Lovechock – de rauwe cacao superfood reep vol liefdesstofjes

Lovechock! Het is onderhand een flink begrip aan het worden in ons kleine Nederland en zoals het op ’t moment lijkt, is Nederland langzaam maar zeker te klein aan het worden voor de expansiedrift van dit vers opgezette bedrijf met blijkbaar flink veel ambitie en hoge kwaliteitsproducten in huis. Ook Duitsland en andere landen lijken langzaam maar zeker voor de bijl te gaan als het gaat om het genieten van deze bijzonder lekkere en oergezonde rauwe cacaorepen.

Wat zijn lovechock repen en waar komen ze vandaan?

Lovechock is ontstaan uit het brein van de Nederlandse onderneemster Laura de Nooijer, geboren in Lisse en woonachtige in het legendarische Amsterdam. Een dame die weet wat ze wil en haar visie op raw foods en superfoods veel kracht bijzet door in relatief zeer korte tijd een zeer inspirerend en bijzonder product op de markt te lanceren. Lovechock begon zeer klein met slechts één of enkele rauwe cacaoreep varianten op de markt te brengen. Geduld en doorzettingsvermogen bleken echter wederom de nodige ingrediënten te zijn voor het ontstaan van een succesvol en productief bedrijf. Wat ooit begon met een enkele rauwe cacao reep met rauwe cacao nibs is onderhand uitgegroeid naar een assortiment van vijf verschillende en bijzonder smaakvolle repen en het einde is nog lang niet in zicht. Op dit moment zijn er de volgende smaken:

– Raw cacao nibs. (stukjes rauwe cacao bonen).
– Almond & Fig. (amandelen en vijgen).
– Goji & Orange (goji bessen en sinaasappel).
– Inca berries & Pineapple (inca bessen (physalis) en ananas).
– Mulberry & Vanilla (moerbeien en vanille).

Diegenen onder ons die dit bedrijf hebben zien opstarten en het langzaam hebben zien groeien, zullen vast en zeker al uitkijken naar de volgende creaties van Laura en haar team. Ook wij bij superfood.nl laten er geen twijfel over bestaan dat dit wederom bijzonder smakelijke varianten van haar bijzonder populaire rauwe cacaorepen zullen worden.

Laten we eens een kijkje gaan nemen naar waar deze overheerlijke producten van gemaakt worden en dit combineren met wat meer achtergrondinformatie over dit bedrijf, de producten, motivatie en alle gebruikte ingrediënten. De doelstelling van lovechock is om mensen blij te maken met een simpelweg gezonde cacaoreep, zonder gebruik te maken van allerlei vervuilende en beschadigende bewerkingsprocessen en ingrediënten, die onze gezondheid uiteindelijk flink kunnen schaden. Dit is iets waar niet iedereen altijd even aandachtig bij stil staat. De westerse voedingsindustrie is helaas een tak van industrie die hoe langer hoe vaker negatief in het nieuws komt in relatie tot het ziek maken van mensen met allerlei toegevoegde kunstmatige voedingsstoffen, die geen enkel ander doel dienen dan het veiligstellen van de economische belangen van deze bedrijven. Dit leidt tot het gebruik van allerlei verschillende vormen van kunstmatige kleur-, geur-, smaak- en zoetstoffen, evenals allerlei bindmiddelen, emulgatoren, gistextracten en ga zo maar door. Ook alle zoete producten die tegenwoordig in bizar grote hoeveelheden te koop liggen in onze winkels, worden vervuild met dit soort onnodige en ziekmakende ingrediënten. Dit is iets waar Lovechock niet aan mee wenst te doen en het bedrijf wil juist laten zien dat door gebruik van gezonde, natuurlijke en onbewerkte producten ook overheerlijke producten kunnen worden gemaakt voor de zoete trek. Door gebruik van zuivere en onbewerkte cacao uit Ecuador en dit product te combineren met heerlijk gezond vers fruit, kokosproducten en andere gezondheid bevorderende ingrediënten laat lovechock juist zien dat het mogelijk is om gezonde alternatieven te leveren voor alle kunstmatige en geraffineerde zoetstoffen en lekkernijen, die al bij miljoenen mensen over de gehele wereld tot vele gezondheidsproblemen hebben geleid, waarvan suikerziekte (diabetes) er slechts één is. Al deze bewerkte voedingsproducten uit de westerse voedingsindustrie leiden namelijk bijzonder snel tot het verzuren van ons fysieke lichaam. Dit houdt in dat de pH-waarde van ons lichaam uit balans wordt getrokken, met alle rampzalige gevolgen van dien. Er lijken zelfs hoe langer hoe meer aanwijzingen te komen voor het feit dat het verzuren van ons lichaam mogelijk wel eens de reden kon zijn achter het ontstaan van zo goed als alle westerse welvaartziekten. Dit zijn ziektebeelden zoals kanker, artritis, arteriosclerose, leukemie, lupus, colitis, chronic fatigue syndrom, ziekte van Crohn, Parkinson, Alzheimer en vele andere ziektebeelden.

