Maak deze heerlijke, gezonde traktatie tijdens de kerst!

Kan jij ook altijd zo uitkijken naar de feestdagen en het genieten van lekker eten? Maar heb je iets minder zin in een opgeblazen buik of een enorme energiedip na het eten?

Maak dan deze heerlijke traktatie die ook nog eens makkelijk te bereiden is. Glutenvrij, zuivelvrij en zonder geraffineerde suikers. Zo kom je zonder buikpijn, stralend en vol energie de feestdagen door! En je kunt meteen aan jouw gasten laten zien dat gezond en lekker eten heel goed samen gaan.

In deze video van Nathalie Kemna:

GRANOLA CUPS MET ROZE KOKOSYOGURT

Ingrediënten:

(voor 6 kopjes)

  • ¾ kopje (75 g) haver (gecertificeerd glutenvrij indien nodig)
  • ½ kopje (80 g) amandelen
  • ½ kopje (35 g) geraspte kokos
  • 1 el (10 g) hennepzaad
  • snufje Himalayazout
  • 3 el kokosolie
  • 2 el maplesiroop
  • 2-3 el koud water
  • handvol frambozen
  • 1 kopje (dikke) kokosyoghurt Griekse stijl
  • 1 el Luminouspoeder
  • jouw keuze uit bessen, muntblaadjes en/of kokosvlokken, om te serveren

Instructies:

  1. Doe de haver, amandelen, geraspte kokos, hennepzaad en zout in een keukenmachine. Pulse-blend een paar keer om af te breken en te mengen.
  2. Draai de keukenmachine op een constante snelheid en giet tijdens het mixen langzaam de kokosolie, maplesiroop en water erin, een eetlepel per keer. Stop wanneer het mengsel aan elkaar begint te kleven en gemakkelijk in een bal te rollen is.
  3. Vet 6 muffinvormpjes lichtjes in. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en druk elk deel in een muffinvorm om een bekervorm te creëren (het wordt gemakkelijker om met het deeg te werken als je je handen een beetje vochtig maakt).
  4. Bak granolakopjes gedurende 12 minuten op 175°C/gasoven stand 4 of tot ze aan de randen goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  5. Pureer de frambozen met een vork in een kom, voeg dan de kokosyoghurt en Luminous- poeder toe en meng goed.
  6. Vul vlak voor het serveren elke granolabeker met ongeveer 2 theelepels roze yoghurt. Decoreer met bessen, muntblaadjes en kokosvlokken. Serveer en geniet!

Fijne feestdagen gewenst namens Superfoodies!

Zoek je nog een recept voor een feestelijke taart? Bekijk dan eens dit recept voor een waanzinnig mooie RASPBERRY POMEGRANATE CAKE.

Share:

Geef een antwoord