Mentale prestaties verbeteren met Brain On

Brain On is een werkelijk fantastisch product van het al net zo fantastische bedrijf E3. E3 is een bedrijf met een zeer gerenommeerde naam in het wereldje van raw food en superfood producten en dat is niet voor niets. Dit bedrijf specialiseert zich al vele jaren in zeer exclusieve en uiterst krachtige producten die een flinke impact hebben weten te maken in dit marksegment en met name ook op de gezondheid en levens van vele mensen. Dit natuurlijk in positieve zin, want de producten van dit bedrijf worden niet voor niets gerekend tot de meest hoog kwalitatieve producten die er maar zijn ter wereld.

Wat is Brain on en waar komt het vandaan?

Het product Brain On bestaat uit 50 gram zogenaamde kristalvlokken en zijn gemaakt van een zeer bijzondere algensoort met de naam ´AFA algen´, ook wel ´KLA algen´ genaamd. Brain On is een gepatenteerd extract wat op een zeer speciale manier gemaakt is van deze bijzondere algensoort. E3 heeft het unieke patent op het maken van dit product en heeft zich dankzij dit soort gespecialiseerde producten een goede positie weten te veroveren op de markt van raw food en superfood producten en dit is naar ons idee geheel terecht. De kwaliteit van het product is bijzonder hoog en vele mensen hebben erg veel baat bij de voordelen ervan.

Dan nu verder over de AFA/KLA alg. De laatste naam van deze alg is afgeleid van de bron van oorsprong van deze bijzonder algensoort en verwijst naar het Klamath meer in de staat Oregon in de Verenigde Staten. De alg komt met name voor in het deel wat wel bekend staat onder de naam ‘ Upper Klamath Lake’, want het meer heeft ook nog een ‘lower’ deel. Het gaat in dit geval om een oud vulkanisch meer wat zo rond de 1500 meter hoogte ligt en het meer heeft een doorsnee van maar liefst 10 kilometer. Dit zijn flinke proporties welke laten zien dat het hier ooit om een gigantische vulkaanuitbarsting ging die dit meer uiteindelijk tot stand heeft weten te brengen. Het bijzondere aan dit meer is dat het ’s werelds meest mineraalrijke en alkalische water ter wereld bevat, wat zeer stevig bijdraagt in de bijzonder hoge kwaliteit van de AFA/KLA algen die aanwezig zijn in het meer. Dit meer wordt namelijk gevoed door water vanuit een ander meer, wat ook wel bekend staat als ‘Crater Lake’. Het verzamelde water in dit kratermeer sijpelt langzaam door de poreuze oude vulkaanwanden heen en neemt hierdoor grote hoeveelheden voedingsstoffen op, die vervolgens via een bergrivier naar het Klamath meer worden afgevoerd. Dit water heeft een pH-waarde tussen 9 en 11, iets wat nergens anders ter wereld voorkomt en wat daarmee ’s wereld meest alkalische water is. Daarmee zijn tevens de ideale leefomstandigheden van de AFA alg gecreëerd. Een prachtig voorbeeld van hoe de natuur ingenieus te werk gaat en zo wederom een prachtig rijke voedingsbron creëert voor alle planten en dieren in de omgeving.