Wij vinden het daarom dan ook een schande dat programma’s zoals Radar, die toch beweren de belangen van de doorsnee mens en consument te dienen, bedrijven als Lovechock regelrecht op de korrel nemen om de aanval te openen en het bedrijf te confronteren met zogenaamde gezondheidsclaims die volgens Radar niet zouden kloppen. Gelukkig laat Lovechock zich niet uit het veld slaan en reageert het zeer adequaat op haar website op deze aanval. Wederom lijkt het erop dat de media bespeelt wordt door de politiek en de machten achter initiatieven zoals de Codex Alimentarius, die op niets anders gebaseerd zijn dan uit hun voegen getrokken machts- en controlespelletjes van onze regenten. Dit soort wetgeving is erop gericht alle alternatieve vormen van voeding en gezondheid bevorderende producten aan banden te leggen, om op die manier ervoor te zorgen dat alleen staats gecontroleerd en vaak genetisch gemanipuleerde voeding van grote bedrijven als Bayer en Monsanto nog verkocht mag worden gepaard gaan met zogenaamd wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims, die vaak door dezelfde bedrijven worden geleverd. Dat dit een farce is, moge iedereen onderhand duidelijk zijn. Hoe dan ook, Lovechock is een product wat wij door weer en wind zullen steunen, zeker ook omdat het gaat om een product wat gemaakt is door en voor friends, lovers and family. Daarnaast lijkt het ons overduidelijk dat het onderstaande rijtje duidelijk maakt dat het hier om een prachtig en gezond product gaat.

Lovechock is namelijk:

– Gemaakt van werelds beste cacao, door het bedrijf zelf ingekocht in Ecuador.
– Pure rauwe cacao van ongebrande en koud gemalen cacaobonen.
– Gemaakt van 100% biologische ingrediënten.
– Geheel vrij van zuivel en sojaproducten en is tevens volledig glutenvrij.
– Alleen gezoet met zuivere kokosbloemnectar met een lage glycemische index.
– Gevuld met krachtige superfoods, zoals goji bessen, inca bessen en moerbeien.
– Met liefde en met de hand gemaakt en nog wel in een sociale werkplaats.
– Verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen die 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Wij hebben hier verder niets dan lof en bewondering aan toe te voegen en gaan daarom door naar het volgende blogdeel. Hierin zullen we zoals gewoonlijk een stuk diepte informatie gaan publiceren  omtrent de aanwezige ingrediënten en hun gezondheid bevorderende voordelen voor zowel het fysieke als het mentale menselijke gestel.

Wat doen lovechock repen?

