Met Vitamineral Green eet je dagelijks een flink portie alkalische voeding

Vitamineral Green is een product van het bedrijf Health Force. Health Force is een gerenommeerd bedrijf, wat zich een sterke marktpositie heeft weten te bemachtigen, dankzij het produceren van fantastisch fijne en zeer hoog kwalitatieve producten.

Wat is Vitamineral Green?

Vitamineral Green is hier geen uitzondering op en bestaat uit een aantal zeer krachtige, essentiële en bijzonder voedingstoffen. Deze dienen ter ondersteuning van onze algemene fysieke (en daarmee meteen ook onze mentale) gezondheid en kunnen mogelijk zelfs leiden tot het verlichten of genezen van een breed scala aan fysieke klachten en ziektebeelden. De naam vitamineral greens geeft zelf al duidelijk aan om wat voor een soort voedingssupplement we het hier hebben, oftewel een alkaliserend supplement. Dit middel zit natuurlijk, zoals de naam al sterk doet vermoeden, bomvol met de meest gezonde en heerlijke groene wonderplanten die Moeder Natuur maar weet te produceren en die een stevige bijdrage leveren aan onze algemene fysieke gezondheid. De lijst met ingrediënten is bijna eindeloos, maar bestaat onder andere uit verschillende soorten groenten, algen, wilde waterplanten, zeewier en daarnaast een enzym en probiotisch complex als toegevoegde bonus bovenop de al zeer hoge voedingswaarde. Vitamineral green is een prima product voor een ieder die wil beginnen met het reinigen en zuiveren van zijn of haar lichaam en de extra bonus enzym en proteïne complexen zijn een prachtige aanvulling om een sterke algemene gezondheid te kunnen garanderen. Veel superfoods zijn vaak zeer krachtig, maar ook vaak gespecialiseerd in bepaalde eigenschappen of specifiek te gebruiken voor bepaalde fysieke klachten. Vitamineral greens is wat dit aangaat een product wat een breder spectrum aan voedingsstoffen bezit en daarmee ook een breder scala een fysieke issues weet aan te pakken. Wel moeten we stellen dat veel superfoods toch vaak een bijzonder breed spectrum aan helende eigenschappen bezitten, maar het lijkt ons meer dan duidelijk dat het combineren van dit soort wonderlijke voedingsmiddelen een enorme groei in potentiële kracht met zich meebrengt en een uitgebreider pakket aan gezondheid bevorderende eigenschappen bezig dan een enkele superfood op zich. Vitamineral green is tot slot een unieke en zeer krachtige combinatie van een aantal van de meest efficiënte, gezondheid bevorderende, reinigende, herstellende, opbouwende en diepwerkende superfoods uit Moeder Aarde haar prachtige en wonderbaarlijke natuur. Wij kunnen u dit product zeker van harte aanbevelen en hebben vele tevreden klanten die dit product zeer op prijs stellen.


Wat doet Vitamineral Green?

Vitamineral greens is, zoals net vermeld, een product met een zeer breed spectrum aan gezonde en helende voedingsstoffen en superfoods. Het is met name deze eigenschap wat dit tot een zeer bijzonder product maakt en waardoor het zich onderscheid van vele andere producten. De lijst van aanwezige grondstoffen is bijzonder uitgebreid en we gaan in deze tweede paragraaf van dit blog verder uitweiden over welke stoffen hier nu precies in aanwezig zijn en wat hun specifieke helende eigenschappen zijn. Groene voedingswaren hebben de eigenschap ons lichaam sterk te alkaliseren en verzuring van ons lichaam tegen te gaan. Alkalisatie is de methode die aangewend wordt om de aanwezige zuren in een bepaalde medium te neutraliseren door de toevoeging van een base. Onder zuren worden stoffen verstaan die waterstofionen leveren, terwijl het begrip basen staat voor stoffen die waterstofionen opnemen. De meesten onder zullen zich misschien nog van scheikunde lessen op de middelbare school herinneren dat een pH waarde van 7 geldt als neutraal en dat een pH waarde kleiner dan 7 een zuur milieu aangeeft. Een ph waarde boven de 7 geeft een alkalisch (basisch) milieu aan. Ons maagzuur heeft een bijvoorbeeld een pH waarde van 2.0 (sterk zuur), wat nodig is voor het verteren van ons voedsel, terwijl bloed een pH waarde heeft van precies 7.4 (licht alkalisch). De pH waarde van ons speeksel is ongeveer 7.0 , dus neutraal. Voor ons lichaam is het van levensbelang dat de pH waarde van ons bloed op precies 7.4 blijft steken. Om een voorbeeld te geven, een pH waarde van 7.2 is een waarde die wij niet zouden overleven en heeft de dood al tot gevolg. Nu is het niet zo dat ons voedsel een dusdanig sterke invloed op de pH waarde van ons bloed heeft, dat het direct de dood tot gevolg kan hebben, maar het kan zeker een zeer negatieve invloed hebben op ons fysiek en daarmee ook op ons mentale gestel. Ons lichaam heeft wat dit aangaat gelukkig een zeer ingenieus systeem ingebouwd, wat voorkomt dat de pH waarde van ons bloed uit balans raakt. Met name de nieren, lever en de longen spelen een belangrijke rol om dit probleem te voorkomen.

