Orange carrot muffins met Lion’s Mane

Ken je Lion’s Mane Mushroom Extract al? Dat is een krachtig poeder op basis van de gelijknamige paddenstoel. Wij voegden dit superfood toe aan deze gezonde kruidig lichtzoete muffins met sinaasappel en wortel!

Laten we stoppen met de focus op dat wat we allemaal niet meer ‘mogen’ eten als we gaan voor optimale gezondheid en onze aandacht verleggen naar dat wat we allemaal kunnen toevoegen aan ons voedingspatroon, zodat we nog meer kunnen genieten van recepten waar we stralend, blij en sterker van worden. Zo zitten deze muffins vol gezonde ingrediënten, maar je zal er zeker weten ook van genieten.

We maakten ze extra krachtig door wat Lion’s Mane Mushroom Extract toe te voegen. De ‘Ancient Elders’ ofwel oude wijzen uit Zuid-Amerika gebruiken paddenstoelen extracten al eeuwen ter ondersteuning van hun gezondheid. Ook wordt Lion’s Mane al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Oosterse geneeskunst omdat men meent dat het verlichting en verbetering kan geven bij verschillende ziektes en aandoeningen zoals hoge bloeddruk, aandoeningen van de luchtwegen zoals chronische bronchitis en astma, spijsverteringsproblemen en hart- en vaatziektes. Lion’s Mane wordt dus niet voor niets ook wel de ‘koning van de paddenstoelen’ genoemd.

Focus en helderheid
Lion’s Mane zou ook je concentratievermogen verbeteren en een positieve invloed hebben op geheugen en de hersenchemie. Dat betekent een gevoel van helderheid en focus! De muffins zijn niet ingewikkeld om te maken en bovendien een heerlijk klusje voor een verloren uurtje of in het weekend. Je kunt ze in de vriezer bewaren als je dat wilt, zodat je altijd een lekker tussendoortje voorhanden hebt.

Wat heb je nodig voor de muffins?
(voor 9 muffins)

    • 125 gram fijn geraspte wortel (ongeveer 2 medium wortels)
    • 40 gram kokosbloesemsuiker
    • 3 eetlepels kokosolie, vloeibaar
    • 120 ml versgeperste sinaasappelsap
    • 120 ml plantaardige melk, ongezoet
    • 190 gram haverbloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • ½ theelepel bak soda (bicarbonaat)
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 2 theelepels Lion’s Mane Mushroom Extract poeder van Superfoodies

Zo maak je de muffins

  1. Doe de geraspte wortelen, kokosbloesemsuiker en kokosolie in een mengkom en roer goed door elkaar met een lepel.
  2. Voeg de sinaasappelsap en melk toe aan het wortelmengsel en roer opnieuw goed door.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder, de bak soda, het kaneel, gemberpoeder en het Lion’s Mane Extract toe aan de kom met vochtige ingrediënten.
  4. Lepel het even luchtig door elkaar heen, maar meng niet te stevig door elkaar.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de muffinvorm met papieren bakvormpjes.
  6. Vul elk vormpje met ongeveer 2 eetlepels beslag.
  7. Bak 25-30 minuten. Test na 25 minuten of de muffins al goed zijn door een tandenstoker in het deeg te steken. Als deze er droog uitkomt zijn ze goed, anders laat je ze nog 5 minuten in de oven.
  8. Laat de muffins volledig afkoelen.

Share:

Geef een antwoord