Zoals liefhebbers van verschillende algen-superfoods wel weten, gaat het ook hier om een zeer oude vorm van voeding die we ook gerust ‘oer-voeding’  zouden mogen noemen. Dit omdat algen waarschijnlijk de alleroudste wezens op onze planeet zijn, althans, dat is wat de wetenschap vermoed naar aanleiding van het bestuderen van vele fossielen. Wetenschappers schatten dat microalgen mogelijk maar liefst 2.8 miljard jaar op aarde bestaan, wat natuurlijk een bizar lang tijdsbestek is. De AFA alg is volgens deze wetenschappers zo rond 3,5 miljoen jaar geleden verschenen op onze planeet. Verder worden microalgen tot de eencelligen gerekend en vormen zij volgens vele wetenschappers de basis voor de gehele wereldwijde voedselketen. Dit geld ook voor deze bijzondere AFA alg, die ook wel bekend staat als ‘Aphanizomenon Flos-Aquae’ en welke valt onder de blauwgroene algensoorten. Andere algensoorten die hiertoe behoren zijn de bekendere soorten chlorella en spirulina, alsook het minder bekende marine fytoplankton. Daarnaast bestaan er nog zo’n 40.000 andere algensoorten, waarvan de meesten niet geschikt zijn voor consumptie en ons als mens zelfs ernstig ziek zouden maken. Denkt u dus vooral niet dat algen per definitie gezond zijn, want dat is dus niet het geval, al hebben ze natuurlijk wel hun functie in de natuur. Zo zorgen deze algen bijvoorbeeld voor het leveren van ongeveer 80% van de gehele wereld zuurstofvoorraad, wat maar weer eens even laat zien hoe belangrijk de kleinste schakels in onze natuur zijn en hoe groot hun invloed op al het leven is op onze planeet. Daarom mogen we geen enkel wezen en hun belang voor het natuurlijk equilibrium ooit onderschatten, opdat we op die manier hopelijk mogen voorkomen dat we onherroepelijke schade aanrichten. Het is namelijk aan de algen te danken dat onze atmosfeer zo rijk is aan zuurstof, welke zij creëren door middel van zonlicht en fotosynthetische processen die uit het opvangen van zonlicht ontstaan. Het is zeer zeker interessant om eens stil te staan bij het feit dat al het leven, zelfs de grootste dieren en ook wij mensen op Aarde, allemaal ons leven te danken hebben aan deze bijzonder kleine en minuscule organismen.

Wat doet Brain On?

Zoals de naam al doet vermoeden natuurlijk, is Brain On een fantastisch product voor het voeden, verbeteren en ondersteunen van onze hersenen en de hersenfuncties. Brain On is zoals gezegd een gepatenteerd extract van de zeer heilzame AFA of KLA algen. Deze algen bevatten een  bijzonder hoog aantal voedingsstoffen die essentieel zijn voor ons lichaam, zoals bijvoorbeeld verschillende vitaminen (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 en C), mineralen (o.a. selenium, magnesium, ijzer, koper en zink), aminozuren, antioxidanten (zeer grote hoeveelheden), sporenelementen, eiwitten (maar liefst 60% !!!). RNA, DNA en andere nutriënten. Met name de hoeveelheid antioxidanten, zoals betacaroteen, lycopeen en luteïne, zijn bizar hoog te noemen, waardoor dit product niet alleen bijzonder werkzaam is ter verbetering en ondersteuning van onze hersenfuncties, maar tevens een zeer krachtig wapen levert tegen het ontstaan van kanker in ons lichaam en dus ook in onze hersenen. Antioxidanten gaan namelijk de werking van vrije radicalen in ons lichaam tegen, welke een desastreus effect hebben op onze lichaamscellen. Dit is te vergelijken met de werking van zuurstof op ijzer, wat uiteindelijk roest als gevolg heeft en de structuur en stevigheid van ijzer zeer ernstig aantast. Dit geld dus ook voor de werking van deze zuurstof vrije radicalen in ons lichaam en blauwgroene algen zijn een fantastisch product om dit soort mutatieprocessen in ons lichaam af te remmen en zelfs stop te zetten. Dit om zo ernstige ziektebeelden als kanker te bestrijden en te voorkomen. Verder bevat de AFA alg nog meervoudige lange-keten suikers (polysachariden) en grote hoeveelheden essentiële vetzuren, in dit geval lange-keten omegavetzuren.

Zoals de kenners mogelijk is opgevallen, hebben we tot nu toe twee verschillende groepen nutriënten genoemd die in grote hoeveelheden voorkomen en uiterst belangrijk zijn voor de effectiviteit van het product Brain On. Brain On is met name zo bijzonder en krachtig door de aanwezigheid van de grote hoeveelheden B-vitamines en de essentiële lange-keten omegavetzuren. We zullen eens wat dieper ingaan op de betekenis en het effect van deze nutriënten op onze hersenen en waarschijnlijk bent u het daarna roerend met ons eens dat dit een fantastisch product is een optimale gezondheid van onze hersenen.