Wel is het mogelijk dat voedsel de pH waarden van onze celstructuur beïnvloed, wat zeer ernstige gezondheidsklachten tot gevolg kan hebben. In een gezond lichaam is de pH waarde van onze celstructuur alkalisch, in een ongezond lichaam slaat de ph waarde uit in de richting van voordeel van zuren. Hoe zuurder onze cellen zijn, hoe ernstiger de klachten zijn of worden. Onze lichaamscellen sterven zelfs af als de pH waarde onder de 3.5 duikt en u kunt zich misschien voorstellen dat het geen plezierige ervaring is als ons lichaam letterlijk in staat van ontbinding is door een te lage pH waarde. Met name calcium, magnesium, kalium en natrium, een paar van de meest voorkomende mineralen in ons dagelijks voedsel, zorgen voor de zogenaamde zuurbuffers om deze problematiek te voorkomen….en ja, u raadt het al, deze komen eigenlijk alleen voor in natuurlijke voedingsmiddelen en met name in groene groenten en fruit, al komen ze ook voor in andere soorten groente en fruit. Om te voorkomen dat ons lichaam en de pH waarde uit balans raakt, dienen we daarom alkalische voedingsmiddelen te consumeren. Dit omdat ons lichaam zelf normaal gezien zuur produceert als gevolg van een normaal en gezond metabolisme. Het consumeren van alkalische voedingsmiddelen zorgt voor de gezonde tegenhanger van dit lichaamseigen zuur. We dienen hiervoor met name te letten op de balans tussen verschillende mineralen in onze voeding. Dit zijn de vier net genoemde mineralen en hoe zijn in verhouding staan tot fosfor, zwavel en chloor. Al deze mineralen leiden uiteindelijk gezamenlijk tot een gezonde of ongezonde zuur/base verhouding in ons fysieke lichaam. Het is daarom van groot belang dat wij als mens zo weinig mogelijk voorbewerkt voedsel tot ons nemen, zoals we tegenwoordig helaas bijna alleen nog maar tegenkomen in de supermarkt en andere winkels. Hoe meer het product bewerkt is, hoe sterker het verzurende effect op ons lichaam vaak is. Hoe minder een product bewerkt is, hoe groter de kans dat het een sterk alkalisch effect heeft op ons lichaam. Helaas bestaan er tegenwoordig een groot aantal oorzaken van verzuring van ons lichaam en dit is niet alleen debet aan ongezonde voeding, al is dit vaak de hoofdoorzaak. We geven hieronder een kort lijstje wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn:

 • Voeding: bijvoorbeeld dierlijk eiwit (vlees), eieren, kaas, pinda’s, haring, kwark, margarine, suiker en (koolzuurhoudende) frisdranken.
 • Genotsmiddelen: koffie (ook cafeïne vrij), zwarte thee, nicotine, alcohol en drugs.
 • Stress & negatieve bijvoorbeeld emoties: bijvoorbeeld ergernis, woede, haast, angst, jaloezie, paniek, afgunst en ruzie.
 • Electrosmog: bijvoorbeeld van wi-fi, mobiele telefoons, computers, tv, elektriciteit masten en kabels, enz.
 • Chemische geneesmiddelen.
 • Overmatig sporten en te weinig beweging.

