Kokoswater – het gezondste water dat er bestaat!

Wie op zoek is naar misschien wel de gezondste dorstlesser ter wereld zal blij verrast zijn, want tegenwoordig is puur kokoswater gewoon in Nederland verkrijgbaar. In deze blog lees je waarom puur kokoswater zo gezond is, hoe je kokoswater het beste kunt drinken en waar je op moet letten als je kokoswater gaat kopen.

Wat is kokoswater?

kokoswaterKokoswater is eigenlijk niets anders dan het pure sap uit de jonge groene kokosnoot, dat geheel onbewerkt is en geen toevoegingen (conserveringsmiddelen, kleurstoffen, etc.) bevat. Puur kokoswater is dus niet gemaakt uit een concentraat waar vervolgens water aan toe is gevoegd, het vocht in kokoswater komt ook echt uit de kokosnoot zelf. De enige bewerking die veel goede merken biologisch kokoswater hebben gehad is dat ze zijn gefilterd met een speciaal proces waarbij het sap niet in contact komt met licht en lucht, zodat er geen stukjes kokos(noot) in het water zitten en een optimale voedingswaarde gewaarborgd is. Puur biologisch kokoswater van een goed merk is volledig vers, dus niet gepasteuriseerd en niet verhit, net als het kokoswater dat je rechtstreeks uit de verse jonge kokosnoot drinkt.

5 redenen waarom kokoswater zo gezond is

Het unieke aan puur kokoswater is dat het barst van de gezonde voedingsstoffen, het is daarom met recht het gezondste water dat er bestaat te noemen.

De 5 belangrijkste redenen waarom puur kokoswater zo gezond is zijn:

 1. Het is rijk aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, dat een sterk immuunsysteem ondersteunt, en calcium, wat gezonde en stevige botten bevordert.
 2. Het is zeer puur en daardoor hypoallergeen. Bovendien bevat kokoswater geen lactose en melkeiwitten en is daarmee een ideaal alternatief voor mensen die allergisch of intolerant zijn voor zuivel.
 3. Het is isotoon en helpt de vochtbalans snel te herstellen na lichamelijke inspanning en sportieve activiteiten, dankzij een uitgebalanceerde verhouding tussen kalium, calcium, magnesium en natrium.
 4. Het is rijk aan elektrolyten, die hoofdpijn en migraine kunnen helpen voorkomen en de concentratie bevorderen
 5. Het bevat uitsluitend natuurlijke suikers die van nature in kokoswater voorkomen (ca. 2,6 gram natuurlijke suikers per 100 ml); kokoswater is daardoor zeer calorie arm en bevat slechts 19 Kcal per 100 ml.

Hoe kun je kokoswater drinken?

Kokoswater kan uiteraard puur worden gedronken, maar het is ook erg lekker als basis voor groene smoothies, sappen, shakes en limonades. De smaak van kokoswater komt het best tot zijn recht als je het gekoeld drinkt. Kokoswater is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Een geopend pak kokoswater kun je het beste in de koelkast bewaren en binnen 2 dagen opdrinken.

Waar moet je op letten als je kokoswater koopt?

Kokoswater is alleen puur als deze niet uit concentraat afkomstig is en geen ongezonde toevoegingen bevat, zoals suiker, conserveringsmiddelen en kleurstoffen (N.B.: natuurlijke toevoegingen zoals ascorbinezuur en natuurlijke aroma’s zijn prima). Controleer daarom altijd de productinformatie op de verpakking voordat je kokoswater gaat kopen. Daarnaast is het belangrijk dat het kokoswater afkomstig is van biologische kokosnoten, want dan weet je zeker dat je niet het risico loopt restjes pesticiden binnen te krijgen.

 

Share:

5 comments

 1. Hallo,
  Heb zojuist vernomen dat u ascorbinezuur goedkeurt, maar heb ergens anders in een boek gelezen dat ascorbinezuur een ONDERDEEL is van vitamine C !
  Sterker nog ascorbinezuur verwijderd de aanwezige vitamine C uit je lichaam!
  Dat is dus het omgekeerde van wat we willen, toch?
  Tevens las ik dat u calcium adviseerde voor gezonde botten!
  Er is een boek ‘calcium en broze botten’ van Dr. Robert Thompson,
  isbn nr. 9789079872848 van succesboeken.nl
  Hierin dit boek staat dat calcium juist BROZE BOTTEN veroorzaakt!!
  Nederland is een melkland, dus slikken we veel calcium!
  Nederland is ook koploper betreffende ‘broze botten’ !!! En botbreuken !!!
  Dat klopt vrij aardig moet ik zeggen, toch??
  In dit boek staat ook dat ascorbinezuur GEEN VITAMINE C is!!!
  Graag een reactie uwerzijds, bij voorbaat bedankt!
  Groetjes.

  1. Zeker nooit meer iets van vernomen? Het spuit maar zogenaamde waarheden…en de mensen trappen er allemaal in.

Geef een antwoord