Allereerst is het zo dat B-vitaminen zeer belangrijke functies voor onze hersenen verrichten. Ook zijn ze betrokken bij zo goed als elk fysiek proces wat zich maar afspeelt in onze lichamen, maar voor dit blog beperken we ons tot de hersenen en hun functies. De B-vitaminen die het belangrijkst zijn voor onze hersenen zijn met name vitamine B6 en vitamine B12. Zo zijn deze vitamines bijzonder goed voor mensen die lijden aan neerslachtigheid en depressie, wat zo goed als altijd mede wordt veroorzaakt door een gebrek aan de juiste voedingsstoffen. Veel mensen beseffen dit vaak niet, maar hun gemoedstoestand heeft in zo in een zeer groot deel van alle gevallen te maken met hun voeding en de voedingsstoffen die ze hieruit binnen krijgen. Een gebrek aan vitamine B6 en B12 kan ernstige mentale en hieruit volgende emotionele evenwichtsstoornissen tot gevolg hebben en dit is dan ook waarom het zeer belangrijk is om te zorgen dat we onze B-vitaminen hoe dan ook binnen krijgen, met name vitamine B6 en B12. Dit althans wat het voorkomen van neerslachtigheid en depressie aangaat. Vitamine B6 is zo erg belangrijk voor het aanmaken van verschillende aminozuren in onze hersenen. Deze aminozuren worden vervolgens omgezet in belangrijke neurotransmitters en hormonen die onze hersenen goed laten functioneren en onze gemoedstoestanden beïnvloeden. Eén van deze stoffen is serotonine, een stof waar depressieve mensen per definitie een ernstig gebrek aan hebben. Dit wordt ook wel het ‘geluk stofje’ genoemd en is een stof die onze hersenen bijvoorbeeld aanmaken als we gelukkig of verliefd zijn. Het fysiek bedrijven van de liefde, alsook het koesteren van verliefde gevoelens voor iemand zijn voorbeelden van omstandigheden waaronder ons lichaam zorgt voor een verhoogde aanmaak van dit stofje in onze hersenen. Dit is ook waarom het zo belangrijk is voor mensen om lief te hebben en geliefd te zijn door anderen. Liefde is zo essentieel voor ons als mens en een gebrek hieraan lijdt per definitie tot depressiviteit, neerslachtigheid en vele ziektebeelden. De andere stoffen die uit deze aminozuren worden aangemaakt zijn dopamine, adrenaline en noradrenaline. Vitamine B12 is al net zo belangrijk voor onze hersenen en ons mentale welzijn, want deze vitamine is met name erg goed tegen verschijnselen als Alzheimer en andere vormen van dementie en degeneratieve hersenstoornissen. Vitamine B12 is tevens bijzonder belangrijk voor het in stand houden van de juiste hersenchemie en voor het regenereren van onze hersencellen. Ook helpt vitamine B12 tegen (manische depressiviteit), ADHD/ADD, bipolaire stoornissen, angstaanvallen, paranoia en andere hersen- en gedragsstoornissen. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar meer informatie over de verschillende B-vitaminen en met name ook vitamine B12 hebben we hier twee verschillende links geplaatst naar andere blogs op onze website:

B-vitaminen
Vitamine B12

Zoals hopelijk duidelijk is geworden zijn de B-vitaminen in het product Brain On dus met name geschikt voor het bestrijden van mentale (en hieruit volgende emotionele) disbalans en dementie. Het product bestrijd dit soort symptomen bijzonder effectief, maar heeft daarnaast nog een bijzonder reeks aan uiterst krachtige eigenschappen in relatie tot het werken van onze hersenen. Dit komt met name door het heilzame effect wat Brain On heeft op ons zenuwstelsel. Aangezien onze hersenen voor het overgrote deel bestaan uit zenuwen en hun verlengstukken (neurotransmitters) moet dit product dus wel een positieve invloed hebben op onze veelgebruikte en vaak overwerkte en flink gestresste bovenkamer. Dit is ook gebleken uit klinisch onderzoek, waaruit naar voren kwam dat:

– Brain On zorgt voor toegenomen lange- en korte termijngeheugen.
– Brain On zorgt voor vergroot probleem oplossend denkvermogen.
– Brain On zorgt voor scherpere focus.
– Brain on zorgt voor krachtigere mentale weerbaarheid onder stressvolle omstandigheden.
– Brain on zorgt voor een verlaagd risico op neerslachtigheid en depressie.
– Brain On zorgt voor verhoogde mentale stabiliteit en algeheel welzijn.
– Brain On zorgt voor toegenomen creatief denkvermogen.
– Brain On zorgt voor expansie in visualiseringsvermogen.
– Brain On zorgt voor de synchronisatie van de linker- en rechterhersenhelft.
– Brain On zorgt voor verbeterde functie van de epifyse, hypofyse, hypothalamus en pijnappelklier.
– Brain On zorgt voor het beter herinneren van dromen na het ontwaken.
– Brain On zorgt voor het versneld bereiken van alfa-staat in meditatie.
– Brain On zorgt voor vermindering van symptomen van gedragsstoornissen zoals ADHD/ADD, hyperactiviteit, agressie, woedeaanvallen, neerslachtigheid, depressiviteit en anderen.

