitten met ongezonde toevoegingen, zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (zoals aspartaam), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen. Kies daarom altijd voor een gezonde (superfood) vegan variant zonder al die toevoegingen, bijvoorbeeld gemaakt van bruine rijst.

Hoe helpen proteïne superfoods bij het afvallen?
Proteïne superfoods zijn zeer verzadigend, zodat je minder snel trek krijgt, langer energie hebt en dus minder snel weer zult gaan eten. Ze hebben bovendien een lage Glycemische Index, zodat je geen sterke schommelingen krijgt in de bloedsuikerspiegel. Juist deze schommelingen, die vooral ontstaan nadat je suiker- of koolhydraatrijke voeding hebt gegeten, zorgen er vaak voor dat je een paar uur na de maaltijd enorme zin krijgt in zoet en jezelf er niet meer van kan weerhouden om te gaan snoepen of snacken. Deze ‘snaaibehoefte’ zal dus afnemen als je proteïne poeders aan je voeding toe gaat voegen.

Hennepzaad: pure power
Hennep is een zeer rijke bron aan natuurlijke voedingsstoffen en valt daarmee ook terecht binnen de categorie ‘superfoods’. Volgens toonaangevende wetenschappers is hennep één van de meest rijke voedingsbronnen ter wereld als het gaat om plantaardige proteïnen en bevat ook nog eens de hoogste hoeveelheid essentiële vetzuren van alle zaden ter wereld. Deze proteïnen zijn absoluut noodzakelijk om spierkracht, uithoudingsvermogen, een uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel, snelle geneeskracht, sterke botten en tanden en het ontgiften van ons lichaam te kunnen garanderen. Daarnaast zijn de vetzuren zo perfect uitgebalanceerd in hennepzaad, dat hierdoor onze dagelijkse lichamelijke behoeften compleet worden voorzien. Wat wil je nog meer, toch?

Vervang je ontbijt een paar keer per week door deze smakelijke shake en kijk eens wat dit voor je doet.
Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 doseerlepel bruine rijst proteïne poeder vanille van Superfoodies (lepel zit in de verpakking)
1 eetlepel hennepzaden + wat extra ter decoratie
120 ml kokosyoghurt
240 ml rijstmelk (of 120 ml rijstmelk + 65 gram ijsblokjes)

Zo maak je de proteïne shake:
1. Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot het een gladde romige massa is.
2. Giet de shake in een glas en strooi er wat extra hennepzaad overheen.
3. Direct opdrinken.

Enjoy en maak van 2020 jouw (healthy) jaar!

Share:

Geef een antwoord