Lucuma Ice cream

Hieronder volgt een heerlijk recept voor Lucuma ijs, vrijwel identiek aan het ijs wat in grote mate geconsumeerd wordt in Peru en andere Midden- en Zuid-Amerikaanse landen.

Ingrediënten:
– 1½ kopje rauwe cashewnoten (geweekt).
– ½ kopje kokos, kokosvlees of rauwe kokosboter.
– ½ kopje biologisch lucuma poeder.
– ¼ tot ½ kopje zoetstof ahornsiroop.
– 1 heel vanillestokje.
– 1½ eetlepel psyllium vezels.
– ½ kopje bronwater.
– ¼ kopje maca poeder.
– een snufje Himalaya of Keltisch zeezout (naar smaak toevoegen).

lucuma ijs

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten toe in een blender of keukenmachine en mix het tot het een mooi beslag vormt. Doe het geheel in een container in de vriezer, en bevries het geheel totdat het de perfecte consistentie heeft. Een ijsmachine is niet vereist, maar je kan zeker gebruik maken van één. Zorg ervoor dat u de aanvullende aantekeningen te lezen hieronder. Hieronder volgt nog wat extra informatie over de ingrediënten en hoe deze te bewerken en toe te voegen. Geniet ervan en laat het smaken!

Cashewnoten:
Neem alleen rauwe cashewnoten, dus niet van tevoren gepelde noten. Laat deze gedurende 4-8 uur weken in bronwater. Dit verzacht de noten en zal hen tot leven wekken, wat zeker in de smaak terug te herkennen zal zijn. Ook betekent dit dat de juiste enzymen gemakkelijk verteerbaar en beschikbaar zullen zijn. Let erop de noten goed af te spoelen na het weekproces.

Kokosnoot:
Na alle varianten van kokosnoot te hebben geprobeerd, is de conclusie getrokken dat kokosboter of kokosvlees het meest geschikt is. Het best geschikt zijn jonge Thai kokosnoten, maar ook bruine kokosnoten zijn een fantastische verrijking van dit ijs. Ook is het mogelijk het bronwater in dit recept te vervangen met kokoswater.

Lucuma poeder:
Dit is natuurlijk de primaire ingrediënt waarnaar het ijs is genoemd en dit fantastische voedingssupplement hoort natuurlijk thuis in dit heerlijke Zuid-Amerikaanse ijs.

Vanille:
Versnipper de vanille voor het uiteindelijk toe te voegen aan het ijs. Ook is het mogelijk vanillepoeder in plaats van een vanillestokje toe te voegen, let u er wel op dat u biologisch vanillepoeder gebruikt.

Psyllium vezels:
Deze vezels zorgen voor een gelatineachtige werking en maken het ijs dikker, steviger en makkelijker op te scheppen. Ook is het mogelijk om de psyllium vezels te vervangen met chia zaad.

Maca:
In een ander blog weiden we verder uit over de kwaliteiten van Maca, maar we verklappen nu alvast dat maca een uitermate gezonde bron van koolhydraten, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen en vezels is. Daarnaast reguleert maca onze hormoonhuishouding en geeft het een flinke dosis gezonde energie.

Tot slot zijn er natuurlijk legio variaties op dit ijs te bedenken door er andere superfoods en voedingssupplementen aan toe te voegen zoals: chia zaad, kaneel, bijenpollen, honing, hennepzaad en vele andere producten. Wat u ook probeert, probeer er op te letten dat alle producten van biologische afkomst zijn om het consumeren van grote hoeveelheden pesticiden, herbiciden en fungiciden te voorkomen. Tot slot hopen wij bij Superfood.nl dat het u smaakt en zullen wij ook in de toekomst u allen blijven verblijden met onze blogs en recepten met superfoods.

Share:

1 comment

Geef een antwoord