Nu is het zo dat u zich mogelijk afvraagt hoe dit allemaal mogelijk is met Brain On en de hierin aanwezige AFA/KLA algen. Afgezien van alle andere nutriënten die deze algen rijk zijn, zijn met name de B-vitaminen en de essentiële lange-keten omegavetzuren hier verantwoordelijk voor. Het is vervolgens met name de laatste groep die een zeer bijzonder heilzaam effect heeft op ons zenuwstelsel, zoals hierboven al eerder genoemd werd. Deze omegavetzuren die we wel kennen als omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren zijn namelijk bijzonder rijk aan een drietal stoffen die essentieel zijn voor onze hersenen, hersenfuncties en hersenchemie. Dit zijn A.L.A. (alpha-linolenic acid) D.H.A. (decosahexanoic acid) en P.E.A. (phenylethylamine acid). We gaan in de onderstaande paragrafen dieper induiken op de speciale betekenis van deze nutriënten voor onze hersenen.

A.L.A. (een middellange-keten vetzuur) en D.H.A. (een lange-keten vetzuur) vormen samen rond de 50% van alle vetzuren in de hier behandelde AFA alg. Deze vetzuren ondersteunen en verrichten vele functies in ons lichaam, zoals bijvoorbeeld het ondersteunen van ons afweersysteem. Ook vormen deze vetzuren de brandstof die ons zenuwnetwerk nodig heeft om te kunnen functioneren. Zonder deze vetzuren zou ons zenuwnetwerk namelijk niet in staat zijn om elektrische impulsen door dit zenuwnetwerk te sturen. Omegavetzuren zijn namelijk het middel wat er voor zorgt dat dit mogelijk is. Normaliter is het zo dat ons lichaam zelf ook deze vetzuren aanmaakt, maar het lichaam doet dat niet in afdoende mate en daarom is het zeer belangrijk dat wij als mensen erop letten dat we genoeg omega vetzuren binnenkrijgen en dan met name omega-3 vetzuren. De ideale verhouding tussen beide vetzuren is in de verhouding 1:2. Omega-9 vetzuren dienen we ook binnen te krijgen, maar dit in mindere mate dan beide anderen. Tegenwoordig is het echter zo dat de meeste mensen een zeer ernstig tekort aan omega vetzuren vertonen en dan met name aan omega-3. Vaak krijgen ze wel omega-6 vetzuren binnen helaas hoofdzakelijk via ongezondere vormen van olie, zoals zonnebloem- of sojaolie. Vaak worden deze oliën ook nog eens verhit, waardoor veel schadelijke transvetten ontstaan. Ook is het zo dat een verkeerde verhouding of teveel aan omega-6 vetzuren juist weer kan leiden tot een verhoogd ongezond (LDL) cholesterol gehalte. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk veel zaden zoals lijnzaad, chia zaad, hennepzaad en andere bronnen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren te consumeren. Avocado’s zijn hier ook een prima middel voor. Dit dienen we te doen om een groot aantal problemen voor zowel lichaam als geest te voorkomen, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, Alzheimer, depressie, gedragsstoornissen, neuroses, auto-immuunziekten, artritis, hart- en vaatziekten en huidproblemen. De consumptie van deze vetzuren staat dus niet alleen in relatie tot het welzijn van onze hersenen, maar ook tot vele andere gezondheidsaspecten die van levensbelang zijn. Zo ondersteunt dit product zoals gezegd tevens onze weerstand, wat het bijzonder effectief doet door gericht immuun cellen aan te sturen naar de plaats waar het probleem zich in ons lichaam voordoet. Deze vetzuren bestrijden zo bijvoorbeeld allerlei soorten infecties in ons lichaam en doen dat op uiterst effectieve wijze. U haalt met Brain On een product in huis wat niet alleen het welzijn van uw grijze massa beschermt en positief beïnvloed, maar het ondersteunt daarnaast uw fysieke weerstand ook tevens op effectieve wijze.

