Mijn 4 beste tips om veel meer energie te hebben (+ een ontbijtrecept)

In deze video ga ik je vier van mijn allerbeste tips geven voor meer energie! Hoe kun je snel veel meer energie hebben? In deze video vertel ik je er alles over en geef ik je een heerlijk verzadigend ontbijtrecept.

Ik wil echt de diepte met je ingaan, zodat je een verandering in je levensstijl kunt gaan maken. Want ‘energie’ is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar ik wil dat je echt resultaat gaat zien.  

Wat ontdek je in deze video?

 • Een voedings-, mindset-, anti-stress- en een effectievere bewegingstip voor meer energie!
 • Een recept om gemakkelijk meer gezonde vetten aan je eetpatroon toe te voegen

Bekijk de video

1. Voeding
Wat je eet, wanneer je eet én hoeveel je eet heeft een enorme invloed op je energie-levels. Na zware maaltijden gaat er veel energie naar je spijsvertering en daar word je moe van. Wil je meer energie? Eet dan meer plantaardige voedingsmiddelen, groenten en meer vezels. En zorg dat je meer goede vetten binnenkrijgt. In de video laat ik je zien hoe je dat heel gemakkelijk doet. Vetten zorgen namelijk voor een lange verzadiging.

ONTBIJT RECEPT: Avocado Mousse
Ingrediënten:

Zo maak je de mousse:

 • Mix alle ingrediënten door elkaar met een staafmixer.
 • Schep alles in een glas of bakje en doe er wat vers fruit en cacao nibs overheen.
 • Geniet er direct van.

2.  Mindset
Heb passie voor de dingen die je doet. Mijn visie is dat het hebben van een groter doel en een passie in ons leven zorgt voor veel energie. Waar ga je van ‘aan’? Waarvan heb je het gevoel dat je ervoor wilt leven? Wat in mijn leven geeft me veel passie? Het is het waard om daar altijd naar te blijven zoeken in je leven.

3. Anti-stress
Stress in essentie is het gevoel dat we geen controle meer hebben. Stress komt voort uit angst om controle te verliezen. Stress is het gevoel dat we geen keuzemogelijkheid hebben. We zien geen oplossing of uitweg.
De oplossing is om perspectief te vinden op die momenten. Een paar minuten je ogen te sluiten en te zijn met jezelf. Simpelweg te ademen tot in je buik. En te besluiten dat we onze buitenwereld onze binnenwereld op dat moment niet meer laten beïnvloeden. Want je bent meer dan deze (tijdelijke) omstandigheden! Door dit steeds te doen creëer je stap voor stap een nieuw perspectief in jezelf. Je geeft jezelf ruimte. Ruimte om de dingen anders te bekijken. Innerlijke rust om nieuwe mogelijkheden te creëren in de situatie.

4. Zitten is het nieuwe roken
Dat stellen wetenschappers omdat lange tijd achter elkaar achter een bureau zitten niet goed is voor onze gezondheid. We verouderen er sneller door. We zijn gemaakt om te staan, te bewegen, te lopen… Niet om uren achter elkaar te zitten. Terwijl je dat tegenwoordig, zeker nu we allemaal veel thuis moeten werken, heel gemakkelijk kunt veranderen. Hoe? Ga eens wandelen of tenminste staan terwijl je een werktelefoontje pleegt. Op ons kantoor doen we vaak walking-meetings. Of zorg dat je een sta-bureau aanschaft. Sta elk half uur even op en doe wat oefeningen.

Kies voor een actief en gepassioneerd leven en ga daar helemaal voor!

Het recept in deze video komt uit ons eerste Langer Leven Magazine vol inspirerende interviews, recepten en artikelen (en zonder al die advertenties die je altijd in magazines vindt). Je kunt het magazine hier online bestellen.

Share:

2 comments

 1. Ik las het artikel meer energie.
  Wat zijn dat waardevolle en simpele tips die makkelijk toe te passen zijn maar wel degelijk z”n uitwerking zullen hebben.
  Mijn dank hiervoor.
  Hartelijke groeten,
  Annemiek

 2. Euh.. waar is de link voor het (gratis) magazine? Ben heel benieuwd, maar als ik op de link klik moet ik gewoon betalen

Geef een antwoord