Oosterse wraps met walnoten gehakt

Deze Oosterse wraps krijgen door de sojasaus, komijnzaad en verse koriander een lekker en fris exotisch tintje.

Ingrediënten:
– 1 pak wraps
– 2 grote tomaten.
– 1 lente-ui.
– 1 kopje ongezouten hele walnoten.
– 1 flesje zoute sojasaus (shoyu of tamari)
– 1-2 eetlepels verse koriander
– 1 theelepel komijnzaad (gemalen).
– ¼ theelepel korianderzaad (gemalen).
– ½ eetlepel citroensap.
– ½ eetlepel olijfolie.
– ¼ theelepel Himalayazout.
– ¼ krop ijsbergsla.

Bereiding:
Leeg het kopje walnoten in de keukenmachine, maar maal ze niet helemaal fijn. Zorg dat de walnoten tot gehakt-achtige stukjes worden gemalen. Voeg de sojasaus, komijn en korianderzaad daar aan toe en schep het mengsel daarna over in een kommetje. Voor de saus snijdt u de tomaten in kleine blokjes en de lente-ui in kleine snippers. Voeg ze daarna samen in een diep bord en roer het citroensap, de olijfolie, de versgemalen zwarte peper en het Himalaya zout er doorheen en voeg hier wat vers gehakt korianderblad naar smaak toe. Snijdt vervolgens een kwart van een krop ijsbergsla in dunne reepjes en leg een klein handje daarvan midden op een kokos wrap. Leg hier ¼ van het walnotengehaktmengsel en de saus (salsa) bovenop en vouw dan één van de puntjes van de wrap naar binnen. Rol de wrap vervolgens op vanuit de naastgelegen punt. Herhaal dit ook voor de andere drie wraps en u hebt een paar overheerlijke wraps tot uw beschikking en smullen maar!

Share:

1 comment

Geef een reactie