Dan komen we vervolgens aan bij het bijzondere stofje PEA, wat verantwoordelijk is voor het activeren van neurotransmitters in onze hersenen. Dit geld specifiek voor het hersendeel wat verantwoordelijk is voor ons concentratievermogen, ons cognitieve denkwerk, alertheid, scherpzinnigheid en ons lange- en korte termijngeheugen. Ook PEA wordt normaliter door ons lichaam zelf aangemaakt en dit met name op momenten dat we echt intens genieten van iets, zoals bijvoorbeeld een lekkere knuffelparty, een goed boek of mooie film. Dit is het moment dat ons lichaam dit stofje in verhoogde hoeveelheden aanmaakt en wat er voor zorgt dat we ons gelukkig voelen. Het heeft een soortgelijk effect als serotonine in onze hersenen en ook hiervoor geld dat het een stof is die in grotere hoeveelheden voorkomt bij mensen die mentaal stabiel zijn en positief in het leven staan. Depressieve mensen hebben ook aan dit stofje vaak een zeer ernstig gebrek, wat ook wel ‘the love chemical’ wordt genoemd en terecht! Gevoelens als gelukzaligheid, euforie, blijdschap, verliefd zijn en opwinding zijn allemaal gevolg van een afdoende hoeveelheid van EPA in ons lichaam en onze hersenen. EPA helpt ons om pessimisme achter ons te laten en om daar waar we ooit problemen zagen weer uitdagingen te zien, waar we ons graag mee meten. Dit om ons zelf te testen en te groeien en leren in het leven, wat uiteindelijk het doel is waarmee we hier op Aarde zijn gekomen. PEA staat verder niet alleen bekend als ‘the love chemical’, maar ook tevens als ‘the runner’s high’ wat verwijst naar de rush en kick die mensen kunnen krijgen na intens sporten. Ook heeft dit te maken met het feit dat ons lichaam zeer grote hoeveelheden van deze stof aanmaakt als we flink fysiek bewegen. Daaruit blijkt ook dat het niet voor niets is dat mensen die neerslachtig en depressief zijn tot beweging en het liefst tot intensief sporten worden aangespoord. Daarnaast zijn AFA algen ook een prima middel om dit soort negatieve stemmingen en problemen aan te pakken en ons op die manier weer uit het mentale slop te trekken. Dit zodat we weer van het leven kunnen gaan genieten, waar het uiteindelijk toch voor gemaakt is.

Om dit blogdeel af te sluiten kunnen we met een gerust hart concluderen dat Brain On een zeer krachtig product is voor het ondersteunen van vele mentale processen en gemoedstoestanden. Er is eigenlijk maar één andere superfood ter wereld die ook in staat is dit te bewerkstelligen door de aanwezigheid van flinke hoeveelheden PEA en dat is rauwe cacao. Ook dit is een superfood die bekend staat om het feit dat het mensen helpt met problemen zoals depressie en neerslachtigheid. Een ander voordeel van deze producten, in tegenstelling tot reguliere antidepressiva, is dat ze een eetlustremmend effect hebben, wat tot mogelijk gevolg heeft dat u ook nog eens extra overtollig lichaamsgewicht kwijt raakt, waar ook bijzonder veel mensen mee kampen in deze tijden. Al met al zijn wij bijzonder trots zijn om dit product te kunnen verkopen in onze online webwinkel, om op die manier wederom een prachtige bijdrage te kunnen leveren aan zowel uw mentale alsook uw fysieke gezondheid.

Waar kan ik het product Brain On kopen?

Het pracht product Brain On is helaas voor velen niet gemakkelijk te verkrijgen, althans niet in de winkels in hun woonplaats. Het is namelijk zo dat dit een product is wat eigenlijk alleen te koop is in gespecialiseerde raw food en superfood winkels. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om dit product soms aan te treffen in een zeer uitgebreide natuurreformzaak of biologisch winkel, maar de kans is echter vrij klein. Gelukkig komt hier wel hoe langer hoe meer verandering in en ziet men steeds vaker dit soort producten opduiken in deze winkels. Dit zowel in de kleinere dorpen en steden als de grotere. Op dit moment is het echter zo dat deze producten vaak alleen nog maar in de randstad en dan met name in Amsterdam te vinden zijn. Online heeft u een groter kans van slagen, waar u ook onze webwinkel vindt. Dit onder de link www.superfood.nl waar u 24 uur per dag en 7 dagen per week uw producten kunt bestellen en wij er zorg voor dragen dat deze binnen 2 werkdagen bij u thuis worden bezorgd.

 

 

Share:

2 comments

Geef een antwoord