Volgens de scheikunde zijn zuren en basen elkaars tegenpolen. Afzonderlijk zijn hun restwaarden giftig en mogelijk zelfs dodelijk, maar tezamen neutraliseren zij elkaar perfect in een gezonde balans, althans in het geval van een gezonde levensstijl en door het consumeren van gezonde voeding. Een overschot aan zuren heeft zeer vervelende gevolgen voor onze lichamelijke gezondheid en kan alleen door (alkalische) basen onschadelijk gemaakt worden. Dit terwijl een overschot aan basen nooit problemen geeft, omdat deze zich binden aan het koolzuur wat wij als mens uitademen en dus verder geen enkele schade meer kunnen aanrichten in ons lichaam. We zouden kunnen stellen dat een teveel aan zuren in ons lichaam in feite gelijk staat aan het ontstaan van ammoniak in ons lichaam. Wij zijn er vrijwel zeker van zo goed als niemand dit een prettig idee vindt en hopelijk leidt het lezen van deze conclusie dan ook tot het veranderen van het eetpatroon van diegenen die dit tot nu toe nog niet gedaan hebben. Uiteindelijk plegen deze zuuroverschotten namelijk ernstige aanslagen op ons organisme, al is de mate waarin afhankelijke van onze constitutionele gesteldheid. Een aantal ziektes die bijvoorbeeld gemakkelijk ontstaan bij verzuring van ons lichaam zijn de bekende en mindere bekende spier- en gewrichtsziekten, zoals bijvoorbeeld jicht, reuma, artrose, artritis, reumatoïde artritis en anderen. Dit heeft tot gevolg dat weefsels en mogelijk ook spieren en pezen worden aangetast en degenereren, waardoor ze slechter functioneren en uiteindelijk wellicht geheel niet meer werken. Ook diabetes in beide vormen is vaak een gevolg van de verzuring van ons lichaam, vaak als gevolg van een overschot aan geraffineerde suikers en andere chemische zoetstoffen. Een ander gevolg, met name bij mannen, is het vroegtijdig verliezen van hun hoofdhaar, al is dit een verschijnsel wat tegenwoordig ook steeds vaker bij vrouwen voorkomt. Een ander probleem wat bij vrouwen vaak een gevolg is van het verzuren van hun lichaam, is het ontstaan van cellulitis. Ook levert het verzuren van ons lichaam een groot gevaar op voor de kwaliteit van onze botten, omdat deze alkalisch zijn en door een te hoge zuurgraad in ons lichaam aangetast worden. Het zijn met name dierlijke eiwitten die hier aan bijdragen, evenals het consumeren van de meeste graansoorten. Dit omdat ze het lichaam van mineralen onttrekken (vaak wordt er veel calcium onttrokken) en daarmee de botten verzwakken. Ook ongefermenteerde vormen van soja bezit deze zelfde schadelijke eigenschappen voor ons lichaam. Alleen gefermenteerde vormen van soja, zoals tempeh, natto, miso, seitan en sojasaus zijn niet schadelijk voor ons als mens en onttrekken geen mineralen uit ons lichaam. Daarnaast bevat soja tevens giftige fyto-nutriënten. Dierlijk eiwitrijk voedsel doet een behoorlijke aanslag op onze fysieke calcium voorraad. Daarom is het ook een fabel dat melk en andere zuivelproducten een gezonde hoeveelheid calcium zouden opleveren voor ons lichaam en het tegendeel hiervan is waar. Dit soort zuuropbouwende levens- en genotmiddelen zorgen voor gisting in onze dunne darm en voor vervuiling in de dikke darm. Hierdoor ontstaan veel darmgassen en opzwellingen die zich samen met de lichaamseigen vloeistofketen tot organische en anorganische zuren verbinden. Deze zuren veroorzaken vervolgens weer de opbouw van schadelijke zoutverbindingen in ons lichaam, die zich als slakken afzetten in onze darmen. Een goede ontslakkingskuur is dan meestal een prima middel om dit soort problematiek te lijf te gaan, al dient men daarnaast natuurlijk de leef- en eetgewoonten aan te passen.

Vitamineral green biedt een pracht oplossing voor al dit soort problematiek, door een gezonde hoeveelheid groene groenten, wilde waterplanten en algen samen te voegen in dit fantastische product. Daarnaast zorgen de toegevoegde probiotica en enzym complexen voor een krachtige ondersteuning in het opnameproces van mineralen, vitaminen en andere essentiële voedingstoffen die in ons voedsel aanwezig zijn. Enzymen zijn met name broodnodig in het verteringsproces en ondersteunen de darmen sterk bij de opname van voedingstoffen uit ons dagelijkse voedsel. De aanwezige probiotica garandeert een gezonde darmflora die samen met deze enzymen verantwoordelijk zijn voor dit verteringsproces. Zonder een gezonde darmflora en deze noodzakelijke enzymen is maximale opnamen van gezonde voedingsstoffen eigenlijk zo goed als onmogelijk, wat onherroepelijk leidt tot allerlei vormen van fysieke problematiek op den duur. Dit pracht product is een must voor iedereen die een gezonde basis wil leggen voor zijn of haar fysieke gezondheid en een flinke boost wil geven aan het fysieke immuunsysteem. Zo ondersteunt het bijvoorbeeld gezonde botten, reinigt en voedt ons bloed, voorkomt allerlei vormen van gewrichtsziekten, helpt bij een regelmatige en gezonde stoelgang, ondersteunt ons spijsverteringsproces, garandeert het een gezond darmstelsel en zuivert en ondersteunt het onze lever en nieren. Daarnaast bevat het zeer hoge doseringen natuurlijke en goed opneembare vitaminen, mineralen, spoorelementen, fyto-nutriënten, chlorofyl, alle essentiële aminozuren, antioxidanten, essentiële vetzuren, enzymen, probiotica en een veelvoud aan andere natuurlijke en gezondheid bevorderende voedingsstoffen.