Zoals velen onder ons mogelijk weten in deze moderne tijden, is rauwe cacao de laatste jaren bezig met een bijzonder sterke opmars binnen onze westerse maatschappij. Dit spreekt ergens voor zich en is een natuurlijke reactie op het steeds verder ontwikkelende bewustzijn van mensen in relatie tot voeding en ziekte binnen deze westerse wereld. Iedereen met een beetje gezond verstand ziet de hoeveelheid mensen die ziek zijn steeds verder toenemen en zal uiteindelijk na een mogelijk lange zoektocht tot de conclusie komen dat dit in directe verbinding staat met onze dagelijkse voeding, al zijn er natuurlijk meer redenen die debet zijn aan dit vervelende fenomeen. Het feit dat velen ook langzaam wakker worden met het besef dat de media in dienst staat van al deze bedrijven die ons ziek maken met hun producten, zorgt ervoor dat velen tegenwoordig liever zelf onderzoek doen en informatie uitwisselen met gelijk gestemden. Men begint hoe langer hoe meer te beseffen dat de reguliere gezondheidszorg en voedingsindustrie wel heel erg met elkaar verbonden zijn en het als het ware een handjeklap spel geworden is, waarin de één de ander dekt als het gaat om het veilig stellen van de belangen van deze beide takken van industrie. Gelukkig zien we tegenwoordig een sterke kentering in deze tendens en is het langzaam maar zeker een globaal verschijnsel aan het worden dat mensen in verzet komen tegen deze praktijken. Een van de manieren waarop dat mogelijk is, is door zelf informatie in te winnen en onderzoek te doen naar voeding en je niet meer van alles wijs te laten maken. Dit is dan ook de reden waarom wij als bedrijf deze blogs publiceren, zodat mensen zelf de kans hebben zich te informeren over dit soort producten.

Zo zijn we dus aangekomen op het punt dat we als mensen alternatieven gaan zoeken voor alle ongezonde en ziekmakende zoetigheden waar onze winkels overvol mee liggen. Lovechock en andere rauwe cacao producten zijn een prachtig alternatief voor deze industriële zoetigheden. Laten we in dit blogdeel daarom eens wat dieper ingaan op de gezondheid bevorderende eigenschappen van rauwe cacao en de ingrediënten die gebruikt worden door het bedrijf Lovechock. We gaan daarom een aantal categorieën maken van deze ingrediënten en beginnen daarom met rauwe cacao.

– Rauwe cacao: Voor het produceren van Lovechock wordt alleen gebruik gemaakt van de allerbeste natuurlijke en biologische rauwe cacao. Dit is in dit geval in de vorm van de zogenaamde ‘Arriba Nacionale’ cacaoboon die dus uit Ecuador afkomstig is en speciaal voor deze repen geselecteerd is. Dit soort cacao, die uiterst hoog van kwaliteit is, bedraagt slechts 4% van de wereldwijde cacaohandel, de rest is allemaal bulkcacao. De Arriba Nacionale is een variant met een bijzondere exotische fruitige smaak en die met veel aandacht geteeld dient te worden. Rauwe cacao staat verder bekend als de fruitsoort met het hoogste gehalte aan antioxidanten ter wereld, wat een prachtig stuk bescherming biedt tegen cel mutatie en de vorming van kanker. Ook zit het boordenvol met vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, chromium, koper, mangaan, magnesium, zwavel, vitamines A, B1, B2, C, D, E en P, omega-6 vetzuren , tryptofaan, serotonine  en vele andere belangrijke bouwstoffen voor zowel lichaam als geest. Met name tryptofaan en serotonine zorgen ook voor een zeer positieve gemoedstoestand en een gevoel van algemeen welbehagen, wat zou kunnen verklaren waarom veel mensen de neiging hebben cacao te eten als ze neerslachtig zijn of bijvoorbeeld liefdesverdriet voelen.

– Amandelen: amandelen, althans de versies die niet als bittere amandelen bekend staan, zijn uitermate gezond voor ons als mens. De bittere varianten zijn echter gevaarlijk als er teveel van gegeten worden, omdat de bittere smaak veroorzaakt wordt door kleine hoeveelheden blauwzuur. Dit kan zelfs dodelijk zijn als we hier als mens teveel van binnen krijgen. Daarom is het raadzaam de ‘zoete’ variant te consumeren. Verder zijn amandelen bijzonder rijk aan essentiële vetzuren, zoals omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze zijn zeer goed voor mensen met hart- en vaatziekten, die mogelijk worden veroorzaakt door ontregelde cholesterolspiegels, wat mogelijk door de consumptie van amandelen en deze vetzuren worden uitgebalanceerd. Ook bezitten amandelen flinke hoeveelheden vitamine A, B1, B2, B6, B11 en E, water, onverzadigde (rond 90%) en verzadigde vetten, eiwitten, koolhydraten, vezels, aminozuren, mineralen (kalium, calcium, natrium, magnesium, selenium, ijzer, koper, zink en fosfor) en antioxidanten.

– Vijgen: Vijgen zijn zeer geliefd in de landen rondom de Middellandse Zee en in het Midden-Oosten, waar ze in vele verschillende variaties te koop zijn. Vijgen zijn zeer gezond, met name voor ons spijsverteringssysteem. Dit omdat ze constipatie voorkomen en veel vezels bevatten, wat tevens goed is voor het managen van ons lichaamsgewicht. Verder verhelpen ze hoge bloeddruk, bevorderen ze ons seksuele leven door ons libido een goeie boost te geven, helpen ze hartproblemen te voorkomen, beschermen ze vrouwen tegen borstkanker in de menopauze, bevorderen ze de dichtheid van onze botten en is het een uiterst goed middel voor het stabiliseren van onze bloedsuikerspiegels. Al met al een indrukwekkende lijst voor een fruitsoort die eigenlijk meer aandacht verdient.

– Goji bessen: Goji bessen zijn sterk gegroeid in populariteit over de afgelopen jaren, wat geen wonder mag heten als we kijken naar het ongelofelijk krachtige arsenaal aan nutriënten die in dit kleine besje aanwezig zijn. Het is om te beginnen één van de top vijf en mogelijk top drie fruitsoorten als het gaat om de aanwezige hoeveelheid antioxidanten. Dit biedt een flinke bescherming tegen het ontstaan van cel mutatie en kanker en is van grote waarde voor ons lichaam op vele vlakken. Verder bezitten goji bessen het unieke ‘human growth factor’ hormoon, wat een hormoon is wat met name op jonge leeftijd veel door ons lichaam wordt aangemaakt, maar wat een proces is wat op latere leeftijd begint af te remmen en mogelijk zelfs stopt. Dit leidt vervolgens tot de bekende ouderdomsverschijnselen. Goji bessen zijn een bijzonder krachtig middel voor het afremmen van deze processen en zijn tevens een prima middel om ons libido een gezonde boost te geven. Ook ondersteunen ze ons fysieke afweersysteem op zeer krachtige wijze, ondersteunen ze de werking van onze nieren en bijnieren, verhogen ze ons uithoudingsvermogen, geven ze extra fysieke en mentale kracht en balanceren ons cholesterolgehalte, onze zuurtegraad en onze bloedsuikerspiegel uit. Goji bessen helpen ook nog eens tegen hepatitis B, tuberculose, verhogen onze mentale staat van alertheid op krachtige wijze en bevatten zoals gezegd een zeer grote hoeveelheid nutriënten zoals vitamine A, B1, B2, B6, E, aminozuren (maar liefst 19 stuks!), essentiële vetzuren, polysachariden, enzymen, co-enzymen, sporenelementen en mineralen zoals calcium, kalium, natrium, magnesium, selenium, germanium, cadmium, fosfor, ijzer, koper, zink, nikkel, mangaan en kobalt. Daarnaast staat de bes nog bekend om de zeer sterk antibacteriële, antivirale, anti-parasitaire en antischimmel werking. Kortom, dit is zonder twijfel één van de meest bijzondere en geneeskrachtige bessen ter wereld!

– Sinaasappel: De goeie vertrouwde sinaasappel is ook gekozen als een ingrediënt voor de Lovechock repen en is oorspronkelijk een product uit China. Sinaasappels werden als eerste door de Portugezen naar Europa gehaald, wat in de 15e eeuw gebeurde. Deze overheerlijke fruitsoort mag verder dan niet als een superfood bekend zijn, maar staat toch zeker bekend als een geducht wapen tegen met name de winterse verkoudheden, door een grote hoeveelheid aanwezig vitamine C. Daarnaast zijn sinaasappels tevens bijzonder rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C en de mineralen natrium, kalium, calcium, magnesium, ijzer, koper, zink en fosfor. Ook bevatten ze veel vezels wat bevorderlijk is voor ons spijsverteringssysteem. Daarnaast zijn vitamine A (in de vorm van betacaroteen) en C antioxidanten die cel mutatie in ons lichaam sterk tegengaan. Tot slot zijn sinaasappels ook zeer bevorderlijk voor het onderbouwen van ons fysieke afweersysteem, helpen ze hart- en vaatziekten voorkomen en verbeteren ze de opname van ijzer door het lichaam.