Voedingsstoffen in deze Superfood

We hebben hieronder tot slot alle aanwezige ingrediënten voor de nieuwsgierigen op een rij gezet:

 • Planten: Gerstgras, Tarwegras, Netelblad, Paardestaart plant, Alfalfablad-sap, Paardenbloem blad-sap (Molsla), Kamut gras-sap, Gerstgras-sap, Havergras-sap, Broccoli sap, Boerenkoolsap, Spinazie sap, Peterselie sap, Kliswortel, Nopal cactus, Gember, Amla bes (Indische Kruisbes).
 • Wilde waterplanten: IJslandse Kelp, Nova Scotia Dulse.
 • Algen: Spirulina, Chlorella (broken cell-wall).
 • Enzyme-complex: Amylase, lipase, protease, cellulase, bromelaïne, papaïne. alpha-galactosidase.
 • Probiotisch complex: L. Salivarius, L. Plantarum, S. Faecium, L. Acidophilus, DDS-1 Acidophilus, S. Thermopolis, Bifidus, L. Casei, B. Subtilus, L. Bulgaricus, B. Laterosporous, S. Fradiae, S. Cellulasae, S. Griseoflavus, P. Calcis, P. Denitrificans, P. Fluorescens, P. Gelatic, P. Marinoglutinosa, P. Nigraclens, P. Putida, M. Verrucaria, K. Zopfit, B. Lipolyticum, B. Stationis, B. Succinogenes, B. Brenis, B. Macerans, B. Pumilus, B. Polymyxa, A. Brasilienese, A. Lipoferum, A. Agilis, A. Citreus, A. Globiformis, A. Luteus, A. Simplex, A. Lwolfii, A. Terreus, P. Chrysosporium, R. Arrhizus, T. Viride.

Waar kan ik Vitamineral Green kopen?

Vitamineral greens is een product wat over het algemeen alleen te koop is in gespecialiseerde raw food en superfood winkels, al is het her en der ook mogelijk dit product te verkrijgen of te bestellen bij een plaatselijke natuurreform zaak of een biologisch winkel. Dit is echter bij hoge uitzondering, omdat men zelden of nooit met dit product bekend is en de grotere distributie centra waar deze winkels mee werken dit product niet kennen of verkopen. Daarom is het raadzaam om dit product in een gespecialiseerde raw food of superfood winkel aan te schaffen. Ook op het internet vindt u dit product in soortgelijke webwinkels, zoals die op onze website www.superfood.nl U kunt uw bestelling daar 24 uur per dag en 7 dagen per week plaatsen en wij zien uw bestelling graag tegemoet en dragen er zorg voor om deze zo spoedig mogelijk bij u thuis te laten bezorgen.

Hoe gebruik ik Vitamineral Green?

Vitamineral greens is een product wat in poedervorm of capsulevorm geleverd wordt. De laatste vorm zal geen twijfel laten over de manier van consumptie, terwijl de eerst vorm zich uitstekend leent voor allerlei verschillende vormen van lassies, shakes en smoothies. Het is uit onderzoek gebleken dat dit product op geen enkele manier schadelijk voor uw lichaam kan zijn en er feitelijk geen overdosering van mogelijk is. Wel raden wij aan om dagelijks ongeveer 1-2 eetlepels van dit product te gebruiken voor een maximum impact en effect op uw fysieke gezondheid. Daarnaast is het zo dat de behoefte aan dosering kan verschillen per type lichaam en persoon. We raden u daarom aan om naast de richtlijn ook vooral uw intuïtie te raadplegen, want zoals gezegd, uw behoefte kan verschillen met de richtlijn en er is geen overdosering mogelijk. Het is zelfs zo dat u beter teveel kunt nemen, dan te weinig. Dit omdat het een compleet voedingsmiddel is en geen supplement. Voor een volledig effect dient daarom een minimale hoeveelheid geconsumeerd te worden. Daarnaast raden wij aan een verhouding aan van minimaal 1 glas vocht ten opzichte van elke eetlepel vitamineral green. Tot slot geven we het advies om met een kleine dosering te beginnen en deze dosering langzaam op te voeren tot ongeveer 2 eetlepels per dag, afhankelijk van de persoonlijke fysieke behoeftes. Klik hier en hier voor twee heerlijke smoothie recepten met Vitamineral Greens.

Share:

Geef een reactie