– Inca bessen: Inca bessen zijn de laatste jaren sterk in populariteit aan het groeien in ons land. Het is een overheerlijke bes die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika afkomstig is en die een grote hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere nutriënten bevat. Dit zijn bijvoorbeeld de grootste hoeveelheid proteïnen die in een fruitsoort gevonden worden, met maar liefst gehaltes van tussen de 10 en 18%. Ook bevatten inca bessen veel pectine, wat bijzonder effectief is als boost voor ons afweersysteem en helpt om cholesterolgehaltes uit te balanceren. Ook helpt het om het spijsverteringsproces te ondersteunen en te verbeteren. Verder bevatten inca bessen, ook wel physalis genoemd, flinke hoeveelheden vitamine A, B1, B2, B6, B12 en C en grote hoeveelheden fosfor, wat noodzakelijk is voor de opbouw van onze lichaamscellen. Fosfor, wordt samen met calcium en magnesium beschouwd als één van de drie macro-elementen. Dit zijn mineralen die in grotere hoeveelheden nodig zijn dan de andere mineralen. Ook calcium en ijzer komen in grote hoeveelheden voor in inca bessen.

– Ananas: Ananas is een product wat zeer geliefd is onder mensen die van de meer zoete fruitsoorten houden. Over het algemeen zijn die minder gezond in relatie tot het verzuren van ons lichaam, omdat hun glycemische indexwaardes stukken hoger liggen als bijvoorbeeld groene appels of citroen, maar toch bezit ananas een aantal zeer bijzondere en gezonde nutriënten. Eén daarvan is het stofje bromelaïne, wat met name erg gezond is voor mensen met hart en vaatziekten, zoals met name trombose. Dit omdat het dit stofje ervoor zorgt dat ons bloed op natuurlijke wijze verdunt wordt. Verder bevat ananas de volgende nutriënten: vitamine A (betacaroteen) B1, B2, B6, B11, C en E, waarvan de laatste twee het meeste uitblinken. Dit betekent dat ananas niet alleen bijzonder goed is voor ons zenuwstelsel en onze hersenen en hersenchemie dankzij de aanwezige B-vitamines, maar dat ananas ook nog eens bijzonder rijk is aan antioxidanten. Ook bevat ananas grote hoeveelheden calcium, kalium, natrium, magnesium, mangaan, ijzer, koper, zink en fosfor. Daarnaast is een ander bijzonder aspect aan ananas het feit dat het één van de weinige voedselbronnen die jodium bevat en daarmee een prima ondersteuning biedt voor onze schildklier en ons lichaam tegen bepaalde vormen van radioactieve straling beschermt. Ook is ananas bijzonder rijk aan foliumzuur, appelzuur, chlorogeenzuur, kinine en proteaseremmers. Kinine is een werkzame stof tegen de tropische ziekte malaria.

– Moerbeien: De moerbei, ook wel bekend als de zogenaamde ‘mulberry’ is een bes die ook zeer rijk is aan allerlei voedingsstoffen, met name aan antioxidanten, waar bessen over het algemeen om bekend staan, net zoals om het feit dat ze vaak veel vitamine A, C en E bevatten en de moerbei is hier geen uitzondering op. Moerbeien bevatten de vitaminen A, B6, C, E en K. Daarnaast bevatten ze de mineralen calcium, kalium, natrium, magnesium, selenium, ijzer, zink, koper en fosfor, veel antioxidanten, aminozuren, vezels, koolhydraten, proteïnen en andere nutriënten. Gezamenlijk lijken de aanwezigheid van resveratrol en anthocyanine en de andere aanwezige nutriënten in moerbeien tevens een zeer sterk remmende werking te hebben op vetontwikkeling. Dit lijkt met name te gelden voor het lichaam van zwaarlijvige mannen.

– Vanille: Wat velen mogelijk zal verbazen is het feit dat vanille afkomstig is van één van de meer dan 30.000 soorten orchideeën die onze planeet rijk is. Het is een plant die alleen op lucht en vocht kan overleven en die een bloem levert die slechts één dag van het jaar geopend is en die precies op die dag door de melipona bij of de kolibrie wordt bestoven. Vanille is de op één na duurste specerij en daarom is het moeilijk om zuivere kwaliteit tegen te komen, zoals hier in de Lovechock repen wordt geleverd. Het is een middel wat ter stimulering van het libido kan worden gebruikt en wat tevens goed is om de menstruatiecyclus van vrouwen te reguleren. Ook helpt het tegen hoofdpijn en migraine en helpt het bij het bestrijden van infectieziektes en ontstekingen. Het kalmeert tevens ons zenuwstelsel en is werkzaam als antidepressivum. Tot slot bevat het ook een hoog gehalte antioxidanten.

Om dit deel van ons blog af te sluiten kunnen we afsluiten door nog te vermelden dat er daarnaast gebruik wordt gemaakt van verschillende andere raw food en superfood producten in de verschillende repen, zoals maca, kokosnectar, lucuma, quinoa en kaneel. Al met al zijn dit rauwe cacaorepen waar terecht ‘u’ tegen gezegd wordt en die een prachtig en gezond alternatief vormen voor alle ongezonde industriële zoetigheden, waar we als mens tegenwoordig bijna letterlijk mee dood gegooid worden. Wij bij www.superfood.nl zijn bijzonder trots op dit prachtige en veelbelovende Amsterdamse bedrijf en wensen Lovechock bijzonder veel succes toe in de nabije en verre toekomst!

Waar kan ik lovechock repen kopen?

Lovechock repen zijn tegenwoordig een flinke hype aan het worden in ons lieve kikkerlandje, wat langzaam maar zeker leidt tot het feit dat lovechock stukje bij beetje alle winkels die zich enigszins met onze fysieke gezondheid bezig houden onderhand deze overheerlijke Lovechock repen verkopen. Dit geld voor eigenlijk zo goed als alle biologische winkels, natuurreformzaken en raw food en superfood winkels. Dit begon in Amsterdam, waar het product zoals gezegd ‘geboren’ is, vanwaar langzaam maar zeker heel Nederland en zelfs het buitenland langzaam maar zeker voor de bijl gaat. Ook online is de hoeveelheid zaken die deze repen verkopen flink aan het toenemen en wij kunnen daar natuurlijk niet bij achterblijven. Ook wij hebben een prachtige webwinkel voor onze klandizie en nadat deze onlangs nog helemaal is gerestyled is de site een lust voor het oog en bijzonder gemakkelijk en gebruiksvriendelijk geworden. U vindt onze site op www.superfood.nl waar u al uw bestellingen gemakkelijk kunt plaatsen en wel 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wij zorgen ervoor dat deze producten binnen 2 werkdagen bij u thuis worden afgeleverd en leveren u tevens de garantie dat wij alleen de allerbeste en meest hoog kwalitatieve producten aan u als klant proberen te leveren. We hebben uw fysieke en mentale gezondheid hoog in het vaandel en juist door het leveren van de allerbeste producten hopen wij een bijzondere en betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren aan uw persoonlijke gezondheid.

Hoe kan ik lovechock repen eten?

Het consumeren van rauwe cacao of rauwe chocolade repen laat zich natuurlijk raden. Daar is voor niemand een kunst aan en het zal voor geen enkel mens een probleem zijn om zo’n overheerlijke reep met veel genot te verorberen. Wat mogelijk een groter probleem zal zijn is om te stoppen als u eenmaal aan deze zalige repen bent begonnen!

Om toch wat variatie aan te brengen in de manier waarop u dit product kunt consumeren hebben we een simpel ontbijt recept toegevoegd, waarin deze repen versneden of vermalen zijn. U kunt dit recept natuurlijk op elk moment van de dag als heerlijke versnapering nuttigen en het staat natuurlijk ook vrij om hier allerlei creatieve variaties van te maken. Hoe dan ook, we hopen dat het u smaakt en dat u net zo geniet van deze overheerlijke rauwe cacao repen als dat wij dat al vele vele maanden doen.

Share:

Geef een antwoord